«Να σας θυμίσω τι μου είχε πει εμένα ο Κούγιας;» - Κατακεραυνώνει τον ποινικολόγο η Κατερίνα Καινούργιου

«... αλλά είμαι χαμηλών τόνων»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Να σας θυμίσω τι μου είχε πει εμένα ο Κούγιας;» - Κατακεραυνώνει τον ποινικολόγο η Κατερίνα Καινούργιου

Το πρωί της Πέμπτης 2/6 η Κατερίνα Καινούργιου αποφάσισε να σχολιάσει το θέμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για την εξύβριση του Αλέξη Κούγια σε 3 γυναίκες δημοσιογράφους, έξω από τα δικαστήρια μετά την ολοκλήρωση της δίκης Λιγνάδη (δείτε εδώ τι συνέβη).

Η Κατερίνα Καινούργιου παίρνει θέση για το περιστατικό με τον Αλέξη Κούγια

Η παρουσιάστρια ξεκαθάρισε πως ότι παίζεται στην εκπομπή της, σχετικά με τη δίκη Λιγνάδη, είναι αυτά που μπορούν και επιτρέπεται να αναπαραχθούν, ενώ απάντησε και στη δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου, αλλά και τον άνθρωπο που έγραψε ένα άρθρο στη Lifo και μεταξύ άλλων αναφερόταν στις φωτογραφίες της στο Instagram.

«Κατηγορηθήκαμε κι εμείς ότι παίξαμε μια αναπαραγωγή… Είναι αυτά που ουσιαστικά είπαν ότι μπορούν να αναπαραχθούν. Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό από ότι οι άλλοι. Ό,τι ακούγεται στην ακροαματική διαδικασία με ανοιχτές τις πόρτες.

Απάντησα κιόλας στη Lifo, σε έναν συνάδελφο που μου έστειλε ένα μήνυμα, γιατί νομίζω ότι έκανε μια πολύ άσχημη τοποθέτηση και για εμένα και δεν μου άρεσε, η κ. Χατζηαντωνίου. Κ. Χατζηαντωνίου με όλον το σεβασμό, σας στηρίζω και τώρα, πραγματικά αν σας είπαν αυτήν την ατάκα, τραγικό. Το ρεπορτάζ ήταν λάθος διότι εμείς πολύ απλά δεν έχουμε καμία προσωπική επαφή με την κ. Κούγια.

Να σας θυμίσω τι μου είχε πει και πριν από έναν χρόνο ο κ. Κούγιας, αλλά εγώ είμαι άνθρωπος που κρατάω χαμηλούς τόνους… Μεταφέραμε απλά, χωρίς να πούμε όνομα, γιατί δεν το γνωρίζουμε, χωρίς να ξέρουμε το όνομα της γυναίκας, γιατί δεν επιτρέπεται, γιατί δεν θα το κάναμε έτσι κι αλλιώς, την κατάθεσή της, μέσα στη δικαστική αίθουσα, η οποία είναι αυτή που μπορούσαμε να αναμεταδώσουμε», είπε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Καινούργιου και συνέχισε:

«Και μάλιστα διάβασα κι εγώ κάποια ρατσιστικά σχόλια. Δεν ξέρω αν το έγραψε η ίδια ή συνάδελφος τέλος πάντων, η οποία δεν θέλω να λέγεται συνάδελφος με εμένα. Καλά κάνετε κυρία μου, είστε πολύ ανώτερη από εμένα, εννοείται.

Μπήκα λέει να δω το Instagram της και την έβλεπα να φωτογραφίζεται με κάτι κοντά φορέματα. Αυτό κι αν είναι ρατσιστικό και θλιβερό κυρία μου που τα γράψατε. Φτάνουν όλα αυτά, έχουμε γίνει όλοι κριτές των πάντων. Ας κάνουμε όλοι τη δουλειά μας καλά και με αξιοπρέπεια».

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για το περιστατικό

Μετά την ένταση που προκλήθηκε έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Τετάρτη 1/6 κατά τη διάρκεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη με τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια και τρεις γυναίκες δημοσιογράφους, τη πρωί της Πέμπτης 2/6 στο Πρωινό έκανε δηλώσεις και μίλησε για το συγκεκριμένο περιστατικό

«Περνούσα από εκεί και ενώ ο συγκεκριμένος φερόμενος ως θύμα έκλαιγε με λυγμούς χωρίς να κλαίει – και γι ‘αυτό διακόπηκε η δίκη – ήταν μαζί με δημοσιογράφους και γελούσε. Ε, πέρασα και εγώ και γέλασα. Δυο από τους δημοσιογράφους μου απηύθυναν τον λόγο και με υποτιμητικό τρόπο μου είπαν, ¨τι γελάς ρε…. “. Αντέδρασα γιατί έχω μάθει να αντιδρώ. Όταν με προσβάλλουν και ειδικά τα συγκεκριμένα πρόσωπα που παρακολουθούν εδώ και 16 μήνες τη δίκη και παραποιούν όσα γίνονται σε αυτή… και τροφοδοτούν τηλεοπτικούς σταθμούς… Τίποτα δεν το έχω πει χωρίς να μπορώ να το αποδείξω.

Η υπογραφή του Αλέξη Κούγια στην ανακοίνωση για το περιστατικό με τους δημοσιογράφους

Δεν έχω τίποτα με τους ομοφυλόφιλους. Κατά καιρούς το επαγγελματικό μου περιβάλλον ήταν γεμάτο από ομοφυλόφιλους. Ήταν όμως αξιοπρεπείς. Άνθρωποι καλλιεργημένοι με παιδεία, είχαν αγωγή και είχαν μάθει να σέβονται την ελευθερία του άλλου. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους ακραίους που δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να καταστρέψουν τον άλλο. Γι’ αυτό στην αρχή είχα χρησιμοποιήσει τον όρο “επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι”.

Ο καταγγέλλων είναι επαγγελματίας ομοφυλόφιλος και θα αποδειχθεί. Την πουλάει κανονικά την ομοφυλοφιλία του.

To Πρωινό σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, ανέφερε και την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας μετά το περιστατικό αυτό στην οποία υπογράφει ως, «ομοφοβικός και ρατσιστής».