«Έχω ψυχοσωματικά προβλήματα...» - Η Ιωάννα Τούνη "σπάει" τη σιωπή της για το ζήτημα υγείας που αντιμετωπίζει

Όλες οι λεπτομέρειες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Έχω ψυχοσωματικά προβλήματα...» - Η Ιωάννα Τούνη

Η Ιωάννα Τούνη είναι μία από τις διάσημες ελληνίδες της showbiz που φημίζεται για την προσεγμένη της εμφάνιση και το στυλ, με το οποίο κάθε φορά "τραβά" τα βλέμματα και "κλέβει" τις εντυπώσεις. Παρόλα αυτά, η εικόνα της αψεγάδιαστης, είναι κάτι που θέλει να αποτινάξει από πάνω της, καθώς απέχει από την πραγματικότητα και το έχει αποδείξει πολλές φορές τρολάροντας τον εαυτό της.

Έτσι, λοιπόν, με αφορμή τα μηνύματα που δέχεται από μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και γενικότερα βρίσκονται σε μία αγχώδη περίοδο της ζωής τους, θέλησε να μοιραστεί ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, για να δείξει πως πολλές φορές όσα βλέπουμε στο διαδίκτυο και στα social media, δεν είναι πάντα όλη η αλήθεια και ο καθένας πρέπει να παλεύει για τα δικά του θέλω και να μην συγκρίνεται με κανέναν.

Μίλησε, επομένως, για την γυροειδή αλωπεκία που εμφανίστηκε λίγους μήνες πριν και, μάλιστα, παρουσίασε το ζήτημα αυτό και με φωτογραφίες που αποδεικνύουν την σοβαρότητα της κατάστασης.

Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα υγείας της

«Ακόμη και εγώ που ενδεχομένως να θεωρείς πως έχω τέλεια ζωή και προβλήματα μηδέν… Μάντεψε! Έχω άπειρες ατέλειες, κάνω photoshop στις φωτογραφίες μου, βάζω φίλτρα, έχω αληθινά προβλήματα και στεναχώριες, στρες, πολλές μέρες ξυπνάω με καταθλιπτικό mood, έχω ψυχοσωματικά προβλήματα… όπως ο τριχοφάγος που παθαίνω εγώ τα τελευταία χρόνια με όλες αυτές τις καταστάσεις που έχουν συμβεί στη δική μου ζωή.

Αυτά εδώ είναι στο δικό μου κεφάλι και σε κανενός άλλου κεφάλι. Τίποτα δεν είναι τόσο τέλειο όπως το φαντάζεστε και για να φτιάχνετε τέλεια την κάθε ημέρα σας πρέπει να δουλεύετε για αυτό. Να μην τα παρατάτε και να μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους! Ο καθένας τραβάει τα δικά του θέματα και εστιάστε στον εαυτό σας!», είπε χαρακτηριστικά η Influencer.

Ιωάννα Τούνη

Ιωάννα Τούνη Αλωπεκία

Ιωάννα Τούνη Πρόβλημα Υγείας

Το πρόβλημα υγείας της Ιωάννας Τούνη

Το αυτοάνοσο της Ιωάννας Τούνη

Το πρόβλημα της Ιωάννας Τούνη

Οι συμβουλές της Ιωάννας Τούνη

Τι αντιμετωπίζει η Ιωάννα Τούνη

Το θέμα υγείας της Ιωάννας Τούνη

Τι συμβουλεύει η Ιωάννα Τούνη

Η Ιωάννα Τούνη έχει αλωπεκία

Τι είναι η γυροειδής αλωπεκία

Η γυροειδής αλωπεκία ή τριχοφάγος είναι μια αυτοάνοση παθολογική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από απώλεια μέρους ή όλων των τριχών της κεφαλής ή και του σώματος η οποία προσβάλει περίπου το 1-2% του πληθυσμού.

Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι η ανομοιόμορφη αραίωση των μαλλιών, η οποία εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος επιτίθεται λανθασμένα κατά των ιδίων τριχοθυλακίων του ασθενούς, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των τριχών. H απώλεια των μαλλιών ωστόσο μπορεί να είναι αιφνίδια ή να πραγματοποιείται σταδιακά.

Είναι πιο συχνή σε άνδρες και γυναίκες νεαρής ηλικίας – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παιδιά και ενήλικες κάθε ηλικίας δεν μπορούν να επηρεαστούν – καθώς έχει επίσης παρατηρηθεί ότι συνήθως συνυπάρχει με ασθένειες όπως ατοπική δερματίτιδα και το σύνδρομο down.