''Ρίγη συγκίνησης'' με τη συναυλία για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου

Παρευρέθηκαν σημαντικά ονόματα

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
''Ρίγη συγκίνησης'' με τη συναυλία για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου

Ο Δημήτρης Μητροπάνος είναι και θα είναι στα χρόνια ένας αξεπέραστος καλλιτέχνης και μια αυθεντική λαϊκή μουσική φωνή, του οποίου η απώλεια στοίχισε ιδιαίτερα στην οικογένεια του αλλά και στον κόσμο, που τόσο πολύ τον θαύμαζε.

Ο αείμνηστος αυτός τραγουδιστής λείπει από την σκηνή 10 ολόκληρα χρόνια από την τραγική ημέρα του θανάτου του. Σε κάθε περίπτωση, τα αξεπέραστα τραγούδια του θα κρατούν τη μνήμη του πάντα ζωντανή και η προσπάθεια που έγινε από αγαπημένους του φίλους, με μια αφιερωματική συναυλία το βράδυ της Δευτέρας 30/5, απέδειξε πως η αγάπη του κόσμου δεν σβήνει.

Πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Μίλτος Πασχαλίδης κα. ερμήνευσαν κομμάτια του Μητροπάνου και μίλησαν με λόγια αγάπης στο πρόσωπο του, με τη γυναίκα και την κόρη του ερμηνευτή, που βρέθηκαν και κείνες εκεί, να είναι πολύ περήφανες.

Η μεγάλη συναυλία για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου

Γήπεδο Νέας Σμύρνης-Συναυλία αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο.

Πέγκυ Ζήνα

Συναυλία για τον Μητροπάνο

Η συγκίνηση της Πέγκυς Ζήνα για τον Μητροπάνο

Η Πέγκυ Ζήνα βρέθηκε καλεσμένη το βράδυ της Πέμπτης (19/5) στο πλατό της εκπομπής «Ανοιχτά» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή τραγουδίστρια αναφέρθηκε για την προσωπική της ζωή αλλά και για τα πρώτα της βήματα στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες είχε αναφερθεί και για την εμπειρία της στην Eurovision.

«Η πρώτη επαφή μου με τον Δημήτρη Μητροπάνο ήταν σε ένα στούντιο ηχογράφησης. Τελείωσα εγώ, μπήκε εκείνος μέσα. Μια πολύ θερμή χειραψία σημαίνει πολλά για μένα, ένιωσα δέος.

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στα 34 μου είπα θα σταματήσω να δουλεύω νύχτα για να κάνω ένα παιδί, τότε χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν η Βένια Μητροπάνου να συνεργαστούμε. Όλα τα καλά μου έφερε στη ζωή ο Μητροπάνος, μέχρι και την κόρη μου που τελικά ήρθε όταν δουλεύαμε».