Πως είναι σήμερα ο διαβόητος δολοφόνος Κώστας Πάσσαρης - Με ελάχιστα μαλλιά και πολύ λιγότερα κιλά

Σήμερα, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στη Ρουμανία

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πως είναι σήμερα ο διαβόητος δολοφόνος Κώστας Πάσσαρης - Με ελάχιστα μαλλιά και πολύ λιγότερα κιλά

Όλοι θυμόμαστε στις αρχές της δεκετίας του 2000, τον διαβόητο κακοποιό Κώστα Πάσσαρη, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος της εποχής (δείτε εδώ το απίστευτο περιστατικό με ένοπλο στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη) μιας και στη δράση του είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς και τραυματίσει σοβαρά έναν σωφρονιστικό υπάλληλο. Πλέον το 2022, έχει κάνει στροφή και δηλώνει θέλει να γίνει μοναχός στο Άγιο Όρος, ενώ εκτίει ποινή για ισόβια κάθειρξη στις φυλακές της Ρουμανίας.

Πως είναι σήμερα εμφανισικά ο Κώστας Πάσσαρης

Σήμερα στα 46 του χρόνια, η εικόνα του είναι φανερά αλλαγμένη, καθώς από έναν γοητευτικό - όπως χαρακτήριζαν κάποιοι - νεαρό με όμορφα μάτια και χαρακτηριστικά, πλέον είναι φανερά αδυνατισμένος και με λιγότερα μαλλιά, ενώ είναι πλήρως αφοσιωμένος στο Θεό.

Ποιος ήταν ο Κώστας Πάσσαρης

Ο Πάσσαρης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 9 Μαρτίου 1975. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας, με καταγωγή από τις Κυκλάδες, ενώ η μητέρα του ήταν Ρουμάνα. Άρχισε να έχει προβλήματα με τον νόμο πολύ νωρίς, καθώς από παιδί είχε παραβατική συμπεριφορά. Σε ηλικία 15 ετών οδηγήθηκε στο αναμορφωτήριο για έξι μήνες, όταν η Αστυνομία βρήκε κλεμμένα αντικείμενα στο σπίτι του μετά από καταγγελίες.Μόλις βγήκε από το αναμορφωτήριο, συνελήφθη εκ νέου για επαιτεία.

Όταν υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στο 29ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κομοτηνή, κατηγορήθηκε για κλοπές μέσα κι έξω από το στρατόπεδο. Στις αρχές του 1995 συνελήφθη από την Στρατονομία (πρώην ΕΣΑ), και κλείστηκε στις στρατιωτικές φυλακές Αυλώνα, από όπου όμως κατάφερε να αποδράσει. Κηρύχθηκε λιποτάκτης και καταζητούνταν.

Τότε άρχισε να προβαίνει σε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις. Τελικά η αστυνομία κατάφερε να τον συλλάβει στα τέλη του 1996, μετά από περιπετειώδη καταδίωξη, αφού είχε ληστέψει μία γυναίκα έξω από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στην Καλλιθέα.

Εξέτισε την ποινή του στις φυλακές Κασσάνδρας στην Χαλκιδική. Εκεί γνωρίσθηκε με τον Ρουμάνο κατάδικο Nικολάε Γκόρεα, με τον οποίο έγιναν στενοί φίλοι. Ο Πάσσαρης και ο Γκόρεα αποφυλακίσθηκαν μαζί το 1999 και μαζί με έναν άλλον Ρουμάνο, τον Ίον Βασίλι, ξεκίνησαν εκ νέου τις ληστείες. Την περίοδο 1999–2000 οι τρεις τους πραγματοποίησαν σειρά ένοπλων ληστειών σε ξενοδοχεία, ανταλλακτήρια συναλλάγματος και ταξιδιωτικά γραφεία στο κέντρο της Αθήνας.