Από τις βιντεοκασέτες στα γερανοφόρα οχήματα της αστυνομίας - Στροφή καριέρας 180 μοίρες για γνωστή ηθοποιό

Δεν σας πάει το μυαλό!

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Από τις βιντεοκασέτες στα γερανοφόρα οχήματα της αστυνομίας - Στροφή καριέρας 180 μοίρες για γνωστή ηθοποιό

Στο Happy Day το πρωί της Τρίτης 7/6 εκτός από το Γιώργο Χειμωνέτο, έδωσε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης και η Νανά Βενέτη, την οποία γνωρίσαμε μέσα από το πέρασμα της από τις βιντεοκασέτες των 80's. Η πρώην ηθοποιός αναφέρθηκε στην απόφαση της να αποχωρήσει από τα καλλιτεχνικά δρώμενα και τις βιντεοταινίες και να αλλάξει επάγγελμα.

Η εξομολόγηση της Νανάς Βενέτη

Ειδικότερα, η Νανά Βενέτη δήλωσε πως «Αποσύρθηκα από τα καλλιτεχνικά δρώμενα επειδή δεν ήθελα να μείνω μόνη μου όπως άλλες πρωταγωνίστριες. Είχα αποφασίσει το τέλος μου από τις βιντεοταινίες να είναι γύρω στο 1992. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τα γερανοφόρα οχήματα της αστυνομίας που σηκώνουν τα οχήματα».

«Έβρισκα κολακευτικό το να βρίσκομαι μόνη γυναίκα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο. Η εποχή της βιντεοκασέτας αποτελούσε μια διασκέδαση χαμηλού κόστους για όλους» συμπλήρωσε...

Λίγα λόγια για τη Νανά Βενέτη

Νανά Βενέτη ήταν ένα πιο περιζήτητα ονόματα της δεκαετίας του ‘80, τη «χρυσή» εποχή της βιντεοκασέτας. Τη δεκαετία του ’80, την εποχή που οι βιντεοκασέτες βρίσκονταν στη χρυσή τους εποχή, η Νανά Βενέτη ήταν περιζήτητη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αρχικά ασχολήθηκε με το ελεύθερο σχέδιο. Το 1982 εμφανίστηκε πρώτη φορά σαν ηθοποιός στον «Πλούτο» τού Αριστοφάνη με το Λαϊκό Θέατρο Πειραιά όπου έπαιζε τον ρόλο τού Ερμή. Ακολούθησαν παιδικές σκηνές και το 1984 άρχισε την επαγγελματική της πορεία από το θέατρο «Χατζηχρήστου» με τον Κώστα Χατζηχρήστο, Γιώργο Παπαζήση, Τιτίκα Στασινοπούλου, Ερρικα Μπρογιερ κ.α.

Είναι χαρακτηριστικό πως είχε ρόλο σε 45 ταινίες στη δεκαετία του ’80. Από τον «Δυναστεία» με τον Σωτήρη Μουστάκα, την “Κόμπρα από τα Γιάννινα” με το Νίκο Ρίζο μέχρι την “Θύρα 7 η μεγάλη στιγμή“. Η ηθοποιός δεν έχει πια το φουντωτό καστανό μαλλί με το οποίο και την βλέπαμε στις ταινίες που συμμετείχε, έχοντας κάνει τα μαλλιά της ξανθά και κόβοντας τα καρέ.

Αποτέλεσε μία από τις πιο σέξι παρουσίες της ελληνικής βιντεοκασέτας. Έπαιξε και σε έργα στο θέατρο. Όμως, αποφάσισε να αφήσει πίσω της την υποκριτική. Έκτοτε αποφάσισε να σταματήσει την καλλιτεχνική της πορεία και να ασχοληθεί με τον χώρο των Business.

Η Νανά Βενέτη είναι παντρεμένη από το 2004 με Άγγλο επιχειρηματία και έχει έναν γιό. To 1998 πήρε την αντιπροσώπευση της Ιταλικής εταιρείας TCMs.r.l. κατασκευής γερανοφόρων οχημάτων και εκτός από τον ιδιωτικό τομέα ασχολήθηκε με διαγωνισμούς τού δημοσίου. Το 2001 προμήθευσε 36 νέα γερανοφόρα την Ελληνική Αστυνομία και κατόπιν συνεργάστηκε με τούς φορείς ΗΛΠΑΠ, ΟΑΣΑ και Πυροσβεστική. Στον ιδιωτικό τομέα προμήθευσε την ΕΛΠΑ και άλλες ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς οχημάτων.

Η Νανά Βενέτη, είχε αποκαλύψει είναι πολύ ευτυχισμένη που έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια και δεν σκέφτεται σε καμία περίπτωση τους ρόλους της ως ηθοποιός. «Αυτό το κεφάλαιο για εμένα έχει κλείσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν πρόκειται να ξανανοίξει», είχε πει. Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα ενώ τα καλοκαίρια της αρέσει να κάνει θαλάσσια σπορ.