«Με ζόρισε, αλλά...» - Η Χριστοφορίδου ''σπάει'' τη σιωπή της για τους Στάβλους της Εριέττας Ζαϊμη

Η άκρως αφοπλιστική συνέντευξη της τηλεοπτικής Λιλίκας Καλίτση

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Με ζόρισε, αλλά...» - Η Χριστοφορίδου ''σπάει'' τη σιωπή της για τους Στάβλους της Εριέττας Ζαϊμη

Η Κωνσταντία Χριστοφορίδου παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Μαριάνθη Κουνιά. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για το ρόλο της Λιλίκας Καλλίτση στη σειρά «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη». Πρόσφατα, μάλιστα σε τηλεοπτική της συνέντευξη, αναφέρθηκε και στη συνεργασία της με το δημιουργό της αγαπημένης σειράς, Αλέξανδρο Ρήγα.

Οι δηλώσεις της Κωνσταντίας Χριστοφορίδου

«Τότε αυτός ο ρόλος ήταν για μένα κάτι υπέροχο. Όμως, δεν ήταν εύκολο να τον ερμηνεύσω. Με βασάνισε πολύ γιατί δεν είχα τίποτα κοινό με τη γυναίκα αυτή, που ήταν μια κουτσομπόλα και την έπεφτε σε άντρες. Αλλά γι’ αυτό ακριβώς και την αγάπησα πολύ και γι’ αυτό πέτυχε μετά. Τη βρήκα, τη συνάντησα κάπου. Ο Ρήγας με διάλεξε περισσότερο εμφανισιακά για το ρόλο αυτό. Και μετά έβλεπε κι αυτός ότι μάλλον δεν πολυταιριάζω.

Όταν πήρα στα χέρια μου το σενάριο, υπήρχε ένα βιογραφικό 2-3 σελίδων γι’ αυτήν. Με ζόρισε, αλλά, όταν τη βρήκα, πέρασα πολύ ωραία. Πέρασαν 20 χρόνια από τότε κι έχουμε σκεφτεί να κάνουμε ένα reunion σε λίγες μέρες. Ακόμα και τώρα, παιδιά μικρής ηλικίας με αναγνωρίζουν στο δρόμο από αυτό το ρόλο, λόγω των επαναλήψεων του σίριαλ. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να έχεις κάνει κάτι που γράφει πολύ», είπε η Κωνσταντία Χριστοφορίδου.

Όσον αφορά τη συνέχεια μετά το τέλος της σειράς, η Κωνσταντία Χριστοφορίδου είπε: «Όταν τελείωσε το σίριαλ, ένιωσα ότι με θέλουν στο εξής μόνο για τέτοιους ρόλους. Και την πρώτη πενταετία μετά το σίριαλ έκανα πολύ λίγα πράγματα γιατί έλεγα πολλά όχι σε τέτοιες προτάσεις. Γιατί όλες ήταν το κακέκτυπο της Λιλίκας Καλλίτση. Δεν ήθελα να πουλήσω αυτή τη μανιέρα, γιατί δεν έχω αυτή τη λογική για την υποκριτική».

Κωνσταντία Χριστοφορίδου

Οι δηλώσεις της Κωνσταντίνας Χριστοφορίδου για τον Νίκο Σεργιανόπουλο

Η Κωνσταντίνα Χριστοφορίδου γνωστή ως Λιλίκα από το θρυλικό σίριαλ οι στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη, παραχώρησε συνέντευξη στο Super Κατερίνα την Τετάρτη του Πάσχα 27/74 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον αείμνηστο Νίκο Σεργιανόπουλο.

Η ηθοποιός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συνάδελφο της, μιας και η κοινή τους παρουσία στη σειρά του ΑΝΤ1, τους έφερε πολύ κοντά. Όπως αποκάλυψε τον θυμάται πάντα με χαμόγελο αφού την είχε σαν μικρή του αδερφή. Άλλωστε όσοι συνυπήρξαν σε δουλειές με τον ηθοποιό, πάντα κάνουν συγκινητικές αναφορές στο πρόσωπο του, με πρώτη και κύρια την Εβελίνα Παπούλια.

«Ακόμα μου φωνάζουν την ατάκα “Λιλίκα Καλίτση, χρέη στο ΙΚΑ, 3.5 χρόνια” από τη σειρά και το χαίρομαι γιατί λέω “εντάξει, με αναγνωρίζουν, δεν έχω αλλάξει πολύ”», είπε αρχικά η Κωνσταντία Χριστοφορίδου για τη σειρά «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη».

Για το περιστατικό που την έδιωξαν από δουλειά, λόγω της εγκυμοσύνης της, η Κωνσταντίνα Χριστοφορίδου είπε: «Ήταν πάρα πολύ σκληρό και είναι ο τρόπος που γίνεται κάτι. Η τελική απόφαση ήταν του παραγωγού. Ενώ ο ίδιος άνθρωπος είχε στείλει την πρώτη μέρα των γυρισμάτων μια ανθοδέσμη για να με υποδεχτεί.

Όταν έγινε αυτό και έφτασα πια να μιλάω μαζί του, να διαπραγματευτώ ότι μπορώ να το καταφέρω, μου είπε “για να τελειώνουμε κοπέλα μου, εγώ με έγκυες δεν δουλεύω”. Ευτυχώς λοιπόν υπάρχει το metoo γιατί αν αυτό γινόταν τώρα, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα».

Για τον Νίκο Σεργιανόπουλο, η Κωνσταντία Χριστοφορίδου είπε: «Αυτό το κομμάτι είναι πάντα μέσα μου, δεν το ξεχνάω. Ο Νίκος με είχε σαν μικρή του αδερφή. Είναι μέσα μου αυτός ο άνθρωπος. Είναι κάτι θλιβερό, όσο κι αν περνούν τα χρόνια, δεν πιστεύω ότι έχει φύγει. Όταν τον σκέφτομαι, μου μένει ένα χαμόγελο».