Πέτρος Φιλιππίδης: Νέος πλειστηριασμός για το ακίνητο στο Ψυχικό - Τι συνέβη;

Το ποσό αυξήθηκε πολλές χιλιάδες...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πέτρος Φιλιππίδης: Νέος πλειστηριασμός για το ακίνητο στο Ψυχικό - Τι συνέβη;

Ένα ένα τα ακίνητα της οικογένειας του Πέτρου Φιλιππίδη βγαίνουν σε πλειστηριασμό και μαζί με τα δημοσιεύματα που θέλουν νεκρό τον ηθοποιό, η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για τον ίδιο, την σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, αλλά και τον γιο του, Δημήτρη.

Έτσι, η μεζονέτα που βρίσκεται στο Ψυχικό, στις 27/6 βγαίνει σε επαναληπτικό πλειστηριασμό και, παρά το ποσό των 450.000 ευρώ με το οποίο κατασχέθηκε τον Σεπτέμβρη του 2021, φαίνεται πως όλα αλλάζουν. Αυτή ήταν η αρχική τιμή που είχε οριστεί με βάση την αξία του ακινήτου, ωστόσο ανέρχεται σε 290.250 ευρώ για το δικαίωμα του 50% εξ’ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας που ανήκει στον ίδιο, και αντίστοιχα για το 50% που ανήκει στην γυναίκα του. Ως αποτέλεσμα, η αρχική συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώθηκε σε 645.000 ευρώ.

Νέος πλειστηριασμός για την μεζονέτα του Πέτρου Φιλιππίδη

Στις 20 Μαΐου η Intrum κατέθεσε αίτηση ανακοπής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας τη διόρθωση της τιμής πρώτης προσφοράς. Στην αίτηση αναγραφόταν πως ήταν κατά των «Πέτρου Φιλιππίδη του Δημητρίου, κατοίκου Ψυχικού Aττικής και ήδη προσωρινά κρατούμενου στο Κατάστημα Κράτησης Ανδρών Κορυδαλλού και Ελπίδας Νινού του Νικολάου, κατοίκου Ψυχικού», οι οποίοι δεν παραστάθηκαν ούτε εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Το δικαστήριο που συνεδρίασε στις 2 Ιουνίου έκανε εν μέρει δεκτό το αίτημα ορίζοντας τη νέα τιμή πρώτης προσφοράς στις 900.000 ευρώ.

Τι περιλαμβάνει το ακίνητο στο Ψυχικό

Στο σφυρί βγήκε, όμως, η μία από τις δύο κατοικίες κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο κτίστηκε επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, έκτασης 675 τ.μ. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ψυχικού, στο οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Δαβάκη, Στεφανάκου, Κυριακίδη, ενώ συνορεύει και με το χώρο των πρώην λατομείων που διεκδικούνται από την εταιρεία Κέκροψ.

Η συγκεκριμένη μεζονέτα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο που περιλαμβάνουν:

-Στο υπόγειο, έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου, τέσσερις αποθήκες, λεβητοστάσιο, δεξαμενή, W.C., διάδρομο, ανελκυστήρα και εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με το τμήμα του ισογείου. Η επιφάνεια των βοηθητικών χώρων είναι 122,30 τ.μ. και του χώρου στάθμευσης 24,50 τ.μ.

-Το ισόγειο έχει επιφάνεια 113,50 τ.μ. και αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, είσοδο , W.C., διάδρομο, εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με τα τμήματα του υπογείου και του ορόφου, ανελκυστήρα και βεράντες.

– Ο όροφος περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, διάδρομο, ανελκυστήρα, εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με το τμήμα του ισογείου και βεράντες, ενώ έχει επιφάνεια 104,60 τ.μ.

Η συγκεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία αποκτήθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη σύζυγό του «κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή και κατά ποσοστό 1/2 εξ αδιαιρέτου σε καθένα από αυτούς» τον Νοέμβριο του 2005.

Όσο για τα βάρη του ακινήτου περιλαμβάνουν:

-Προσημείωση υποθήκης από 22/11/2005 για 1.320.000 ευρώ υπέρ της Novabank.

-Προσημείωση υποθήκης από 21/12/2009 για 336.000 ευρώ υπέρ της Millennium Bank.

-Προσημείωση υποθήκης από 6/12/2013 για 96.850 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.

-Αναγκαστική κατάσχεση από 13/04/2018 για 450.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.

Στην πορεία λόγω συγχωνεύσεων ορισμένων από τις παραπάνω τράπεζες υπήρξαν αλλαγές των ασφαλισμένων δανειστών καθώς και μερική τροπή προσημειώσεων σε υποθήκες. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, στις 6 Ιουλίου 2021 η υποθήκη των 1.320.000 ευρώ πέρασε στη «VEGA I NPL Finance DAC» και στις 25 Αυγούστου 2021 υπήρξε μερική τροπή της σε υποθήκη για ποσό 1.155.607,26 ευρώ.