«Μέσα από τις στάχτες μου θα ξαναγεννηθώ» - ''Γροθιά'' στο στομάχι το μήνυμα της Μακέδου για τη μάχη με τον καρκίνο

Η φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Μέσα από τις στάχτες μου θα ξαναγεννηθώ» - ''Γροθιά'' στο στομάχι το μήνυμα της Μακέδου για τη μάχη με τον καρκίνο

Η Ρεγγίνα Μακέδου είναι μια πολύ δυνατή γυναίκα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να δώσει ένα μεγάλο αγώνα έναντι του καρκίνου μπαίνοντας και βγαίνοντας στο νοσοκομείο συχνά. Η λευχαιμία νικήθηκε από εκείνη την πρώτη φορά και τώρα πια είναι στη φάση της μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Μέσα από τα social media κάνει πολύ αισιόδοξες αναρτήσεις και δίνει σε κόσμο, που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Μέσα από το κρεβάτι του νοσοκομείου έκανε μια πρόσφατη εξηγώντας σε ποια φάση βρίσκεται η υγεία της και δείχνοντας άλλη μια φορά το χαμόγελό της. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν στιγμές, που λυγίζει αλλά δε θέλει να το βάζει κάτω, καθώς ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Το μήνυμα της Ρεγγίνας Μακέδου μέσα από το νοσοκομείο

«Σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη και τα μηνύματα. Η διαδικασία της μεταμόσχευσης δεν είναι καθόλου εύκολη για τον ασθενή. Οι θεραπείες είναι πολύ δυνατές και δύσκολες. Αλλά όπως όλοι όσοι το κάνουν, έτσι και εγώ, μέσα από τις στάχτες μου θα ξαναγεννηθώ. Και αν χάνομαι για μέρες είναι γιατί δίνω χρόνο στο σώμα μου και το πνεύμα μου να αντέξουν. Με το καλό όταν βγω θα σας τα πω όλα.

Είπαμε, η ζωή έρχεται μέσα από τον πόνο. Ακόμα και όταν γεννιόμαστε η μαμά μας πονάει, μετά όμως… Έρχεται η ζωή. Να πιστεύετε».

Ρεγγίνα Μακέδου

Ρεγγίνα Μακέδου

«Εύχομαι σε δύο χρόνια να είμαι...»

Η Ρεγγίνα Μακέδου αποτελεί υπόδειγμα για την δύναμη της ψυχής της, αλλά και για τον αγώνα που δίνει καθημερινά για την αντιμετώπιση του καρκίνου για δεύτερη φορά. Μετά τα ευχάριστα νέα σχετικά με την νοσηλεία της, η ίδια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα, την Δευτέρα 23/5, και εξήγησε ποια είναι η κατάστασή της σε αυτή τη φάση.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την υποτροπή της νόσου, δεν έχασε το χαμόγελό της και, μάλιστα, προσπαθεί μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Tik Tok, αλλά και στα social media γενικότερα, να βοηθά όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, μιλώντας για την εμπειρία της και στέλνοντας τα μηνύματά της.

«Η μεταμόσχευση είναι το δώρο που μου κάνει ένας άγνωστος άνθρωπος! Εύχομαι σε 2 χρόνια να είμαι καλά και να του πω “ευχαριστώ”», είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να μπορέσει να συγκρατήσει την συγκίνησή της.