«Πέρασα δύο μήνες...» - Η σπάνια εξομολόγηση της Βάσιας Παναγοπούλου για την μεγαλύτερη απώλειά της

«Είναι ένα πολύ σκληρό μάθημα ζωής»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Πέρασα δύο μήνες...» - Η σπάνια εξομολόγηση της Βάσιας Παναγοπούλου για την μεγαλύτερη απώλειά της

Η Βάσια Παναγοπούλου βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, Ελένη, το απόγευμα της Παρασκευής 10/6, και μίλησε για την απώλεια που άλλαξε την ζωή της, όταν ήταν μόλις 10 ετών. Ο λόγος για τον αγαπημένο της πατέρα, που αποτέλεσε την πιο δύσκολη εμπειρία της.

Η ηθοποιός, που εισέβαλλε μετά από αρκετό καιρό σε μία πολύ επιτυχημένη σειρά, εξήγησε πως μετά τον χαμό του άλλαξαν όλα, καθώς χρειάστηκε να φύγει από το νησί στο οποίο βρισκόταν και να ζήσει με την θεία της στην Αθήνα, γεγονός που από μόνος του ήταν μεγάλο σοκ. Η αλλαγή του περιβάλλοντος σε τόσο μικρή ηλικία και μακριά από την οικογένεια ενός ανθρώπου, είναι κάτι που δεν το διαχειρίζεσαι εύκολα.

Οι δηλώσεις της Βάσιας Παναγοπούλου για την απώλεια του πατέρα της

«Όταν βλέπω ότι κάτι δεν πάει καλά, βάζω μαχαίρι, Το έχω κάνει και στη ζωή μου. Είμαι ένας άνθρωπος που στάθηκε στα πόδια του μόνος του. Εγώ τον μπαμπά μου τον έχασα 10 χρονών.

Άλλαξα τον τόπο που έμενα στα 12 και μάλιστα η μαμά μου αποφάσισε ότι πρέπει να φύγω από το νησί μου και να με στείλει στην αδελφή της εδώ στην Αθήνα, όπου πέρασα δύο μήνες έχοντας να διαχειριστώ τον θάνατο του μπαμπά που ήταν μια τεράστια απώλεια για μένα και το να βρεθώ σε μια πολύ μεγάλη πόλη σε άλλες συνθήκες ζωής μόνη μου.

Η μαμά μου με την αδελφή μου ήρθε τρεις μήνες αργότερα και όλο αυτό το πέρασα μόνη μου. Επίσης, είχα να διαχειριστώ την αίσθηση της απώλειας της μαμάς, η οποία κι αυτή βρέθηκε μόνη της στη ζωή με δυο κοριτσάκια και έμαθα να στηρίζομαι στα πόδια μου.

Νομίζω ότι βήμα βήμα από πολύ μικρή άρχισα να καταλαβαίνω πως μόνο εμείς είμαστε για τον εαυτό μας. Αν εμείς δεν μας αγαπάμε και δεν μας φροντίζουμε, δεν θα το κάνει κανείς. Και να μην έχουμε τη σιγουριά ότι θα υπάρχει πάντα η μαμά που θα καθαρίσει για μας, γιατί και η μαμά είναι ένας άνθρωπος που μπορεί κι αυτή να περνάει δύσκολα. Και αυτό είναι ένα πολύ σκληρό μάθημα ζωής», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν δεν μάθεις το παιδί να σέβεται τις γυναίκες, δεν περιμένουμε ότι θα καλυτερεύσει ο κόσμος»

Το πρωί της Παρασκευής 23/7/21, η Βάσια Παναγοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στο Καλοκαίρι #not και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στις περιπτώσεις βιασμών, κακοποιήσης και δολοφονίας που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο τον τελευταίο καιρό, με τελευταία αυτή στη Φολέγανδρο.

«Θεωρώ ότι οι μαμάδες των αγοριών έχουν τεράστια ευθύνη. Αν δεν μάθεις τον γιο σου να σέβεται πρώτα εσένα… Γιατί έχω δει γιους να φέρονται αισχρά στις μάνες τους. Στο όνομα της υπέρμετρης αγάπης οι μαμάδες πολλές φορές δέχονται συμπεριφορές, που δεν έχουν σεβασμό. Αν δεν μάθεις το παιδί σου να σέβεται εσένα και τις γυναίκες, δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα καλυτερεύσει ο κόσμος. Είμαι πολύ αυστηρή με τους γιους μου.

Έχω βάλει μέχρι και τιμωρία στον γιο μου γιατί μίλησε άσχημα σε μια κοπέλα. Του είπα ότι θεωρώ ότι πρέπει να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά, δεν μπορεί να ντρεπόμαστε λόγω συμπεριφοράς. Πρέπει να μάθεις ότι σε όποια γυναίκα είτε είναι η δασκάλα σου είτε η φίλη σου είτε η συμμαθήτριά σου, την σέβεσαι.

Αν από την άλλη ένα παιδί δει τον πατέρα του να μιλά άσχημα στη μητέρα του, τι παράδειγμα θα πάρει; Το κορίτσι πρέπει να μάθει να στέκεται στα πόδια του κι ότι δεν είναι ένδειξη αγάπης ούτε να σε βρίσει ο άλλος κι εσύ να υποχωρείς, ούτε να σε χτυπήσει και να πεις το κάνει από ζήλια. Έχω ζήσει σε πολύ κοντινό μου πρόσωπο τέτοια συμπεριφορά κι είχε αποδεχτεί να υπάρχει κάμερα να την παρακολουθεί. Όπου πήγαινε της έλεγε άνοιξε το κινητό ή την κάμερα να δω που είσαι».