Θρήνος για την Μαριάννα Βαρδινογιάννη - «Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετώ...»

Έφυγε από τη ζωή ένας δικός της άνθρωπος

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Θρήνος για την Μαριάννα Βαρδινογιάννη - «Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετώ...»

Δύσκολες ώρες φαίνεται πως περνά η Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς όπως έγινε γνωστό έφυγε από τη ζωή η κορυφαία Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, και πολύ καλή φίλη της, σε ηλικία 83 ετών τα ξημερώματα της Δευτέρας 13 Ιουνίου.

Όπως επισήμανε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία πρόσφατα συναντήθηκε με πρέσβη της Ουκρανίας, την συνέδεε με μια μεγάλη φιλία μαζί της, και έτσι θέλησε να μοιραστεί λίγα λόγια, ένα μήνυμα, για την φίλη της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους ακόλουθούς της.

Το συγκινητικό μήνυμα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

«Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετώ μια σπουδαία γυναίκα-πρότυπο που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα της στον χώρο του πολιτισμού, την Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα. Η εμβληματική Εθνική Πινακοθήκη ήταν για εκείνη όραμα ζωής το οποίο πρόλαβε να ολοκληρώσει και το οποίο πάντοτε θα μας θυμίζει την μοναδική προσωπικότητα αλλά και την προσφορά της στην πατρίδα.

Είχα την τιμή να μας ενώνει μια αληθινή φιλία και την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί της σημαντικές συζητήσεις και αξέχαστες στιγμές. Η παρουσία και η βράβευση της στα Βραβεία Πολιτισμού της γενέτειρας μου, του Δήμου Ερμιονίδας, τον Σεπτέμβριο του 2021, ήταν μια συγκινητική στιγμή τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για ολόκληρη την Ερμιονίδα, που θα κρατώ πάντοτε στη μνήμη μου. Η απώλειά της αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην Ελλάδα, την τέχνη, τον πολιτισμό και την καρδιά μας».

Πρόσφατα έχασε και άλλο δικό της άτομο, τον Δημήτρη Κοντομηνά

Το πρωί της Πέμπτης 10/03 η Σταματίνα Τσιμτσιλή ανακοίνωσε την δυσάρεστη είδηση πως έφυγε από την ζωή ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Από τότε θλίψη έχουν προκαλέσει οι εξομολογήσεις από την Ελληνική showbiz για την ζωή του γνωστού επιχειρηματία ενώ κάποιοι άλλοι δεν δίστασαν να πουν το τελευταίο "αντίο".

Ανάμεσά τους και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη η οποία θέλησε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της φίλο μέσα από μια άκρως συγκινητική ανάρτηση που έκανε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram όπου έγραψε χαρακτηριστικά:

«Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε, μαζί με τον σύζυγό μου Βαρδή, τον αγαπημένο μας φίλο Δημήτρη Κοντομηνά. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν ένας διαχρονικός σύμμαχος στον αγώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ απέναντι στον παιδικό καρκίνο και ένας σημαντικός υποστηρικτής των μικρών ασθενών της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό ως ένα πολύτιμο και αγαπημένο φίλο, κρατώντας στην καρδιά μας τις σημαντικές στιγμές που μοιραστήκαμε στο πλαίσιο της μακροχρόνιας φιλίας μας».