Αλμπάνης για Φιλιππίδη: «Οι συνθήκες στις οποίες συνεργάστηκα ήταν σχεδόν...»

Όλα όσα ανέφερε στην πρόσφατη συνένετευξή του

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Αλμπάνης για Φιλιππίδη: «Οι συνθήκες στις οποίες συνεργάστηκα ήταν σχεδόν...»

Ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Πέτρο Φιλιππίδη και η συνεργασία τους ήταν άψογη, ρωτάται σε συνέντευξή του για τη περίοδο που βρέθηκαν στο θέατρο στην ίδια παράσταση. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός παραχώρησε μία συνέντευξη στο περιοδικό Real Life, όπου μίλησε εφ' όλης της ύλης. (δείτε εδώ τη συγκλονιστική εξομολόγησή του).

Η απάντηση του Αλμπάνη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Θα σε ρωτούν συχνά για τη συνεργασία σου με τον Πέτρο Φιλιππίδη…

Είναι μία διαδικασία σε εξέλιξη και είμαστε όλοι σε αναμονή να δούμε τι θα προκύψει από αυτή τη δικαστική διαδικασία. Προφανώς όταν μαζεύονται τόσα άτομα και κάνουν καταγγελίες δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτοί οι άνθρωποι συντονίστηκαν και είπαν «πάμε να καταστρέψουμε από γινάτι τον Φιλιππίδη και τον Λιγνάδη», γιατί είναι και άτομα που τα ξέρουμε χρόνια στον χώρο.

Αναφέρομαι στις καταγγέλλουσες και στους μάρτυρες. Η οικογένεια του θεάτρου είναι μια κλειστή οικογένεια και δεν νομίζω ότι κάποιος έχει μια τόσο κακή πρόθεση. Από εκεί και πέρα, είμαστε εν αναμονή, σαφώς και είμαστε δίπλα στα θύματα. Δεν μπορώ να διανοηθώ τι μπορεί να έχει περάσει ένα θύμα κάτω από τόσο σκληρές καταστάσεις και δεν πρέπει να τα συζητάμε ελαφρά.

Είναι πολύ δύσκολη η θέση μου γιατί παλεύω μέσα μου να δικαιολογήσω καταστάσεις, να δικαιολογήσω πράγματα, γιατί η δική μου προσωπική εμπειρία χωρίς αυτό να σημαίνει και τίποτα, ήταν μια καλή εμπειρία. Δεν είχε πέσει στην αντίληψη μου κάτι σκοτεινό ή ύποπτο.

Οι συνθήκες στις οποίες συνεργάστηκα ήταν σχεδόν ιδανικές, οπότε το να έρχομαι αντιμέτωπος με τέτοιες πληροφορίες με κλονίζει σοβαρά ως άνθρωπο. Αναρωτιέσαι «τι άνθρωπο είχα απέναντί μου, σε περίπτωση που ισχύουν όλα αυτά, πώς μπορεί ένας άνθρωπος να είναι τόσο καλός και ταυτόχρονα τόσο πολύ παραβατικός».

Το μόνο που ζητάω είναι να είμαστε όσο πιο ψύχραιμοι μπορούμε, γιατί πέραν του φερόμενου ως θύτη υπάρχουν από πίσω και οικογένειες και άνθρωποι που περνούν πολύ δύσκολα. Εχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη κι ας μιλήσουμε μετά σε δεύτερο χρόνο.

«Στη δουλειά μου “εμπορεύομαι” ερμηνείες, όχι έρωτες»

Το πρωί της Κυριακής 15/5 ο Αντίνοος Αλμπάνης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε για τη για την προσωπική του ζωή ενώ από την άλλη μίλησε για τη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τίτλο «Maestro» όπου πρωταγωνιστεί.

«Δεν ένιωσα να με σκληραίνει το μετά αλλά το κατά τη διάρκεια. Είχα θυμό, εκνευρισμό. Όταν τελείωσε το «ταξίδι» με ενδιέφερε να εστιάσω στα θετικά και σε αυτά που δίνουν νόημα στη ζωή. Η δική μου διάθεση ήταν να αλλάξω την κοσμοθεωρία μου και τον τρόπο που σκέφτομαι. Ήθελα να ιεραρχήσω τις αξίες μου.

Πια δεν με ενδιαφέρουν οι επιτυχίες, η λάμψη και τα φώτα αλλά το να γυρίσω σπίτι μου το βράδυ και να είμαι υγιής και να χαμογελάω. Επίσης διαμορφώθηκε διαφορετικά η σύσταση των ανθρώπων που ήταν τριγύρω μου.

Τα όνειρά μου είναι βραχυπρόθεσμα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ο επόμενος μήνας, το επόμενο 6μηνο. Η προσωπική μου ζωή είναι ένα κομμάτι που δεν αφορά και πολύ τον κόσμο. 20 χρόνια που είμαι στη δουλειά δεν έχω χτίσει αυτή τη σχέση. Δεν «εμπορεύομαι» έρωτες αλλά ερμηνείες. Αν νιώσω άνετα να επικοινωνήσω κάτι θα το κάνω».

Φιλιππίδης