Andy Fletcher: Τα πρώτα βήμα στην μουσική βιομηχανία και η αποθέωση των θαυμαστών του

Λίγα λόγια για την ζωή του

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Andy Fletcher: Τα πρώτα βήμα στην μουσική βιομηχανία και η αποθέωση των θαυμαστών του

Ο θάνατος του Andy Fletcher προκάλεσε παγκόσμιο σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο καθώς έφυγε σε ηλικία μόλις 60 ετών, ωστόσο τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη. Να τονίσουμε πως ήταν ένας εκ των ιδρυτικών μελών του συγκροτήματος Depeche Mode.

Λίγα λόγια για τον Andy Fletcher

Συγκεκριμένα, ο ρόλος του Fletcher στους Depeche Mode ήταν συχνά ένα θέμα εικασιών. Στις πρώτες ενσαρκώσεις του συγκροτήματος, έπαιζε (ηλεκτρικό και αργότερα συνθετικό) μπάσο. Όταν το συγκρότημα εξελίχθηκε μετά την αποχώρηση του Βινς Κλαρκ το 1981, ο ρόλος του Φλέτσερ άλλαξε καθώς καθένα από τα μέλη του συγκροτήματος πήγε στις περιοχές που τους ταίριαζε και ωφέλησε το συγκρότημα συλλογικά.

Andy Fletcher

Σε μια καίρια σκηνή στο Δ.Α. Στην ταινία ντοκιμαντέρ του Pennebaker το 1989 για το συγκρότημα, ο Fletcher διευκρίνισε αυτούς τους ρόλους: «Ο Μάρτιν είναι ο τραγουδοποιός, ο Άλαν ο καλός μουσικός, ο Ντέιβ είναι ο τραγουδιστής, και εγώ τρελαίνομαι». το συγκρότημα, ο συγγραφέας των Rolling Stone, Gavin Edwards, άρπαξε τη δήλωση του Fletcher με την εναρκτήρια γραμμή: «Ο μοναδικός καταμερισμός εργασίας των Depeche Mode έχει καθιερωθεί εδώ και καιρό, με καθένα από τα τρία εναπομείναντα μέλη να έχει έναν ξεχωριστό ρόλο: ο Martin Gore γράφει τα τραγούδια, ο Dave Gahan τραγουδά Αυτοί και ο Άντι Φλέτσερ εμφανίζεται για φωτογραφίσεις και εξαργυρώνει τις επιταγές."

Ιστορία Andy Fletcher

Ο Fletcher συμμετείχε και στα 14 άλμπουμ των Depeche Mode μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των Songs Of Faith And Devotion το 1993 και Ultra το 1997, τα οποία και τα δύο έφτασαν στο Νο 1 στο τσαρτ άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, η τελευταία φορά που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα ήταν στις 17 Μαΐου του 2017 στη Μαλακάσα.