Ρόδος: Απείλησε να αυτοκτονήσει η 21χρονη που κατήγγειλε βιασμό από τον Στηβ Μιλάτο

Τι αναφέρει ο δικηγόρος της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ρόδος: Απείλησε να αυτοκτονήσει η 21χρονη που κατήγγειλε βιασμό από τον Στηβ Μιλάτο

Από χθες βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα ο Στηβ Μιλάτος, μετά την καταγγελία μιας 21χρονης Βρετανίδας για βιασμό. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο εν λόγω συμβάν και μάλιστα σύμφωνα με όσα είπε στη Daily Mail o δικηγόρος της 21χρονης, έφτασε στο σημείο να επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή της.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της 21χρονης που κατήγγειλε τον Μιλάτο για βιασμό

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Κοκκινογένη, η 21χρονη μαζί με τις φίλες της είχαν πάει σε γνωστό κλαμπ της Ρόδου όταν ο πρώην παίχτης του Big Brother με το πρόσχημα να μιλήσουν, παρέσυρε την κοπέλα σε ένα σκοτεινό στενό όπου και καταγγέλλεται ότι τη βίασε (διαβάστε εδώ ολόκληρη την κατάθεσή της).

«Η πελάτης μου είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Ο βιασμός έγινε τα ξημερώματα της 24ης Μαΐου και η καταγγελία έγινε το βράδυ της 25ης Μαΐου. Μετά την επίθεση η 21χρονη έτρεξε στους φίλους της οι οποίοι την πήγαν στο δωμάτιό τους όπου, όπως τους είπε, ήθελε να κάνει μπάνιο γιατί ένιωθε βρώμικη. Στη συνέχεια, όμως, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της κόβοντας τους καρπούς της. Την έσωσε μια φίλη της που μπήκε στο μπάνιο την κατάλληλη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της.

«Η πελάτης μου ήταν σε διακοπές στη Ρόδο από τις 22 Μαΐου για να γιορτάσει το τέλος της εξεταστικής στο πανεπιστήμιό της. Το βράδυ της επίθεσης είχε πιει 2-3 ποτά. Είναι παιδί μιας ευκατάστατης οικογένειας και δεν έχει καμία χρηματική απαίτηση από τον κατηγορούμενο. Το μόνο που ζητάει για τον κατηγορούμενο είναι να τιμωρηθεί για το έγκλημα του βιασμού».

Τι αναφέρει από την πλευρά του ο δικηγόρος του Μιλάτου

Η υπόθεση της 21χρονης που κατηγορεί το γνωστό μοντέλο, Στηβ Μιλάτο, για τον βιασμό της στο νησί της Ρόδου, ερευνάται εκτενώς από την αστυνομία. Η κοπέλα παρέδωσε την κατάθεσή της και περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Ο κατηγορούμενος, όμως, από την άλλη πλευρά, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη που περιγράφει η ίδια και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 27/5, ενώ νωρίτερα έγινε η μεταγωγή του στον εισαγγελέα. Έτσι, ο δικηγόρος του, θέλησε να μιλήσει δημόσια στο T-Live, το απόγευμα της Πέμπτης 26/5, στην προσπάθεια του να εξηγήσει τι συμβαίνει και να υπερασπιστεί τον πελάτη του.

«Δεν μπορώ να μπω στη ψυχολογία ενός κοριτσιού. Σίγουρα εντυπωσιάστηκε επειδή ο εντολέας μου είναι γνωστός κι έχει πολλούς ακόλουθους στο Instagram.

Από εκεί και πέρα, και από την ιατροδικαστική που δείχνει ότι δεν ασκήθηκε βία και από τις ίδιες τις καταθέσεις της καταγγέλλουσας η οποία στην αρχή μιλάει για παρενόχληση και συνέχεια αναβαθμίζει την κατηγορία σε βιασμό, φαίνεται να μη μπορούν να γίνουν πιστευτά αυτά τα πράγματα με τα λεγόμενα αντικειμενικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν ούτε σημάδια αμύνης τους θύματος με γρατζουνιές ή μώλωπες, αλλά ούτε και η ψυχική διάθεση που να δείχνει ότι χωρίς τη θέλησή της έγινε διείσδυση, άρα και βιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην πρώτη φωτογραφία το μοντέλο απεικονίζεται λίγη ώρα πριν γνωρίσει την κοπέλα με καταγωγή από την Αγγλία, η οποία κατήγγειλε την κακοποίησή της από τον ίδιο, ενώ στη δεύτερη απεικονίζεται ο 30χρονος που κατευθύνεται στον εισαγγελέα.

Στηβ Μιλάτος

Ο Στηβ Μιλάτος οδηγείται στον εισαγγελέα