«Πήρα ελληνική υπηκοότητα...» - Ο Αντώνης Καφετζόπουλος αποκαλύπτει για την φυγή της οικογένειάς του από την Τουρκία

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Πήρα ελληνική υπηκοότητα...» - Ο Αντώνης Καφετζόπουλος αποκαλύπτει για την φυγή της οικογένειάς του από την Τουρκία

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, και, μετά τις αποκαλύψεις του για το παρασκήνιο με τους Απαράδεκτους, προχώρησε σε δηλώσεις για την οικογένειά του, αλλά και τον ίδιο, οι οποίοι έφυγαν από την Κωνσταντινούπολη και ήρθαν στην Αθήνα βιώνοντας απίστευτες στιγμές πόνου.

Ο ηθοποιός εξήγησε πως αυτή η κατάσταση ήταν παρόμοια για όλους εκείνη την εποχή, καθώς τους έδιωχναν από την Πόλη. Ωστόσο, όταν έφτασαν στην Ελλάδα δυσκολεύτηκαν πολύ να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα και ειδικότερα ο πατέρας του δεν μπόρεσε ποτέ να νιώσει οικεία και να προσαρμοστεί.

Οι δηλώσεις του Αντώνη Καφετζόπουλου για την φυγή της οικογένειάς του

«Ήταν εποχή διάλυσης. Όλοι οι φίλοι μου έφευγαν. Ήταν μια γενική κατάσταση. Αφήσαμε πολύ λιγότερους πίσω. Υπήρχε ρεύμα φυγής. Κάποιους τους έδιωχναν σε 24 ώρες κι αυτοί ήταν οι μη Τούρκοι υπήκοοι… Η δική μου οικογένεια ήταν Τούρκοι υπήκοοι. Πήρα ελληνική υπηκοότητα το ’90. Δεν μας έδιναν εδώ.

Φαντάζομαι το Υπουργείο Εξωτερικών ήθελε να συντηρεί πως υπάρχει μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη. Ανανέωνα κάθε χρόνο με δύο χρόνια κι είχαμε ένα χάρτινο μπλε πράγμα κι όχι την πλαστική ταυτότητα που είχατε εσείς, το οποίο ήταν άδεια παραμονής αλλοδαπού», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Δεν ένιωσα ξένος εδώ. Με ενοχλούσε γιατί δεν είχα διαβατήριο για να ταξιδέψω… Ο πατέρας μου δεν προσαρμόστηκε ποτέ. Άλλη νοοτροπία κι άλλο το πνεύμα του εμπορίου. Ήταν υπάλληλος εκεί σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων κι όταν ήρθε εδώ έκανε δουλειές του ποδαριού».

«Πέρασα μια περίοδο που ήμουν σε πολύ άσχημη κατάθλιψη»

Στην εκπομπη Dot βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/11/21) ο Αντώνης Καφετζόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην ενασχόλησή του με την πολιτική και το γεγονός ότι δεν ταίριαξε σε αυτόν τον χώρο.

«Είμαι εντάξει με τη συνείδησή μου, παραιτήθηκα μετά από σκληρές μάχες για πράγματα που δεν συμφωνούσα. Τα βρόντηξα και έφυγα».

Για την σειρά «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» αποκάλυψε: «Με προόριζαν για τον ρόλο του οδοντίατρου και τους είπα ότι εγώ θέλω το αντίστροφο, γιατί έχω ένα σχέδιο για αυτό και το δέχτηκαν με πολύ στεναγμό.

Πέρασα μια περίοδο που ήμουν σε πολύ άσχημη κατάθλιψη. Ευτυχώς όχι αυτοκτονική… Δε σκεφτόμουν να κάνω κακό στον εαυτό μου. Όλα μου φαίνονταν άσκοπα, είχα ενοχές, ήμουν χάλια, μαύρος. Δε σταμάτησα ποτέ να λέω αστεία και ο κόσμος να αντιδρά με γέλια σε αυτά…Τότε δεν έπαιζα, δεν ήθελα να παίζω, δε μπορούσα» είπε ο ηθοποιός, ο οποίος αναφέρθηκε με αιχμηρό τρόπο για τους εμβολιαστές.