Η τελευταία επιθυμία του Δάκη -''Δε θέλω ο κόσμος να''...

Το ήθος συνόδευε τον αείμνηστο τραγουδιστή ακόμα και κατά τις τελευταίες του στιγμές

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η τελευταία επιθυμία του Δάκη -''Δε θέλω ο κόσμος να''...

Η είδηση πως ο αγαπημένος τραγουδιστής Δάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 χρονών λόγω της επάρατης νόσου σκόρπισε τη θλίψη στο πανελλήνιο. Ο καλλιτέχνης πάλεψε με αξιοπρέπεια μέχρι την τελευταία στιγμή με τον καρκίνο, όμως νικήθηκε και έφυγε από τη ζωή την εποχή, που έχει ταυτιστεί με ασύλληπτες επιτυχίες του όπως το « Τόσα καλοκαίρια».

Σύμφωνα με σημερινό θέμα της εφημερίδας «Espresso» , ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολιζάς είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του δέκα ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε το μη αναστρέψιμο της κατάστασής του. Είχε γίνει άλλωστε γνωστό το τελευταίο διάστημα πως ο ηθοποιός πάλευε με σοβαρά προβλήματα υγείας(Δείτε πόσα κιλά ζύγιζε αφού εισήχθη στο νοσοκομείο).

Τι δήλωσε ο Δάκης στον γνωστό δημοσιογράφο

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο εκλιπών τραγουδιστής ζήτησε να μην γραφτεί τίποτα για εκείνον και την κατάστασή του, επιθυμία που η εφημερίδα σεβάστηκε.

Η συνομιλία είχε ως εξής:

«Δάκη καλησπέρα, πώς τα πηγαίνεις με την ασθένειά σου;» είχε ρωτήσει ο δημοσιογράφος, με τον τραγουδιστή να απαντάει:

«Πώς να πηγαίνω ρε Νικόλα; Σχεδόν δέκα μήνες βρίσκομαι σε ένα κρεβάτι. Τι καλά να πηγαίνω; Άθλια πηγαίνω και δεν ξέρω που θα βγάλει αυτό. Σε παρακαλώ, μη γράψεις τίποτα, γιατί δεν θέλω να στεναχωριέται ο κόσμος για μένα».

Αυτά δήλωσε ο αγαπημένος τραγουδιστής αποδεικνύοντας πως μέχρι το τέλος της ζωής του το ήθος τον διέκρινε σαν άνθρωπο.

«Ταλαιπωρήθηκε, βασανίστηκε»

Η Λουκίλα Καρρέρ ανέφερε στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση στις 29/5 : «Έδωσε μία παλικαρίσια μάχη, στενοχωριόταν τις τελευταίες ημέρες που έβγαιναν διάφοροι κι έλεγαν πόσο άσχημα ήταν. Δεν ήθελε. Είχε δώσει το κλειδί της ψυχής και της καρδιάς του σε πέντε ανθρώπους. Εγώ χθες ήμουν μαζί του στις τελευταίες του ώρες. Στις τελευταίες ώρες ταλαιπωρήθηκε. Βασανίστηκε τις τελευταίες ώρες. Ήμουν μαζί με τον κολλητό του φίλο, τον Πάνο Δέρβο. Ξεκουράστηκε σήμερα ο Δάκης.

Ένας αξιοπρεπέστατος κι ευγενής άνθρωπος που δεν ήθελε να ασχολούνται με την προσωπική του ζωή, πόσο μάλλον με την υγεία του. Έδωσε μάχη για τέσσερα χρόνια, εκ των οποίων ο τελευταίος χρόνος ήταν δύσκολος. Ξεκίνησε από έναν καρκίνο του εντέρου αλλά αυτό επεκτάθηκε αλλά αυτό επεκτάθηκε. Όπως θυμόσαστε και θυμόμαστε όλοι, έδινε συναυλίες, ήταν μέσα στην καλή χαρά. Τον λατρεύω και θα τον αγαπώ για πάντα. Αύριο θα ξέρουμε πότε θα είναι η κηδεία και θα γίνει σχετική ανακοίνωση» ..