Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Δίκη Λιγνάδη: Ο μάρτυρας που έχει εξαφανιστεί έσπασε τη σιωπή του στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι

"Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διαδικασία να καταγγείλω τις μέρες και τα έργα του..."

Δίκη Λιγνάδη: Ο μάρτυρας που έχει εξαφανιστεί έσπασε τη σιωπή του στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι
News 21.05.2022 11:23
Από Ελένη Ζουγανέλη

Μεγάλα ερωτηματικά προκάλεσε ο εντοπισμός του τρίτου μάρτυρα που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. Για αρκετές ημέρες οι Αρχές δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Ο ίδιος ωστόσο, θέλησε να σπάσει για πρώτη φορά τη σιωπή του στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι, αποκαλύπτοντας το λόγο που δεν θέλει να εμφανιστεί στο δικαστήριο και έχει εξαφανιστεί.

Όσα είπε ο τρίτος μάρτυρας στην δίκη του Λιγνάδη

«Επέλεξα να σπάσω τη σιωπή μου και να καταγγείλω όσα κακοποιητικά βίωσα από τον συγκεκριμένο κύριο, με μοναδικό σκοπό να ελαφρύνω την ψυχή μου και παράλληλα να ενισχύσω τις μαρτυρίες των άλλων δυο μηνυτών καθώς και να δώσω δύναμη σε τυχόν άλλα θύματα να βρουν το θάρρος να καταγγείλουν όσα κακοποιητικά βίωσαν από τον «ευυπόληπτο» κύριο Λιγνάδη.

Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διαδικασία να καταγγείλω τις μέρες και τα έργα του κυρίου Λιγνάδη, ήξερα ότι θα δεχτώ έναν πόλεμο λασπολογίας και αμφισβήτησης παρόλο που από την πρώτη στιγμή δεν απέκρυψα ότι ήμουν τοξικά εξαρτημένος, ξέροντας ότι αυτό θα καθιστούσε τη μαρτυρία μου αναξιόπιστη.

Ωστόσο, όπως έχω πει και στο παρελθόν, είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου και θεωρώ ότι αυτή η περιπέτειά μου με τις ουσίες με καθιστά αναξιόπιστο. Αντιθέτως, εγώ νιώθω πολύ εντάξει με αυτό γιατί κατάφερα να αντικρύσω κατάματα τους δαίμονές μου και να τους κατατροπώσω. Όπως προείπα, από τη στιγμή που αποφάσισα να καταγγείλω τα όσα εγώ βίωσα από τη γνωριμία μου με τον κατηγορούμενο, ήμουν σίγουρος ότι θα δεχτώ έναν άδικο και ανελέητο πόλεμο και ήμουν προετοιμασμένος γι’ αυτό.

Όμως, άλλο η όποια επίθεση στο πρόσωπό μου, η οποία έγινε από την πρώτη στιγμή που κατέθεσα στην ασφάλεια. Μέσα σε 48 ώρες είχαν διαρρεύσει τα προσωπικά μου στοιχεία, όπως το τηλέφωνο και η διεύθυνση της κατοικίας μου., με αποτέλεσμα να δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα, δολιοφθορές στο όχημά μου, καθώς και μια επίθεση από άγνωστο σε εμένα άτομο, πιθανώς αλλοδαπό που για να είμαι ειλικρινής, δε μπορώ να πω με σιγουριά ότι επρόκειτο για εντεταλμένο άτομο από τη πλευρά του κατηγορούμενου ή για τυχαίο συμβάν.

Σε κάθε περίπτωση ζήτησα από την πρώτη στιγμή από τις δικαστικές αρχές να διασφαλίσουν την ανωνυμία μου. Όχι τόσο για εμένα, όσο για τα δυο ανήλικα τέκνα και τους άρρωστους γονείς μου. Μας διαβεβαίωσαν τόσο εμένα, όσο και τον συνήγορό μου Γιάννη Βλάχο. Ωστόσο, με τρόπο ύποπτο από τις πρώτες κιόλας ημέρες, διέρρεαν στη δημοσιότητα αυτολεξεί μέρη της δικογραφίας με ολέθρια αποτελέσματα για εμένα.

Αναγκάστηκα να αφήσω τη δουλειά μου και να μετακομίσω εκτός Αθηνών και να μπω σε ένα δικαστικό αγώνα καθώς κάθε μήνα έπρεπε να υπογράφω σε ένα αστυνομικό τμήμα το οποίο είχε διαρρεύσει και κάθε φορά με περίμεναν δυσάρεστες εκπλήξεις. Δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ, με κίνδυνο να διαρρεύσει η ταυτότητά μου. Και οι δημοσιογράφοι εντάξει, κάνουν τη δουλειά τους, προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους.

Οι δικαστικές αρχές όμως, δε σεβάστηκαν την επιθυμία μου για ανωνυμία καθώς όταν χρειάστηκε να με καλέσουν για μια διευκρίνιση, δε δίστασαν να ενοχλήσουν το αστυνομικό τμήμα στο πατρικό μου, στέλνοντας όργανα στο σπίτι μου στους άρρωστους γονείς μου που δεν έχουν ιδέα για το τι συνέβη, με συνέπειες που ούτε θέλω να φανταστώ.

Έρχεται η σειρά μου να καταθέσω και πέρα του ότι νοσώ από κορονοϊό, αδυνατώ να ανταπεξέλθω και οικονομικά. Ευχαριστώ όσους προσφέρθηκαν να αναλάβουν τα έξοδά μου αλλά είναι δική μου υποχρέωση. Σε κάθε περίπτωση, θα ζητήσω μέσω του συνηγόρου μου να γίνει η κατάθεσή μου κεκλεισμένων των θυρών ή μέσω τηλεδιάσκεψης αν αυτό είναι εφικτό. Και για να προλάβω τον κύριο Κούγια που θα βγει να πει ότι φοβάμαι να αντιμετωπίσω τον ίδιο και τις ερωτήσεις του,

κύριε Κούγια δε μπορείτε να βιάσετε παραπάνω την ψυχή μου με το ομοφοβικά σας σχόλια και τα ρατσιστικά σας λογίδρια. Αυτό που δε θα επιτρέψω είναι να πληγώσετε τους δικούς μου ανθρώπους στο βωμό της δημοσιότητας και τον εντυπώσεων, Και ακούστε και κάτι από κάποιον αγράμματο και αμόρφωτο όπως με αποκαλείτε. Ο κάθε άνθρωπος αυτοπροσδιορίζεται από το πως ο ίδιος αισθάνεται χαρούμενος. Αυτό τουλάχιστον σαν άνθρωπος με τόσες σπουδές θα έπρεπε να το γνωρίζετε. Ελπίζω να ακούσει κάποιος την έκκλησή μου και να πράξει τα δέοντα», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγια που βρισκόταν στον αέρα της εκπομπής μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης, αμφισβήτησε τη γνησιότητα της επικοινωνίας της δημοσιογράφου με τον μάρτυρα ενώ ο Γιάννης Βλάχος είπε πως δεν πρέπει να φοβάται και να εμφανιστεί στη δίκη.

Η σοκαριστική κατάθεση του 4ου μάρτυρα

Όπως είχε ανακοινωθεί, η δίκη για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη θα συνεχιζόταν την Παρασκευή 20/5. Ο τρίτος μάρτυρας απουσίαζε από την προηγούμενη δίκη και παρέμεινε άφαντος. Έτσι η Πολιτική αγωγή ζήτησε την αποβολή του από την υπόθεση.

Εξαιτίας της απουσίας του δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί το e-mail με το οποίο ορίζεται ο Γ. Βλάχος ως δικηγόρο του προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ η έδρα έχει διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του. Εάν εμφανιζόταν στην αίθουσα το ζήτημα δεν θα είχε δημιουργηθεί και η ροή θα συνεχιζόταν κανονικά. Έτσι, προχώρησαν στον τέταρτο μάρτυρα που αναφέρει δύο βιασμούς από τον σκηνοθέτη και η κατάθεσή του συγκλονίζει.

Πολιτική Αγωγή: Σας ήθελε για καθαρίστρια; Για σεξουαλικό παιχνίδι, για βοηθό στις οντισιόν; Αυτά που έχετε καταθέσει. Συνεχίζατε να μένετε; Γιατί σας ήθελε, συγκάτοικο; Να μαγειρεύετε;

Μάρτυρας: Δεν υπήρξε αντάλλαγμα, ο άνθρωπος αυτός στην αρχή ήταν ευγενικός απέναντί μου. Δεν φαινόταν να θέλει ανταλλάγματα. Άλλαξε μέσα σ' αυτό το διάστημα. Μετά από αυτό η αίσθηση ήταν ότι κυριαρχούσε πάνω μου.

«Μονίμως η αίσθηση που είχα ήταν ότι εγώ το προκάλεσα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στη φορά που αρνήθηκε τον στοματικό έρωτα στον κατηγορούμενο, είπε πως τα κατάφερε να το κάνει, γιατί είχε περάσει «πολλές στιγμές κακοποίησης» και «δεν άντεχε άλλο αυτό το πράγμα», είπε στη συνέχεια.

Και πρόσθεσε: «Ο τρόπος που μου επιβαλλόταν και τις δύο φορές, έδειχνε ότι επιβεβαιωνόταν. Έκανε το δικό του κομμάτι, ευχαρίστησε τον εαυτό του, όχι εμένα. Το έκανε πάνω μου και έφυγε…».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αλέξης Κούγιας: Η ανακοίνωση του δικηγόρου μετά το σάλο που προκάλεσε η αναφορά του στον Χατζιδάκι

«Να διαγραφούν από το κοινό αν...» - Η Παναγιώτα Βλαντή μιλά έξω από τα δόντια για Φιλιππίδη και Λιγνάδη

Share