Κόλλησε μικρόβιο από τηλεοπτική εκπομπή - Το γεγονός που ανέτρεψε την υγεία του Δάκη

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κόλλησε μικρόβιο από τηλεοπτική εκπομπή - Το γεγονός που ανέτρεψε την υγεία του Δάκη

Ο Δάκης, όπως έγινε γνωστό, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 29/5, σε ηλικία 79 ετών ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Πίσω του άφησε απέραντη θλίψη πρωτίστως στην οικογένειά του, αλλά και στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς με τα τραγούδια του μεγάλωσε πολλές γενιές και η μουσική του κληρονομιά είναι τεράστια.

Το πρόβλημά υγείας του με τον καρκίνο στο παχύ έντερο να ξεκίνησε το 2018, και οι γιατροί, μάλιστα, του έδιναν μόλις 6 μήνες ζωής. Παρόλα αυτά, τα πράγματα πήραν μία διαφορετική τροπή και κατάφερε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια, ξεπρνώντας αυτό το διάστημα. Μόλις το περασμένο φθινόπωρο, άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια επιδείνωσης.

Βέβαια, δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που οδήγησε σε αυτή την κατάληξη. Ο ίδιος είχε μιλήσει στην εκπομπή του ANT1, το Πρωινό, ένα χρόνο πριν, και είχε εξηγήσει πως, μέσα από μία τηλεοπτική εκπομπή, είχε κολλήσει ένα μικρόβιο που ανέτρεψε τα δεδομένα του και επηρέασε ακόμα και τις χημειοθεραπείες του, εφόσον του δημιούργησε οξεία παγκρεατίτιδα και νοσηλεύτηκε για πάρα πολλές ημέρες.

Οι δηλώσεις του Δάκη για το μικρόβιο που επιδείνωσε την υγεία του

«Πήρα ένα μικρόβιο από τα στούντιο που πήγαινα τα τηλεοπτικά στον πνεύμονα και αναγκάστηκα να πάω στο νοσοκομείο για να μου το θεραπεύσουν. Νοσηλεύτηκα περίπου 20 – 25 ημέρες, δεν θυμάμαι. Μου το θεραπεύσανε, λοιπόν, αυτό το μικρόβιο αλλά ήταν πολύ δυνατά τα φάρμακα συν τις χημειοθεραπείες που έκανα και μου χτύπησε σε οξεία παγκρεατίτιδα φαρμακευτική.

Το τονίζω ότι είναι φαρμακευτική έχασα 20 κιλά μέσα σ’ ένα μήνα, δεν μπορούσα να φάω, παρέλυσαν οι μύες και δυσκολεύεσαι και να μιλήσεις γιατί παραλύουν και οι φωνητικές χορδές. Τώρα είμαι σε ανάρρωση, πάω καλύτερα μπορώ και μιλάω καλύτερα.

Δεν είμαι μόνος, έχω συγγενείς, πολλούς φίλους και συναδέλφους που με φροντίζουν έχω και μια κυρία που μου καθαρίζει το σπίτι και με φροντίζει. Όλο αυτό είναι το σπασμένο τηλέφωνο για αυτά που έχω διαβάσει, τα πράγματα είναι ακριβώς όπως σας τα λέω», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η τελευταία του επιθυμία

Σύμφωνα με σημερινό θέμα της εφημερίδας «Espresso» , ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολιζάς είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του δέκα ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε το μη αναστρέψιμο της κατάστασής του. Είχε γίνει άλλωστε γνωστό το τελευταίο διάστημα πως ο ηθοποιός πάλευε με σοβαρά προβλήματα υγείας(Δείτε πόσα κιλά ζύγιζε αφού εισήχθη στο νοσοκομείο).

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο εκλιπών τραγουδιστής ζήτησε να μην γραφτεί τίποτα για εκείνον και την κατάστασή του, επιθυμία που η εφημερίδα σεβάστηκε.

Η συνομιλία είχε ως εξής:

«Δάκη καλησπέρα, πώς τα πηγαίνεις με την ασθένειά σου;» είχε ρωτήσει ο δημοσιογράφος, με τον τραγουδιστή να απαντάει:

«Πώς να πηγαίνω ρε Νικόλα; Σχεδόν δέκα μήνες βρίσκομαι σε ένα κρεβάτι. Τι καλά να πηγαίνω; Άθλια πηγαίνω και δεν ξέρω που θα βγάλει αυτό. Σε παρακαλώ, μη γράψεις τίποτα, γιατί δεν θέλω να στεναχωριέται ο κόσμος για μένα».

Αυτά δήλωσε ο αγαπημένος τραγουδιστής αποδεικνύοντας πως μέχρι το τέλος της ζωής του το ήθος τον διέκρινε σαν άνθρωπο.