«Στην γειτονιά που μεγάλωσα ήταν ένα gay παιδί» - Ο Κώστας Κόκλας παίρνει θέση για τον Μάρκο Σεφερλή

«Έχουν αλλάξει τα πράγματα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Στην γειτονιά που μεγάλωσα ήταν ένα gay παιδί» - Ο Κώστας Κόκλας παίρνει θέση για τον Μάρκο Σεφερλή

Την Δευτέρα 6/6 καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό» βρέθηκε ο επιτυχημένος ηθοποιός Κώστας Κόκλας, ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα πρωταγωνιστήσει σε πολύ γνωστή σειρά του ΑΝΤ1. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Κόκλας αναφέρθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ σχολίασε και τα όσα λέγονται για τον Μάρκο Σεφερλή.

Ο Γιώργος Λιάγκας τον ρώτησε για τα πιο παλιά χρόνια που σε μια επιθεώρηση για παράδειγμα κάποιος έκανε τον gay και αυτό φαινόταν αστείο σε όλους, ενώ τώρα αυτό έχει αλλάξει.

Ο Κώστας Κόκλας παίρνει θέση για τον Μάρκο Σεφερλή

«Παλιά δεν γέλαγε μόνο στο θέατρο ο κόσμος με τους gay, γέλαγε και στις γειτονιές. Η κοινωνία ήταν πάρα πολύ σκληρή. Εγώ έχω μεγαλώσει σε μια γειτονιά που ένα παιδί που ήταν διαφορετικό από τους άλλους, ήταν ομοφυλόφιλος και η ζωή του ήταν ένας εφιάλτης κάθε βράδυ έξω από το σπίτι του.

Εγώ στεναχωριόμουν φρικτά, αλλά ήταν εξαίρεση. Υπήρχαν ορισμένοι που στεναχωριόντουσαν αλλά η ελληνική η κοινωνία ήταν πάρα πολύ σκληρή, ακόμα και με τις γυναίκες που έμεναν μόνες τους», ανέφερε ο ηθοποιός.

Εκείνη την στιγμή η οικοδέσποινα του απάντησε πως «όλα αυτά είναι σαν μια δικαιολογία και ότι το να κοροϊδεύει κάποιος ένα παιδί δεν είναι οκ σε καμία κοινωνία».

Σε αυτό συμφώνησε και ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Γι' αυτό έχουμε κάνει και τεράστια άλματα και έχουμε προχωρήσει. Δεν είναι το ίδιο τώρα με πριν 20 χρόνια. Είναι χρέος μας και καθήκον μας να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Και αν το χιούμορ μας ήταν κάπως επειδή οι κοινωνικές συνθήκες το επέτρεπαν θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε αλλιώς τα πράγματα, με σεβασμό», ολοκλήρωσε ο ηθοποιός.

Το αιχμηρό σχόλιο του Κώστα Κόκλα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, ξέρει καντάρια θέατρο, είχε προβλήματα με τη συμπεριφορά του, αυτά θα τα κρίνει η δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι επειδή είναι μια δουλειά που έχει να κάνει πολύ με την κοινή γνώμη θα έχουν πρόβλημα.

Στην περίπτωση που αθωωθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, εγώ πιστεύω ότι θα μπορέσει να ασχοληθεί με το θέατρο. Ίσως από άλλο πόστο στην αρχή, αλλά θα μπορέσει να σκηνοθετήσει σε 3-4 χρόνια, εφόσον είναι αθώος ο άνθρωπος», ανέφερε ο ηθοποιός.

«Να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας, τους συναδέλφους μας, τους συνεργάτες μας. Είναι η οικογένειά μας και πρέπει να τους στηρίζουμε σε όλες τις δουλειές», τόνισε στη συνέχεια ο Κώστας Κόκλας.