Οι μηδενικές πλέον σχέσεις του Κραουνάκη με την Πρωτοψάλτη - «Δεν με ρώτησε γι’ αυτό που έκανε!»

Ακόμη δεν μιλάνε...

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Οι μηδενικές πλέον σχέσεις του Κραουνάκη με την Πρωτοψάλτη - «Δεν με ρώτησε γι’ αυτό που έκανε!»

Το βράδυ της Πέμπτης 9/6, αυλαία στην σεζόν του Ενώπιος Ενωπίω, "έριξε" μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου καλεσμένος, ο Σταμάτης Κραουνάκης. Ο σπουδαίος και ένας εκ των κορυφαίων μουσικοσυνθετών της χώρας, έδωσε μία συνέντευξη - κατάθεση ψυχής και αποκάλυψε, μεταξύ άλλων τους τους λόγους που ακόμη δεν μιλάει με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Η εξομολόγηση του Σταμάτη Κραουνάκη

Όταν ρωτήθηκε για τις σπουδαίες συνεργασίες του, απάντησε: «Το νούμερο 1 είναι με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Της ανήκει δικαιωματικά το νούμερο 1 του έργου μου. Δεν πειράζει που… βρεθήκαμε μακριά με την Άλκηστη. Αυτά είναι μέσα στη ζωή και γίνονται στις μακρόπνοες σχέσεις. Ο Θεός ξέρει πότε είναι σωστό να βρεθούμε ξανά.

Εμένα δεν με στεναχώρησε προσωπικά. Με στεναχώρησε που αυτό που έκανε, της έκανε κακό. Αυτό που με πείραξε είναι ότι δεν με ρώτησε γι’ αυτό που έκανε. Γιατί ήμουν μέσα στο φορτηγό. Επομένως το να μην ξέρω ότι είμαι μέσα στο φορτηγό δεν είναι σωστό. Αν με ρωτούσε, θα της έλεγα να το κάνει, αλλά ενδεχομένως να της έλεγα και πως να το κάνει». Ο ίδιος ρωτήθηκε στη συνέχεια για το αν ζητάει συγγνώμη σε περίπτωση που έχει άδικό και απάντησε: «Ναι, σαφέστατα. Πάντα πρώτος. Είμαι τόσο βιαστικός στη συγγνώμη που με υποψιάζομαι».

«Εμένα δε μου άρεσε που δε με ρώτησε. Δε θα έλεγα «όχι», αλλά θα έλεγα «πως». Εκείνη την περίοδο ήμασταν στο pick των διαπραγματεύσεων για να κάνουμε τον αυτόνομο οργανισμό διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων την “ΕΔΕΜ”. Ήμουν εν βρασμώ. Είχα θυμό. Άλλωστε το εξώδικο τοιχοκολλήθηκε στο Μαξίμου και στον Δήμο. Δεν πήγε στην Άλκηστη. Τέλος. Εκείνη ξέρει πότε πρέπει να έρθει. Δε νιώθω ότι έχει φύγει ποτέ».

Το τρυφερό μήνυμα της μητέρας του

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης κατά την διάρκεια της συνέντευξης συγκινήθηκε αρκετά επίσης, όταν είδε το τρυφερό μήνυμα από την μητέρα του.

«Σου εύχομαι, Σταμάτη μου, μέσα από την ψυχή μου ότι καλύτερο στη ζωή σου. Σε ευχαριστώ. Έχω χρυσά γεράματα και σου εύχομαι πάντα να προσφέρεις, έτσι όπως είσαι γεννημένος να προσφέρεις. Αγάπη μου γλυκιά να σου χαρίζει η ζωή ότι καλύτερο» ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του Σταμάτη Κραουνάκη.

Αυτός με την σειρά του δήλωσε: «Ουάου! Δεν θα κλάψω σήμερα, σας το υπόσχομαι. Είναι πολύ θεάρα η mammy, οκ! Εντάξει! Χαίρομαι που είναι υγιής και την έχουμε παρέα μας και κάνουμε τρελά γέλια όταν βρισκόμαστε όλη η οικογένεια μαζί.

Η μάνα μου δεν ήταν σκληρή, αλλά ήταν τρελή! Ήταν περιπετειώδης φύση και θα πω κάτι πάρα πολύ τρελό αυτή τη στιγμή. Όταν ο πατέρας μου έχασε τα πάντα, η μάνα μου πήρε διαζύγιο για να πάρει το πατρικό της και να σώσει ένα τμήμα της περιουσίας. Ως κόρη στρατιωτικού και να έχει στοιχεία από τη σύνταξη, από τα οποία πήγε και ψώνισε σε αυτή την ωραία περιοχή που έχουμε τώρα όλοι καταφύγιο εκεί στα Μεσόγεια. Ήταν πολύ δυνατή γυναίκα και δεν μάσησε ποτέ».