«Ψυχολογικά κατέρρευσε, έβαλε τα κλάματα...» - Οι λεπτομέρειες για την ένταση στη δίκη Λιγνάδη

Ο Αλέξης Κούγιας πιέζει πάρα πολύ τα θύματα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Ψυχολογικά κατέρρευσε, έβαλε τα κλάματα...» - Οι λεπτομέρειες για την ένταση στη δίκη Λιγνάδη

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» μίλησε η δημοσιογράφος Ναταλί Χατζηαντωνίου, αρχισυντάκτρια του πολιτιστικού ρεπορτάζ στην Εφημερίδα των Συντακτών, που παρακολουθεί τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη και αναφέρθηκε στην ένταση που επικράτησε χθες 3/6.

Η δίκη την Παρασκευή συνεχίστηκε με την κατάθεση του 36χρονου Νίκου Σ., ο οποίος έχει περιγράψει ότι δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από τον προφυλακισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Οι αποκαλύψεις για την ένταση στη δίκη του Λιγνάδη

«Εχτές σημειώθηκε πολύ μεγάλη ένταση. Η εξέταση του μάρτυρα ήταν μαραθώνια. Κράτησε πολλές ώρες, σε βαθμό εξάντλησης. Ο Νίκος Σ. είναι ένας συγκροτημένος άνθρωπος. Έβαλε όρια και είπε ότι δε θα απαντάει σε ερωτήσεις που επαναλαμβάνονται 3-4 φορές. Άφησε και κοινωνικοπολιτικές αιχμές στο λόγο του, σημειώνοντας ότι η αξιοπιστία του κρίνεται με βάση τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ του συνηγόρου υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής. Υπήρξε και στο ακροατήριο ένταση. Ήταν ένα πολύ φορτισμένο διήμερο. Ο Νίκος Σ. ήταν όσο ψυχολογικά προετοιμασμένος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που έχει βιώσει μια τέτοια εμπειρία και καλείται να την ανακαλέσει. Ο Νίκος Σ. σε κάποια στιγμή ψυχολογικά κατέρρευσε, έβαλε τα κλάματα, όπως συνέβη και όταν μου έδωσε συνέντευξη», περιέγραψε.

«Ο Αλέξης Κούγιας πιέζει πάρα πολύ τα θύματα. Ίσως υπερβαίνει ακόμα και το ρόλο της υπεράσπισης, πολλές φορές ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα, κάνει ερωτήσεις που είναι σεξιστικές και ομοφοβικές. Ο κ. Κούγιας επειδή έχει μεγάλο επικοινωνιακό ταλέντο, τα μεταφέρει όπως εκείνος θέλει. Την Τετάρτη υπήρχαν δύο παρέες έξω από την αίθουσα.

Η μία ήταν γύρω από το Νίκο Σ. που έκλαιγε και προσπαθούσαμε να τον στηρίξουμε ψυχολογικά. Ο κ. Κούγιας πέρασε χαμογελώντας, νομίζω ότι και αυτό είναι στις μεθόδους που ακολουθεί. Η φράση “είσαι σκουπίδι” δεν ακούστηκε εκείνη την ώρα. Κάτι του είπαν, αλλά δε συγκράτησα τι του είπαν, και γύρισε και είπε στις δημοσιογράφους “άντε βρε πατσαβούρες να βρείτε κάναν άντρα”», είπε χαρακτηριστικά.

Συνελήφθη ο άνθρωπος που μαγνητοσκοπούσε τη διαδικασία

Στις 3/6 μέσα από την εκπομπή «Super Κατερίνα» έγινε γνωστό πως η δίκη διεκόπη καθώς ένας άγνωστος εισέβαλλε μέσα και άρχισε να βιντεοσκοπεί την δίκη.

Μάλιστα, ο άνθρωπος που βιντεοσκοπούσε συνελήφθη λίγο αργότερα όπου υποστήριξε πως ο λόγος που το έκανε ήταν διότι είχε πρόβλημα όρασης. Για την ώρα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει φύγει από την έδρα και περνάει την διαδικασία από το αυτόφωρο.