Τους έχει μπερδέψει όλους - Είχε γίνει θέμα συζήτησης αλλά αυτή είναι η καταγωγή της Πάολας

Ούτε κρητικιά, ούτε...

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Τους έχει μπερδέψει όλους - Είχε γίνει θέμα συζήτησης αλλά αυτή είναι η καταγωγή της Πάολας

Η Πάολα Φωκά είναι μια εκρηκτική παρουσία και μια τραγουδίστρια, που έχει δημιουργήσει εντελώς ξεχωριστή και δική της ταυτότητα. Η απήχησή της στον κόσμο είναι πολύ μεγάλη και πάντα καταφέρνει να τους ξεσηκώνει με τις live κυρίως εμφανίσεις της.

Τα κομμάτια που της αρέσουν είναι ως επί το πλείστον λαϊκά και πάντα ελληνικά. Τιμάει και πιο παραδοσιακά άσματα όντως επηρεασμένη από την καταγωγή της, για την οποία είχε προκληθεί ολόκληρος σάλος παλιότερα. Από μόνη της είχε δηλώσει πως είναι τσιγγάνα θέλοντας έτσι να υπερασπιστεί μοιονότητες.

Η καταγωγή της Πάολα Φωκά

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς μόνη της έχει παραδεχτεί πως κατάγεται από τη Συκιά Χαλκιδικής, εκεί όπου περνάει τα καλοκαίρια της τόσο εκείνη όσο και η κόρη της, μιας και διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή.

Πάολα Φωκά

«Είναι όλοι ρατσιστές»

Η Πάολα παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και έγινε πραγματικά έξαλλη όταν μίλησε για την καταγωγή της! Ορκίστηκε πως δεν είναι τσιγγάνα και σχολίασε πως: «Είναι όλοι ρατσιστές».

Η γνωστή τραγουδίστρια ήταν χθες καλεσμένη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην καταγωγή της που αποτελεί ένα από τα πιο συζητημένα θέματα γύρω από το όνομά της.

Όπως παραδέχθηκε η ίδια, είχε πει ψέματα πως είναι τσιγγάνα για να προκαλέσει.

«Δεν είναι αλήθεια, στον λόγο της τιμής μου. Εγώ το είπα μόνη μου… Είμαι κατά του ρατσισμού. Όλοι λέμε ότι δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά έχω δει ότι οι περισσότεροι είμαστε ρατσιστές, είναι ρατσιστές. Είναι ντροπή, είναι αίσχος… είναι φίλοι μου, τους υποστηρίζω, τους ζηλεύω, τους έχω ζήσει, τους αγαπώ». Όσο για την περίοδο που είπε ότι είναι τσιγγάνα, εξομολογήθηκε πως ντυνόταν και φερόταν ανάλογα. Μάλιστα, όπως είπε «έκανα σολάριουμ για να δείχνω τσιγγάνα» σχολίασε.

Κι όμως τα «ξαδέρφια» της Πάολας ήταν τσιγγάνοι! Τι έχει γίνει με την καταγωγή της; Η μητέρα της τα είπε όλα και μας άφησε κάγκελο!

Η μητέρα της Ίρινα Καραμήτσιου, η οποία είναι το δεξί χέρι και το άγρυπνο βλέμμα της τραγουδίστριας, μιλάει για πρώτη φορά για όλα!

Ρωτάμε την Ίρινα Καραμήτσιου, αν βοήθησε την κόρη της κάποιος από τους μεγάλους Θεσσαλονικείς τραγουδιστές. Η απάντησή της ήταν κοφτή. «Κανένας μα κανένας. Όλα τα έκανε με το σπαθί της και ανέβηκε σκαλί σκαλί. Δεν χτύπησε καμιά πόρτα. Η Πάολα είναι αντράκι στη συμπεριφορά της. Αν δεν της αρέσει μια κατάσταση, μπορεί να σηκωθεί και να φύγει».

Επίσης πολλοί συνάδελφοί της αμφισβήτησαν τις φωνητικές δυνατότητες της Πάολα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τραγουδάει μόνο σκυλάδικα». Η απάντηση της μητέρας της είναι οργισμένη. «Τι πάει να πει σκυλάδικο; Λαϊκά τραγούδια λέει η Πάολα. Ο λαϊκός τραγουδιστής λέει τα πάντα. Αν βάλεις ας πούμε τη Βανδή να τραγουδήσει καθαρά λαϊκό θα το "σκοτώσει", ενώ αν βάλεις την Πάολα να τραγουδήσει Βανδή , θα το εξυψώσει».

Τα ανέκδοτα τα οποία βομβάρδισαν το διαδίκτυο, δεν έμειναν ασχολίαστα επίσης από την κυρία Ίρινα. «Μας πειράζουν, όπως θα πείραζαν όλο τον κόσμο. Αλλά τι να κάνουμε και αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι».

Τη ρωτάμε αν η Πάολα με όσα ακούστηκαν από τότε που έγινε πρώτο όνομα, έκλαψε με τα κακοπροαίρετα και πικρόχολα σχόλια. «Όχι. Η Πάολα είναι δυνατή. Αντέχει. Μπορεί να τη δεις να κλάψει με ένα φτωχό παιδί, όχι όμως για τέτοια πράγματα».