''Είμαι ο πρώτος που θα το κάνω..." - Η απίστευτη κίνηση του Αρναούτογλου στο The 2night show

Το περίμενε πως και πως

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Είμαι ο πρώτος που θα το κάνω...

Φέτος περιμέναμε με ανυπομονησία την 1η Ιουνίου. Εκτός από την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού υπάρχει άλλος ένας πολύ σημαντικός λόγος. Γνωρίζαμε εδώ και μήνες πως από την 1η Ιουνίου κι έπειτα καταργείται η χρήση μάσκας στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου φυσικά δεν το άφησε να περάσει απαρατήρητο στην εκπομπή του The2night show.

Τι ακριβώς δήλωσε ο Αρναούτογλου

Έτσι, ξεκίνησε την εκπομπή τα μεσάνυχτα της 1ης Ιουνίου με περισσή χαρά αφού ήταν ο πρώτος που πέταξε τη μάσκα τα πρώτα αυτά λεπτά του καλοκαιριού.

«Δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω, είναι τα πρώτα λεπτά του καλοκαιριού. Ξημερώματα 1ης Ιουνίου, δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω. Να πω ότι σήμερα είμαι ο πρώτος που πετάει τη μάσκα;».

Είπε ο παρουσιαστής και έδωσε το σύνθημα για την έναρξη του καλοκαιριού και το τέλος της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Κορωνοϊός: Τέλος οι μάσκες από (1/6) - Από πού καταργούνται και πού θα συνεχίσουμε να τις φοράμε;

Οι μάσκες έχουν μπει πλέον για τα καλά στην καθημερινότητά μας καθώς εδώ και περίπου δύο χρόνια αποτελούν το νούμερο ένα αξεσουάρ μας, μαζί με τα κλειδιά, το πορτοφόλι και το κινητό. Τα πράγματα ωστόσο αλλάζουν από σήμερα (1/6), δεδομένου και ότι τα κρούσματα έχουν σημειώσει αισθητή πτώση.

Συγκεκριμένα, η μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό σταματάει να είναι υποχρεωτική από σήμερα (1/6) και στους εσωτερικούς χώρους, ενώ έχει ήδη καταργηθεί από τους εξωτερικούς.

Η άρση της υποχρεωτικότητας θα ισχύσει έως 15 Σεπτεμβρίου 2022 οπότε και αναμένεται νέα απόφαση με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Κατάργηση μάσκας 1/6

Από σήμερα επομένως, η μάσκα καταργείται τόσο στα καταστήματα όσο και τα σούπερ μάρκετ. Επίσης, τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας μπαίνει στα αεροπλάνα και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Σημειώνεται ότι η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές όπως και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Εσωτερική φωτογραφία: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI