Η συγκινητική ανάρτηση της Σάντρας Βουτσά για τον Δάκη - «Θα σε θυμάμαι πάντα»

«Θα έχεις πάντα μια θέση στην καρδιά μου...»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η συγκινητική ανάρτηση της Σάντρας Βουτσά για τον Δάκη  - «Θα σε θυμάμαι πάντα»

Τεράστια θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνική κόσμο η είδηση θανάτου του γνωστού τραγουδιστή, Δάκη ο οποίος έφυγε τα ξημερώματα της Κυριακής (29/5) μετά από την "μάχη" που έδωσε με τον καρκίνο για να κρατηθεί στην ζωή.

Φίλοι και γνωστοί μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media θέλουν να πουν ένα τελευταίο "αντίο". Ανάμεσά τους είναι και η Σάντρα Βουτσά όπου παραμένει αρκετά ενεργή μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

Έτσι, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Δάκη, έσπευσε να δημοσιεύσει μια ανάρτηση στην οποία έγραψε χαρακτηριστικά: «Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ο Δάκης (ο Δακούλης μου) ήταν μέλος της οικογένειάς μου....

Πέρα από καλλιτεχνικό μέλος στο τρίδυμο Αδελφές Μπρόγερ και Δάκης, ήταν κ κολλητός φίλος της μαμάς μου, από πάντα... Σήμερα τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή.... Ένας υπέροχος, γλυκός, χαριτωμένος, όμορφος, καλός, μοναδικός άνθρωπος κ ένας καλλιτέχνης με βελούδινη φωνή... Δακουλη μου, θα σε θυμάμαι πάντα... Κ θα έχεις πάντα μια θέση στην καρδιά μου.... Σ' αγαπω!».

Η συγκινητική ανάρτηση της Σάντρας Βουτσά για τον θάνατο του Δάκη

Το πραγματικό του όνομα, τα πρώτα βήματα στο τραγούδι και οι μεγάλες επιτυχίες του

Σε πένθος έχει βυθιστεί το πανελλήνιο καθώς έφυγε από την ζωή ο Δάκης, μετά από πολλά προβλήματα υγείας. Την δυσάρεστη αυτή είδηση την έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter η Λουκίλλα Πλέσσα-Καρρέρ.

Ο Δάκης έφυγε σε ηλικία 79 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο και είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 42 κιλά.

Το όνομα του & τα πρώτα βήματα στον χώρο του τραγουδιού

Ο Βρασίδας “Δάκης” Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens» και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston. Μιλά έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που επιτρέπει να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες Τόσα καλοκαίρια και Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Έφυγε από την ζωή ο Δάκης

Με ποιους έχει συνεργαστεί & οι μεγάλες του επιτυχίες

Έχει συνεργαστεί με Έλληνες συνθέτες όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά.

Έχει τραγουδήσει στίχους στιχουργών όπως Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου, Ξενοφώντας Φυλέρης, Θάνος Σοφός, Ρόνη Σοφού κ.ά.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους διασκέδασης όπως: «Rex», «Diogenis Palace», «Νεράιδα», «Φαντασία», «Αστέρια», «Αθηναία», «Ribas» και συνεργάστηκε με τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση και άλλους. Σε διεθνές επίπεδο έχει συνεργαστεί με τους Rolling Stones, Σαρλ Αζναβούρ, Δαλιδά, Μίλβα, Τζο Ντασέν, Σασά Ντιστέλ και Ντέμη Ρούσσο, με τον οποίο ήταν ξαδέρφια.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, στα Θέατρα Βέμπο, Παρκ, Κοτοπούλη-Ρεξ και αλλού. Επίσης, έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές παραστάσεις και σε Ελληνικές ταινίες όπως «Γοργόνες και μάγκες», «Η θεία μου η χίπισσα» κ.ά.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.

Βρίσκεται από το 1967 στην πρώτη γραμμή του Ελληνικού τραγουδιού. Η δισκογραφία του μέχρι σήμερα αποτελείται από 39 LP & CD και 19 singles & 45άρια. Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά είναι το CD με τίτλο «Moments» (ΜΙΝΟΣ 2008) του Μίμη Πλέσσα όπου ο Δάκης τραγουδά σε 7 γλώσσες.

Το τραγούδι που πίστευε ότι θα καταστρέψει την καριέρα του

Στην πορεία της καριέρας του υπήρξε ένα τραγούδι που πίστεψε ότι ίσως του κατέστρεφε την καριέρα.

“Το τραγούδι «Tu veux ou tu veux pas?» το έκανα πριν πολλά χρόνια στο ξεκίνημα της καριέρας μου και μου το έδωσαν να το μάθω σε μια εκτέλεση της Μπριζίτ Μπαρντό και βέβαια το έλεγε με νάζι και θηλυκότητα. Το πρόβλημά μου ήταν πως θα το πω. Όταν το ερμήνευσα και άκουσα το αποτέλεσμα, είπα στον κύριο Μάτσα «Σας παρακαλώ, μη το βγάλετε το τραγούδι γιατί είναι ντροπή» Μου είπε να μείνω ήσυχος και όταν πήρα τον δίσκο είδα έντρομος ότι το τραγούδι είναι μέσα. Λέω πάει, καταστράφηκε η καριέρα μου. Παραδόξως το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία”, είχε δηλώσει ο τραγουδιστής μιλώντας στην εκπομπή Dot.