Θετική στον κορωνοϊό η Λίνα Μενδώνη

Την είδηση μάλιστα επισημοποίησε το υπουργείο Πολιτισμού

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θετική στον κορωνοϊό η Λίνα Μενδώνη

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη (που πρόσφατα έζησε το πένθος) διεγνώσθη θετική στον Covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου της και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της.

«Η υπουργός είναι πλήρως εμβολιασμένη και έχει ήπια συμπτώματα. Εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, τις επόμενες ημέρες θα εργάζεται από το σπίτι», σημειώνει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θετική στον κορωνοϊό η Λίνα Μενδώνη

Λίγα λόγια για την πορεία της Λίνας Μενδώνη στην πολιτική

Ήταν για δέκα χρόνια γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, από τον Μάρτιο του 1999 έως τον Μάρτιο του 2004, και ξανά από τον Νοέμβριο του 2009 έως τον Φεβρουάριο του 2015. Ορίστηκε γενική γραμματέας από την υπουργό Ελισάβετ Παπαζώη και συνεργάστηκε με πολλούς άλλους (Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Τζαβάρας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Τασούλας).

Την 9η Ιουλίου 2019, μετά την ανακοίνωση της ως εξωκοινοβουλευτικής υπουργού Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε τη διαγραφή της Μενδώνη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επίσης υπουργοποιήθηκε.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ύστερα από ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά του παραιτηθέντος καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό κατά συρροή, καλλιτέχνες, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και η αντιπολίτευση ζήτησαν την παραίτησή της, με την κυβερνητική εκπρόσωπο να χαρακτηρίζει «ατυχή επικοινωνιακά τον χειρισμό της» υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση τη στηρίζει Στον αντίποδα, με διακήρυξή τους 56 προσωπικότητες του πολιτισμού, της τέχνης και των γραμμάτων τάχθηκαν υπέρ της, υποστηρίζοντας ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιστημονική της επάρκεια, τις δεκαετίες που υπηρετεί τον Πολιτισμό, το έργο της και το προσωπικό της ήθος».