«Όταν πέθανε ήμουν σε περιοδεία» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Θανάση Αλευρά

«Έχω πέσει στα πατώματα για έρωτα»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Όταν πέθανε ήμουν σε περιοδεία» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Θανάση Αλευρά

To πρωί της Παρασκευής 20/5, στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Κώστα Τσουρό, ο ταλαντούχος Θανάσης Αλευράς έδωσε μία αποκαλυπτική και άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, και μιλά κυριολεκτικά για όλα. Ο γνωστός ηθοποιός που πρόσφατα είχε μιλήσει και για ένα θέμα υγείας του, αποκάλυψε για τον γάμο των γονιών του στα 12 του, τον λόγο που δυσκολεύτηκε να πάει στην κηδεία του πάτερα του, για τις φίλιες και τους έρωτες που τον έκαναν να πέσει στα πατώματα.

Ο Θανάσης Αλευράς εξομολογείτε

«Φέτος στο θέατρο Άλσος αναμένεται να γίνει μεγάλο πανηγύρι, ξανασυναντώ την Δήμητρα Παπαδόπουλου και εκλεκτούς συνάδελφους. Είχα πει ότι δεν θα κάνω συνέχεια θέατρο, άλλα σε αυτή τη δουλειά δεν μπορείς να πεις όχι. Στα 40 μετά από τόσο θέατρο λες πως υπάρχει και μία ζωή εκεί έξω, κουράστηκα από τις απαιτήσεις του θεάτρου», είπε αρχικά ο Θανάσης Αλευράς.

«Ο πατέρας μου «χάθηκε» και έπρεπε να παίξω και σε χωρισμούς και αρρώστιες. Όταν πέθανε ο πατέρας μου ήμουν σε περιοδεία και πήγα με πολύ κόπο. Από όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω ηθοποιός, νόμιζα ότι ηθοποιός είναι να παίζεις επιθεώρηση.

Οι γονείς μου παντρευτήκαν όταν ήμουν στην 6η δημοτικού, γιατί είχε άλλο γάμο ο πατέρας μου. Εγώ παρέδωσα στον γάμο την μητέρα μου στον πάτερα μου, ήμουν 12 χρόνων. Σε μία έκθεση στο σχολείο έγραφα πώς είναι ο γάμος των γονιών μου και δεν την διάβασε στην τάξη γιατί θεώρησε πως δεν είναι ωραίο».

«Θυμάμαι κάθε λεπτό, όταν ήρθα από τα Ιωάννινα στην Αθήνα, δεν έβρισκα την Πανεπιστήμιου γιατί λέγεται Ελευθέριου Βενιζέλου. Μετά από 20 χρόνια, ακόμα χάνομαι στην Αθήνα, βάζω σημάδια ταμπέλες, αν έκλεινε μαγαζί δεν μπορούσα να προσανατολιστώ. Έχω ισχυρούς δεσμούς φίλιας και είναι η μεγαλύτερη μου προίκα. Δεν έχουμε τσακωθεί ως παρέα άλλα διαφωνούμε. Ο πιο αυστηρός κριτής από τους φίλους μου είναι η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου».

Για τον έρωτα, ο Θανάσης Αλευράς έχει μία αποκάλυψη: «Ο έρωτας παίζει μεγάλο ρόλο, άλλα όχι τον μεγαλύτερο. Έχω πέσει στα πατώματα για έρωτα, δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Έχω κάνει και παρακολούθηση σε σχέση, άλλα είχα και λόγο στο κομμάτι της απόρριψης δεν μπορούσα».

Εγκατέλειψε το θέατρο ο Θανάσης Αλευράς - Τι συμβαίνει;

Την απόφαση να εγκαταλείψει το θέατρο πήρε ο Θανάσης Αλευράς, με σκοπό να ακολουθήσει τα νέα του όνειρα. Ο ηθοποιός θέλει να αλλάξει τη ζωή του και τη ρουτίνα που του δημιουργούσε η καθημερινή ενασχόλησή του με το θέατρο τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Μιλώντας στο iefimerida.gr και τον Μάνο Λειβαδάρο, αποκάλυψε τι τον έκανε να πάρει αυτή την απόφαση, μετά τις απίστευτες εμφανίσεις που πραγματοποιούσε στο YFSF.

Όταν ξεκινήσατε να τρέχετε, από τι θέλατε να φύγετε μακριά;

Έχετε απόλυτο δίκιο, όσοι κάνουμε τόσο μεγάλες αποστάσεις από κάτι θέλουμε να ξεφύγουμε. Για κάποιο λόγο, σοβαρό, τρέχουμε. Εγώ, πιέστηκα πολύ, κάπου εκεί, στα 40. Συνειδητοποίησα ότι το θέατρο, η δουλειά μου, με πίεζε. Έπρεπε να παραδεχτώ στον εαυτό μου ότι το όνειρο που είχα όταν τελείωσα το σχολείο να φύγω από τα Γιάννενα, να έρθω στην Αθήνα και να ασχοληθώ με το θέατρο, είχε πια κάνει τον κύκλο του. Το όνειρό μου το είχα ζήσει. Κατάλαβα, λοιπόν, ότι με αυτό το ίδιο όνειρο δεν θέλω να πάω μέχρι τα 70 ή τα 80. Την ώρα όμως που αρχίζεις να το αντιλαμβάνεσαι, δεν αντέχεις να το παραδεχτείς ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό. Είκοσι χρόνια δούλευες για να φτάσεις στη στιγμή που θα μπορούσες να κάνεις ό,τι θέλεις και τώρα δεν θέλεις πια; Δεν ήθελα να είναι η ζωή μου αυτή πια. Για να το αποδεχτώ, βγήκα στους δρόμους.