Απασφάλισε ο Μικρούτσικος με αφορμή τις δηλώσεις Μητσιά - «Σε λίγο δεν θα μπορεί κανείς να...»

Δηλώσεις που σχολιάστηκαν εκτενώς

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Απασφάλισε ο Μικρούτσικος με αφορμή τις δηλώσεις Μητσιά - «Σε λίγο δεν θα μπορεί κανείς να...»

Το πρωί της Τρίτης 14/6, στην εκπομπή Super Κατερίνα, συζήτησαν επίσης αρκετά τις δηλώσεις που έκανε λίγες μέρες πριν ο Μανώλης Μητσιάς στην εκπομπή της Σίσσυ Χρηστίδου, και σχολιάστηκαν από πολλά άτομα ποικιλοτρόπως.

Με αφορμή λοιπόν το κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε, ο Ανδρέας Μικρούτσικος μέσα από την εκπομπή εξέφρασε τη δική του άποψη λέγοντας πως πλέον έχουμε περάσει στο άλλο άκρο, αυτό της λογοκρισίας που απειλεί την ελευθερία λόγου.

Όσα ανέφερε ο Μικρούτσικος για τις δηλώσεις Μητσιά

«Δεν τον ξέρω προσωπικά ούτε έχω παρακολουθήσει την πορεία του. Είναι ένα πρώτο μεγάλο λαϊκό όνομα. Σε λίγο κάτω από αυτό το κράτος δεν θα μπορεί κανείς να αρθρώσει οποιαδήποτε κουβέντα» ξεκίνησε να λέει ο Ανδρέας Μικρούτσικος. «Είπε μία απλή κουβέντα που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Όταν ανοίγω την τηλεόραση με προκαλούν άνδρες και γυναίκες που δεν είναι ομοφυλόφιλοι με τον τρόπο τους».

Ο Μανώλης Μητσιάς ξεκαθαρίζει σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την ομοφυλοφυλία

Στα σχόλια, που δέχθηκε, ο τραγουδιστής, απάντησε με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πριν μερικές ώρες, προκειμένου να ξεκαθαρίσει για τις δηλώσεις του.

«Θεωρώ υποχρέωσή μου να διευκρινίσω δύο πράγματα. Είναι εξαιρετικά άδικο να απομονώνονται από συνεντεύξεις μου και να διατυπώνονται ως επικεφαλίδες φράσεις των οποίων τονίζεται διαφορετικά το νόημα.

Όποιος διαβάσει με προσοχή τη συνέντευξη που έδωσα θα βρει και το απόσπασμα που δηλώνω, πως κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει οτιδήποτε επιθυμεί στην προσωπική του ζωή, χωρίς όμως να προκαλεί.

Μιλώντας για αυτό, θέλω να διευκρινίσω ότι η έννοια της πρόκλησης όπως την διατυπώνω, είναι κάτι που αφορά τον άνθρωπο γενικότερα. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να προκαλεί ούτε ο πλούσιος, ούτε ο διάσημος, ούτε ο άνθρωπος που θέλει να απολαμβάνει τη ζωή του ελεύθερος και με τον τρόπο που αυτός ορίζει.

Θεωρώ ότι η διακριτικότητα που έχω πορευθεί όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο βίο μου, αποδεικνύει το ποιος είμαι και λυπάμαι όταν δημιουργούνται εντυπώσεις για μένα που δεν ισχύουν. Θα ήθελα να πω ότι έχω πολλούς φίλους, συνεργάτες που είναι ομοφυλόφιλοι, ουδέποτε όμως τους ξεχώριζα για τη σεξουαλική τους προτίμηση», έγραψε ο Μανώλης Μητσιάς.

Ανάρτηση Μητσιά