Πάσχει από συγκεκριμένη νόσο - Η πρώτη φωτογραφία του Κωστή Μαραβέγια με τα σημάδια αυτής

Η ανάρτηση στο Instagram

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάσχει από συγκεκριμένη νόσο - Η πρώτη φωτογραφία του Κωστή Μαραβέγια με τα σημάδια αυτής

Μπορεί να περνά στιγμές ευτυχίας δίπλα στην σύζυγό του, Τόνια Σωτηροπούλου στις Κάννες, αλλά ο Κωστής Μαραβέγιας δεν σταματά να αποτελεί πρότυπο για τα νεαρά παιδιά και κυρίως για όλους όσους βρίσκονται έξω από τις νόρμες.

Ο Κωστής Μαραβέγιας αποκάλυψε το αυτοάνοσο από το οποίο νοσεί

Ο γνωστός τραγουδιστής εδώ και χρόνια πάσχει από την αυτοάνοση ασθένεια της λεύκης, ωστόσο για καιρό προσπαθούσε να το κρύψει ή να μην του δίνει και τόση σημασία. Καθώς τα πρότυπα ομορφιάς οδηγούν τον κόσμο προς την ψεύτικη τελειότητα.

Ωστόσο κάτι άλλαξε και ο τραγουδιστής αποφάσισε να μοιραστεί την αρρώστια του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Μάλιστα μόλις κυκλοφόρησε μια κούκλα τύπου Barbie με λεύκη, και δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανος ο τραγουδιστής, ο οποίος έδειξε στους ακολούθους του και τα δικά του σημάδια στο χέρι.

Μαραβέγιας - λεύκη - κούκλα

Μαραβέγιας στις Κάννες με λεύκη

Ποια είναι τα συμπώματα της λεύκης

Η λεύκη, ή αλλιώς «νόσος του φωτός» είναι μία αρκετά κοινή δερματολογική πάθηση και είναι συχνότερη σε χώρες με έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Προσβάλλει το 1-2% του πληθυσμού παγκοσμίως, έχοντας συχνότερη ηλικία εμφάνισης τα 20 περίπου χρόνια. Σε ποια ηλικία όμως εμφανίζεται η λεύκη;

Η ηλικία εμφάνισης της λεύκης ποικίλει και πολλές φορές η λεύκη ξεκινάει από την παιδική ακόμη ηλικία επηρεάζοντας την ευαίσθητη ψυχολογία των παιδιών. Τα πρώτα συμπτώματα της λεύκης είναι οι αποχρωματισμένες ή λευκές κηλίδες, οι οποίες στερούνται της χρωστικής μελανίνης.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως η λεύκη, αποτελούν ασθένειες κατά τις οποίες ο ίδιος ο οργανισμός επιτίθεται στους ιστούς και τα όργανά του. Στη περίπτωση της λεύκης, ο ίδιος ο οργανισμός επιτίθεται σε ορισμένα μελανινοκύτταρα του σώματος και προκαλεί διακοπή της έκκρισης μελανίνης, με αποτέλεσμα την εμφάνιση άσπρων σημαδιών ή τριχών.

Τα αίτια εμφάνισης ενός αυτοάνοσου νοσήματος ποικίλλουν, αλλά έχει δειχθεί πως οφείλονται κυρίως σε βακτήρια, τοξίνες, καθώς και σε περιβαλλοντικούς ή ψυχολογικούς παράγοντες. Σε άτομα με προδιάθεση εμφάνισης λεύκης, οι πιθανότητες αυξάνονται όταν το άτομο έχει αυξημένη αντίδραση ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι σε φυσιολογικά ερεθίσματα. Επιπροσθέτως, έχει παρατηρηθεί, πως η λεύκη είναι πολυπαραγοντική ασθένεια, δηλαδή η εμφάνισή της οφείλεται σε μία πληθώρα παραγόντων.

Η πιο πρόσφατη θεωρία για τα αίτια εμφάνισης της λεύκης, θέλει το ανοσοποιητικό σύστημα στην πρώτη θέση. Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει δειχθεί και σε άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, έχουν παρατηρηθεί μεταλλάξεις σε γονίδια του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία πιστεύεται ότι προκαλούν την καταστροφή των μελανινοκυττάρων του δέρματος.