Σασμός: «Από μικρός έχω...» - Οι δηλώσεις του Μπίρκου για το bullying λόγω των παραπάνω κιλών

Θέλει να αδυνατίσει;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Σασμός: «Από μικρός έχω...» - Οι δηλώσεις του Μπίρκου για το bullying λόγω των παραπάνω κιλών

Τον Θάνο Μπίρκο, τον είδαμε πολύ πρόσφατα να κάνει έναν ενδιαφέρον ρόλο στο Σασμό, με την παρέα του στον Αστέρη, όσο εκείνος ήταν προσωρινά κρατούμενος στη φυλακή. Ο ηθοποιός κέρδισε πολύ το κοινό με την ερμηνεία του και τώρα, που πρωταγωνιστής αποφυλακίστηκε η παρουσία του έχει μειωθεί φανερά.

Για να γνωρίσουμε καλύτερα τον Μπίρκο, η συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ''Εγώ'' αποκαλύπτει πτυχές του εαυτού του, που μέχρι τώρα δεν ξέραμε. Ο ίδιος μίλησε χωρίς καμία δυσκολία για τα παραπάνω κιλά, που έχει και για το πως το διαχειρίζεται. Σύμφωνα με εκείνον τα θεωρεί κομμάτι της δουλειάς του, μιας και ο κόσμος τον έχει συνηθίσει έτσι.

Και στο σασμό ο ρόλος που ενσάρκωσε ταίριαζε φοβερά με τον σωματότυπο του και ίσως γι αυτό ένιωσε και εκείνος τόσο άνετα και φάνηκε να απολαμβάνει τόσο πολύ τη συμμετοχή του στη σειρά.

Οι δηλώσεις του Θάνου Μπίρκου για το bullying λόγω παραπάνω κιλών

Δέχτηκες ρατσισμό λόγω των κιλών σου;

Ναι, αλλά δεν το πέρασα στενάχωρα. Από μικρός έχω παραπανίσια κιλά και θεωρούσα φυσιολογικό να το σατιρίσουν. Υπήρχε μια σάτιρα στο σχολείο, αλλά δεν είναι κάτι που μου άφησε στεναχώρια ή μίσος. Όλοι έχουμε υπάρχει παιδιά και σαν παιδιά είμαστε σκληροί κριτές. Από μικρός είχα την άποψη ότι είμαι αυτό που είμαι και αν δεν αρέσω σε κάποιον ή του φαίνομαι αποκρουστικός, μπορεί να κοιτάξει αλλού. Έχουμε άλλωστε περιφερειακή όραση.

Τα κιλά αποτέλεσαν ποτέ τροχοπέδη στην καριέρα σου;

Όχι, ίσα ίσα το αντίθετο. Στην κοινωνία μας υπάρχουν άνθρωποι με παραπανίσια κιλά, όπως υπάρχουν και πολύ αδύνατοι. Είμαι και εγώ ένα κομμάτι της κοινωνίας που πρέπει οι αρμόδιοι να φέρουν πάνω στη σκηνή, για να παίξουμε αντίστοιχους ρόλους.

Υπήρξε περίοδος που μπήκες σε διαδικασία να χάσεις κιλά;

Δύο φορές, όταν όμως το αποφάσισα εγώ. Όχι γιατί είχε επηρεαστεί από κάποιους εξωγενείς παράγοντες ή από ανθρώπους που μου είπαν να αδυνατίσω.

Τα κατάφερες;

Βεβαίως. Όπως και τώρα από τον Οκτώβρη έχω χάσει 30 κιλά, μόνο και μόνο γιατί το πήρα απόφαση εγώ. Γιατί το ήθελα. Με αυτά τα κιλά ήμουν πάνω από 15 χρόνια ζούσα μία φυσιολογική ζωή, καθώς δεν με ενοχλούσαν σε κάτι.

Ποιο ήταν το κίνητρο για να αδυνατίσεις;

Όπως αποφασίζεις να κουρέψεις ή να βάψεις τα μαλλιά σου, έτσι αποφάσισα να κάνω μία αλλαγή στη ζωή μου και να προχωρήσω με λιγότερα κιλά.

Θάνος Μπίρκος

Πώς κατάφερες να αδυνατίσεις;

Με τη βοήθεια της διατροφολόγου μου, η οποία με βοήθησε να καταλάβω τι τρώω και όχι να τρώω λιγότερο. Δεν ασχολήθηκε με τις ποσότητες, αλλά με την ποιότητα.

Ο στόχος σου τώρα ποιος είναι;

Ο στόχος μου δεν είναι να χάσω τα κιλά, γιατί θα χάσω το ατού μου όσον αφορά τη δουλειά μου. Δεν θα γίνω ποτέ Ντίνος Ηλιόπουλος, θα μείνω πάντα, Βασίλης Αυλωνίτης.

Αν έχανες όλα τα κιλά, θα είχες πρόβλημα στη δουλειά;

Δεν θα μου άρεσα και εμένα. Κάποια στιγμή στη ζωή μου τα έχασα όλα τα κιλά και είχα γίνει πάρα πολύ αδύνατος. Παρότι υπήρχε η κοινωνικά αποδεκτή ομορφιά, εγώ αισθανόμουν έξω από τα νερά μου. Ήταν σαν να έχανα τον εαυτό μου. Δεν αγιοποιώ τα κιλά, μην παρεξηγηθώ. Τα παραπάνω κιλά δημιουργούν προβλήματα υγείας, αλλά όσον αφορά την εικόνα και όχι την υγεία, είναι απόφαση του κάθε ανθρώπου αν θέλει να τα έχει ή όχι.

Λίγα λόγια για τον Θάνο Μπίρκο

Ο Θάνος Μπίρκος είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1981 (ηλικία 40 χρονών). Έχει σπουδάσει στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Δήμου Αγίας Βαρβάρας “Ιάκωβος Καμπανέλης”. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για Μοντέρνους και Ευρωπαϊκούς Χορούς καθώς επίσης και για Χορό Μιούζικαλ.

Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στις σειρές “Μις Νταίζη” (ALPHA 2002), “Ο δρόμος της καρδιάς” (ALPHA 2003), “Εκπαιδευτική τηλεόραση” (ΕΡΤ 2004), “Safe Sex” (Mega 2005) και “Εθνική Ελλάδος” (Mega 2015). Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διαφημιστικά σπότς, 3 σποτς για την έναρξη σεζόν του ALPHA (2002), Fanta Καρπουζι (2003), Vodafone (2005), Τράπεζα Κύπρου (2007), Milko (2007), Τράπεζα Πειραιώς με την Εθνική Ελλάδος (2008), Wind (2009), Nova (2010).

Θάνος Μπίρκος

Επιπλέον, έχει εμπειρία σε Stand Up Comedy με την ομάδα Play interactive (2004 – 2006) και σε Karaoke Comedy Live (Hosting) με την ομάδα The Tiranta Boys (2006 – 2012). Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Ερωτευμένος Σαίξπηρ (2018), Ο ρινόκερος (2019), Συρανό (2016), Μαντάμ Σουσού (2017).