Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023 | Επικοινωνία

«Σιώπησα, αλλά τώρα πια...» - Η Ευτυχία Φαναριώτη μιλά και συγκλονίζει για την βία που έχει δεχτεί

«Έχω δεχτεί λεκτικές κακοποιητικές συμπεριφορές»

«Σιώπησα, αλλά τώρα πια...» - Η Ευτυχία Φαναριώτη μιλά και συγκλονίζει για την βία που έχει δεχτεί
News 24.05.2022 09:33
Από Πέννυ Μαστοράκου

Η ιδιαίτερα αγαπητή και ταλαντούχα Ευτυχία Φαναριώτη, παρότι μιλά σπάνια, έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε άγνωστες πτυχές της επαγγελματικής της ζωής. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τον Χάρη Ρώμα, αλλά και τον ανταγωνισμό και τις κακοποιητικές συμπεριφορές, που έχει βιώσει στο χώρο.

Η εξομολόγηση της Ευτυχίας Φαναριώτη

Έχεις χρόνια συνεργασίας με τον Χάρη Ρώμα. Πώς βλέπεις το νέο του βήμα για Δημαρχεία;

O Χάρης είναι ένας μοναδικός άνθρωπος. Πολυτάλαντος. Όπου και να μου ζητούσε να πάω δίπλα του, θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ό,τι κι αν κάνει γίνεται επιτυχία, δεν θα κάνει ποτέ κάνει μέτριο. Μελετάει το καθετί πριν το κάνει. Είναι εξαιρετικός συνάδελφος, πολύτιμος φίλος, υπέροχος άνθρωπος. Μου έχει κάνει τόσο καλό αυτός ο άνθρωπος και στη ζωή μου και στην καριέρα μου.

Με έχει βοηθήσει και στηρίξει. Παράλληλα έχουμε χημεία πάνω στη σκηνή, νιώθω μεγάλη ασφάλεια δίπλα του. Τον αγαπώ βαθιά. Όσον αφορά το νέο του βήμα, είμαι σίγουρη πως και εκεί θα διαπρέψει, καθώς όπως σου είπα, όλα τα μετράει πριν τα κάνει, οπότε και αυτό θα το κάνει πολύ καλά. Είναι έντιμος άνθρωπος, έχει όραμα, θα είναι ένας επιτυχημένος δήμαρχος.

Ανταγωνισμό έχεις αντιμετωπίσει από συναδέλφους;

Έχω δεχτεί ανταγωνισμό από συναδέλφους. Δυστυχώς αυτό υπάρχει στη δουλειά μας, θέλουμε δεν θέλουμε. Παλαιότερα θύμωνα, στενοχωριόμουν, έκλαιγα, τώρα προσπαθώ να μην του δίνω καμία δύναμη, να μην το βλέπω, γιατί αλλιώς μου κάνει κακό. Δεν θέλω την αρνητική ενέργεια στη ζωή μου.

 Η Ευτυχία Φαναριώτη μιλά και συγκλονίζει για την βία που έχει δεχτεί στη ζωή της

Κακοποιητικές συμπεριφορές έχεις δεχτεί; Σε φόβισαν;

Έχω δεχτεί λεκτικές κακοποιητικές συμπεριφορές. Δεν ξέρω αν με φόβισαν ακριβώς, Σίγουρα με έκαναν να κλειστώ πιο πολύ στον εαυτό μου. Είχα γίνει πιο ευαίσθητη. Θυματοποιήθηκα.

Τις αντιμετώπισες ή σιώπησες;

Σιώπησα, αλλά τώρα πια μιλάω. Σε όλο αυτό βοήθησε η ψυχοθεραπεία. Τότε τι να έκανα; Δηλαδή αν με έβριζε ο σκηνοθέτης, θα τον έβριζα κι εγώ; Δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω, έφευγα. Έχει συμβεί να με ψάχνουν από το θέατρο κι εγώ να έχω αλλάξει δουλειά. Δεν με ξανά έβρισκε ο σκηνοθέτης, ωστόσο την ώρα της δουλειάς δεν μπορούσα σε καμία περίπτωση να αφήσω τη θέση μου. Ωστόσο, δύο φορές είχα αλλάξει επάγγελμα. Το είχα ρίξει στο τραγούδι. Είχα εξαφανιστεί.

Ενώ παλαιότερα έχει μιλήσει και για τις ρατσιστικές συμπεριφορές...

Η Ευτυχία Φαναριώτη παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και μίλησε "ανοιχτά" για τα ρατσιστικά σχόλια που έχει δεχθεί στη ζωή της αναφορικά με τα κιλά και την εμφάνισή της.

Η ηθοποιός που αγαπήσαμε με τους ξεκαρδιστικούς ρόλους που έχει υποδυθεί στις τηλεοπτικές σειρές ανά τα χρόνια, αποκάλυψε πως δεν την πτόησαν ποτέ όσα έχει ακούσει για τα κιλά της και υποστηρίζει πως μπορεί να "παίξει" οποιονδήποτε ρόλο θέλει άσχετα από την εξωτερική της εμφάνιση. Πολλές φορές, μάλιστα, απαντά με χιούμορ όταν την χαρακτηρίζουν "χοντρή".

Έβαλες απότομα κιλά σε κάποια ηλικία και σε έκριναν γι’ αυτό. Πόσο απαράδεκτο…

Κι όμως, δυστυχώς συμβαίνει. Οι άνθρωποι είναι ρατσιστές. Φυσικά έχω δεχτεί ρατσισμό για τα κιλά μου. Εγώ θεωρώ ότι μπορώ να παίξω σε οτιδήποτε, όσα κιλά κι αν είμαι, αν ο ρόλος το «επιτρέπει». Δεν δίνω σημασία σε αυτά τα σχόλια. Μάλιστα πολλές φορές λέω «εμένα είπατε χοντρή, μάλλον κάποιο λάθος κάνετε».

Ευτυχία Φαναριώτη

Τα κιλά σου έχουν φέρει εμπόδιο στο επάγγελμά σου;

Κοίταξε να δεις, εγώ πέρυσι το καλοκαίρι έπαιξα τη Μαρίνα στην παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός», μπορεί αν ήταν άλλος σκηνοθέτης, να μην έπαιρνε εμένα για τον ρόλο και να θεωρούσε ότι θα έπρεπε να την υποδυθεί μια αδύνατη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ευτυχία Φαναριώτη: «Δεν ήθελα ούτε να βλέπω τους γονείς μου, δεν ήθελα επαφές»

Χάρης Ρώμας για κίνημα #metoo: «Θα είναι οδυνηρό να αποδειχτεί ότι οι κοπέλες αυτές λένε ψέματα»

Share