«Το να είσαι plus size δεν σημαίνει ότι...» - Η Σμαράδγα Καλημούκου ξεκαθαρίζει τα πράγματα σχετικά με τη δουλειά της

Την γνωρίσαμε μέσα από τους Λατρεμένους Γείτονες...

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Το να είσαι plus size δεν σημαίνει ότι...» - Η Σμαράδγα Καλημούκου ξεκαθαρίζει τα πράγματα σχετικά με τη δουλειά της

Η Σμαράγδα Καλημούκου, την οποία γνωρίσαμε στον πρώτο κύκλο του So you think you can dance στο Mega, το 2007, και έπειτα ξαναείδαμε στην πετυχημένη σειρά "Λατρεμένοι μου Γείτονες", παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα του Love It την Τετάρτη 25/5 και μίλησε για τη δουλειά της μιας και σήμερα εργάζεται ως plus size μοντέλο και πρόσφατα κυκλοφόρησε και τη δική της συλλογή με ρούχα που έχει σχεδιάσει η ίδια.

Η Σμαράγδα Καλημούκου αποκαλύπτει

«Ήμουν 17χρονος όταν έπαιξα στο σίριαλ και η αλήθεια είναι πως, επειδή είναι πολύ ευαίσθητη αυτή η ηλικία, είναι πάρα πολύ εύκολο να έχεις κάποια έπαρση. Νομίζω ότι παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο να σε κρατάει προσγειωμένο η οικογένεια σου, να μην παίρνουν τα μυαλά σου αέρα οπότε εγώ είχα μια οικογένεια που φρόντιζε να το κάνει αυτό και χαίρομαι πάρα πολύ που κατάφερα να είμαι συγκρατημένη».

«Πριν από περίπου πέντε χρόνια μου έγινε μια πρόταση από την εταιρία που είμαι τώρα για να κάνω τις φωτογραφήσεις. Δέχθηκα οπότε σιγά σιγά αυτό άρχισε να γίνεται πιο συχνό. Από τον Σεπτέμβρη έχω βγάλει τη δική μου συλλογή και μου αρέσει πάρα πολύ που έχω ξεκινήσει και μπαίνω σε αυτό το κομμάτι».

«Το να είσαι plus size μοντέλο δεν σημαίνει ότι πρέπει αναγκαστικά να έχεις κάποια παραπάνω κιλά. Από τη στιγμή που έχω καμπύλες, είμαι πιο τζούσι και δεν είμαι αδύνατη, θεωρούμε plus size» συμπλήρωσε η Σμαράγδα Καλημούκου.

«Ό,τι δεν είναι extra small - small, θεωρείται...»

Η Πελαγία Ζερβού είναι ένα μοντέλο plus size κατηγορίας και μέσα από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, Ελένη, η οποία δεν πήγε πολύ καλά σε νούμερα αυτή τη φορά, την Τρίτη 10/5, θέλησε να μιλήσει για το πως είναι να κάνεις αυτή τη δουλειά και τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αυτή την κατηγορία.

Η ίδια δήλωσε πως στην Ελλάδα, όσον αφορά τα plus size μοντέλα, γίνονται κάποια βήματα και δίνονται ευκαιρίες σε διαφορετικές περιπτώσεις πέρα από τα σνηθισμένα "στεγνά", όπως λένε και οι σχεδιαστές, μοντέλα. Ο ρατσισμός είναι, επίσης, κάτι που αισθάνεται πως εξαλείφεται, καθώς ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η διαφορετικότητα είναι όμορφη.

Κατά τα σχολικά χρόνια, δεν βίωσε ρατσισμό ή την κατακραυγή των συμμαθητών της, ωστόσο μεγαλώνοντας έζησε με ανθρώπους που της προσέβαλλαν και άργησε να το καταλάβει.

«Δεν ξέρω εάν τότε είχα ακούσει τον όρο plus size model. Ήταν πολύ στα σπάργανα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Ότι δεν είναι extra small – small θεωρείται plus size».

«Κάθε εταιρεία διαλέγει το μοντέλο που θέλει να την εκπροσωπήσει. Στο εξωτερικό έχει μεγαλώσει το κομμάτι του plus size και στην Ελλάδα αρχίζουν τα βήματα σιγά σιγά και παίρνουν τον δρόμο τους. Το XL έχει επεκταθεί σε όλες τις εταιρείες», δήλωσε στη συνέχεια.

Έπειτα, πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει πια ο ρατσισμός. Η γενική αντίληψη του κόσμο το έχει καταλάβει ότι ο καθένας αντιπροσωπεύει αυτό που αντιπροσωπεύει».

Όσον αφορά την παιδική της ηλικία: «Στο γυμνάσιο και στο λύκειο πήγαινα σε σχολείο Θηλέων. Το δύσκολο κομμάτι της εφηβείας δεν το πέρασα. Δεν άκουγα σχόλια για τα κιλά μου ή να έχω απόρριψη. Φυσικά και είχα φλερτ. Τα παιδιά πάνε στο σχολείο για να μάθουν, όχι για να τους φοβίσουν επειδή έχουν κάτι διαφορετικό πάνω τους.

Αργότερα είχα στη ζωή μου τέτοια θεμάτα. Στην πρώτη μου σχέση είχα μεγάλο πρόβλημα. Ο τότε σύντροφός μου μού ασκούσε τρομερό bullying για το θέμα των κιλών. Δυστυχώς από αδυναμία δική μου η σχέση κράτησε πολλά χρόνια και ήταν ένα αγκαθάκι στην πορεία μου».

Η συμβουλή της στα νέα κορίτσια είναι: «Είσαι αυτό που είσαι, αλλιώς να πάει στο καλό. Μου πήρε πολλά χρόνια να το καταλάβω, αλλά το κατάλαβα. Αυτές οι καταστάσεις δε σώζονται, δε φτιάχνονται».