''Απίστευτο'' μουρμούραγε: H μεγάλη συγκίνηση που έζησε η βασίλισσα Ελισάβετ

Δεν πίστευε στα μάτια της η γαλαζοαίματη

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Απίστευτο'' μουρμούραγε: H μεγάλη συγκίνηση που έζησε η βασίλισσα Ελισάβετ

Μεγάλες στιγμές έζησε χθες Τετάρτη 2/6 η αιωνόβια βασίλισσα Ελισάβετ, κατά τη διάρκεια της επίδειξης της RAF. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου έχουν συγκεντρωθεί αυτές τις μέρες στην περιοχή για τον τετραήμερο εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, για τα 70 χρόνια που η Ελισάβετ βρίσκεται στο θρόνο(δείτε εδώ πλάνα από την έναρξη των εορτασμών).

Έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε θητεία όλους τους προκατόχους της και είναι επόμενο ο κόσμος να εκπέμπει κύματα αγάπης και θαυμασμού προς την 96χρονη βασίλισσα. Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Βρετανική Βασιλική Αεροπορία RAF, πραγματοποίησε αεροπορική επίδειξη την οποία η Ελισάβετ παρακολούθησε από τον εξώστη της, συνοδευόμενη από τη βασιλική οικογένεια, όπως ο πρίγκιπας Κάρολος, η Καμίλα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ και τα παιδιά τους. Εκεί έζησε μια μεγάλη συγκίνηση.

Πως αντέδρασε ο κόσμος στην όψη της Βασίλισσας

Η 96χρονη μονάρχης εμφανίστηκε στο μπαλκόνι φορώντας ένα θαλασσί φόρεμα και υποβασταζόμενη από ένα μπαστούνι. Όταν την αντίκρυσε ο κόσμος, άρχισαν να ζητωκραυγάζουν και να την χειροκροτούν επί ώρα με την ίδια στην όψη τους να μουρμουρά φανερά συγκινημένη ''Απίστευτο''.

Δεν θα δώσει το παρόν στη γιορτή προς τιμήν της

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' δεν θα παρευρεθεί στη γιορτή που έχει διοργανωθεί προς τιμήν της, σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, καθώς ένιωσε αδιαθεσία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί στον Άγιο Παύλο αύριο. Ο λόγος είναι η αδιαθεσία που φέρεται να ένιωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης. Άγνωστο παραμένει αν θα μπορέσει να δώσει το παρόν στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα γίνουν προς τιμήν της μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα δώσει το παρόν στη γιορτή προς τιμήν της