«Όλα ξεκινούν από..» - Οι πρώτες δηλώσεις της Σοφίας Μαργαρίτη μετά το εξώδικο στην παραγωγή του Survivor

«Με ένα συγγνώμη δεν φτιάχνει το δάχτυλό μου»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Όλα ξεκινούν από..» - Οι πρώτες δηλώσεις της Σοφίας Μαργαρίτη μετά το εξώδικο στην παραγωγή του Survivor

Στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής 29/5 η Σοφία Μαργαρίτη, μετά την απόφασή της να κινηθεί νομικά απέναντι στην τουρκική εταιρεία παραγωγής του Survivor λόγω του σοβαρού τραυματισμού της στο πόδι.

Οι πρώτες δηλώσεις της Σοφίας Μαργαρίτη μετά το εξώδικο στην παραγωγή του Survivor

«Όλα ξεκινούν από το με πόσο σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ήθος αντιμετωπίζει ανθρώπους και καταστάσεις. Στην διάρκεια αγωνίσματος είχαν έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που δεν έδειξαν ποτέ. Η κατάσταση είναι μη ανατρέψιμη πλέον. Δεν πρόκειται να δω βελτίωση και δεν θα επανέλθει ποτέ το δάχτυλό μου. Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στο να με δει κανονικός γιατρός. Εκεί υπάρχουν οι παραμέντικο που με γυμνό μάτι έκριναν ότι εγώ μπορούσα να παίξω, όχι μόνο την ίδια μέρα αλά και όλη την εβδομάδα και όφειλα να υπακούσω. Όταν η παραγωγή σε διαβεβαιώνει ότι είσαι μια χαρά και υπάρχει και στο μυαλό σου η υποχρέωση του συμβολαίου, προχωράς.

Από τη στιγμή που ήρθα Ελλάδα υπήρχε ένας άνθρωπος της παραγωγής που με πήγε σε μια ιδιωτική κλινική. Αλλά κι εκεί υπήρξε καθυστέρηση. Η πρώτη διάγνωση ήταν λανθασμένη, μετά χειροτέρευσε η κατάσταση. Έκανα εξετάσεις μόνη μου και ανακάλυψα ότι πρέπει να χειρουργηθώ. Δεν έχω δει βελτίωση έναν χρόνο.

Δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα που έκανα πριν . Δεν μου επιτρέπει να κάνω τις δουλειές που έκανα. Δεν υπήρχε επαρκής αντιμετώπιση από την αρχή του τραυματισμού. Αυτό που με ωθεί να ασχοληθώ νομικά είναι ότι δεν βλέπω βελτίωση και δεν αντέχετε άλλο ψυχολογικά. Έδωσα αρκετό χρόνο στο ζήτημα αυτό και δεν ήθελα ποτέ να φέρω προβλήματα στην παραγωγή. Μέχρι τον τελικό υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι η εταιρεία θα είναι κοντά μου. Με ένα συγγνώμη δεν φτιάχνει το δάχτυλό μου», ανέφερε η Σοφία Μαργαρίτη.

«Δεν μπορεί ούτε να βαδίσει»

Το πρωί λοιπόν της Κυριακής 29/5, ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι και αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως το εξώδικό τους δεν ελήφθη υπόψιν και θα προχωρήσουν με αγωγή.

«Συμμετείχε στο Survivor και κάποια στιγμή τραυματίστηκε στο πόδι της η Σοφία Μαργαρίτη και δεν την πήγαν καν σε γιατρό, αν θέλετε να το πιστέψετε. Την πήγαν σε κάποιον που της συστήθηκε ως νοσηλευτής, ο οποίος της είπε ότι μπορεί να συνεχίζει να αγωνίζεται, συνέχισε εκείνη να αγωνίζεται με αποτέλεσμα επιστρέφοντας στην Ελλάδα να έχει συντριπτικό κάταγμα, απώλεια χόνδρου, να της τοποθετήσουν βίδα για να στηρίξουν το δάχτυλό της και να της δημιουργηθεί μετατραυματιστή αρθρίτιδα. Με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή που μιλάμε, να μην μπορεί ούτε να βαδίσει.

Και όλο αυτό από αυτή την εγκληματική αμέλεια της παραγωγής να μην την πάνε σε κάποιον γιατρό και να μην έστω την ακούσουν ότι δεν επιθυμούσε να συνεχίσει. Άρα την υποχρέωσαν, προφανώς για δικούς τους λόγους, να μην αποχωρήσει και να συνεχίσει να αγωνίζεται με αφόρητους πόνους… Η παραγωγή όφειλε να δει το μέγεθος της ζημιάς… Η μπότα με γύψο που της έβαλαν, δεν είχε καμία σχέση με το κάταγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας.