Εξελίξεις με την κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα - Η απόφαση του γιου του, Φρέντυ

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εξελίξεις με την κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα - Η απόφαση του γιου του, Φρέντυ

Στην απόφαση να αποποιηθεί κάθε περιουσιακό στοιχείο του πατέρα του (δείτε εδώ αναλυτικά τι περιλαμβάνει η περιουσία του) προχώρησε ο γιος του Γιώργου Τράγκα, κάτι που έγινε γνωστό με μια ανακοίνωση, διά μέσω του δικηγόρου του Θέμη Σοφού.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά είχε «παντελή έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του».

Η ανακοίνωση του Σοφού για την απόφαση του γιου του Τράγκα να αποποιηθεί κάθε περιουσιακό στοιχείο

«Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος – Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας. Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ).

Αθήνα, την 7 Ιουνίου 2022
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Θέμης Σοφός, Δ.Ν. – Δικηγόρος».

Η ανακοίνωση του Σοφού για την απόφαση του γιου του Τράγκα να αποποιηθεί κάθε περιουσιακό στοιχείο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο «παράνομου πλουτισμού» στην περιουσία του Τράγκα

Το πρωί της Τρίτης 7/6 ο Πάρις Κουρτζίδης, στενός συνεργάτης του και πρόεδρος του πολιτικού συνασπισμού «Έλα» μίλησε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος για τις αναφορές περί μεγάλων ποσών χρημάτων, αυτοκινήτων και ράβδων χρυσού.

«Εξαιτίας της διαμάχης της οικογένειας βλέπουμε αρκετά πράγματα στο φως της δημοσιότητας. Αν επιβεβαιωθούν όσα ακούμε περί του μεγέθους της περιουσίας αλλά και πληροφορίες για το τι έχει ως συμπέρασμα αυτό το πόρισμα που έχει φτάσει και στην οικονομική εισαγγελέα και στην εισαγγελέα πρωτοδικών, τότε τα ερωτήματα θα είναι πολλά περισσότερα -ακόμα και για την ίδια την οικογένεια.

Αν ό,τι προέρχεται, προέρχεται από παράνομο πλουτισμό που πράγματι το μέγεθος είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί, πόσω μάλλον αν προέρχεται από εκβιασμό ή υπηρεσίες σε ανθρώπους που έχουν διαπράξει κακουργήματα και συγκαλύφτηκαν μέσα από τις ενέργειες του Γιώργου Τράγκα, το καταδικάζω απερίφραστα.

Εγώ γνώριζα από τον ίδιο, αλλά δεν το πίστευα, ότι είχε ένα τεράστιο ποσό σε μετρητά. Και δεν έδινα βάση γιατί πίστευα ότι το λέει για να με καθησυχάσει στο ότι έχουμε χρήματα για να πάρουμε κανάλι κλπ. Δεν μπορούσα όμως το μέγεθος που μου περιέγραψε, να το πιστέψω» είπε χαρακτηριστικά ο Πάρις Κουρτζίδης.