Γιώργος Τράγκας: Η επιθυμία της χήρας του την ώρα που βρίσκονται στο "μικροσκόπιο" των Αρχών οι εταιρίες του

Από άκρη σε άκρη στον κόσμο

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Γιώργος Τράγκας: Η επιθυμία της χήρας του την ώρα που βρίσκονται στο

Μετά το χαμό που έχει προκληθεί σχετικά με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα αλλά και με τον τρόπο που αποκτήθηκε, οι Αρχές "ξεψαχνίζουν" τα πάντα σχετικά με αυτές, την ώρα που ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε τον χάρτη των εταιρειών που έχουν μπει στο μικροσκόπιο, ανά τον κόσμο.

Το πρωί της Πέμπτης 16/6, ο δικηγόρος της χήρας του δημοσιογράφου και ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς, μίλησε στο Καλημέρα Ελλάδα και μετέφερε και την πλευρά της Μαρίας Καρρά, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «Πόρισμα ακούμε και πόρισμα δεν βλέπουμε».

Οι εταιρίες του Τράγκα και η επιθυμία της συζύγου του

Ειδικότερα, στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει η εταιρεία «Manorgold LTD» μέσω της οποίας έγινε η αγορά της βίλας στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Στην Κύπρο η εταιρεία «G.T.Line Media LTD» που δημιουργήθηκε το 2018, στη Γαλλία η μονοπρόσωπη ατομική επιχείρηση «Tragkas Georgios».

Στις Βρετανικές Παρθένες Νήσοι έχουν εντοπιστεί οι: «Family Line LTD», «NORDALE GROUP S.A.» και «Bluebird Assets Corp.», ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Γιώργος Τράγκας είχε δημιουργήσει τρεις εταιρείες: Τις «BLUEBAY Haven LLC», «Neer View LLC» και «Pennview LLC».

Στο Μονακό υπήρχε η εταιρεία «M.Georgios Tragkaς – MEDIA POWER CONSULTING», ενώ η εταιρεία που είχε στον Παναμά, η «TACANA PORTFOLIO S.A.» είχε συμπεριληφθεί και στα Panama Papers.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της χήρας του ανέφερε «Βρίσκομαι στο στάδιο της ενημέρωσης, καθώς πριν από λίγες ημέρες μου δόθηκε η εντολή εκπροσώπησης από την Μαρία Καρρά». Ωστόσο, έκανε λόγο για «εικαζόμενα περιουσιακά στοιχεία» τα οποία προβάλλονται στα ρεπορτάζ, σημειώνοντας ότι αυτά δεν προκύπτει από τον έλεγχο της δημόσιας Αρχής.

Σημείωσε ακόμα ότι έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί της κ. Καρρά και ενώ έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε «δεν μας έχει κοινοποιηθεί η διάταξη που δεσμεύεται ο λογαριασμός». Ο κ. Μαντάς τόνισε επίσης ότι «η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει την εξουσία από τον νόμο να δεσμεύσει τους λογαριασμούς οποιουδήποτε πολίτη για τον οποίο υπάρχουν υποψίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Ωστόσο, όπως ανέφερε η θέση της εντολέως του είναι ότι τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία είναι κατά πολύ υποδεέστερα από τα ποσά που ακούγονται, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με την κ. Καρρά «τα πραγματικά στοιχεία είναι ευθυγραμμισμένα με τον πόθεν έσχες και τις δηλώσεις».

Πώς «καθάριζε» τα λεφτά που φέρεται πως λάμβανε από εκβιασμούς

Πάνω από 140 εκατομμύρια ευρώ αποτιμάται η περιουσία του, αφήνοντας πίσω του ακίνητα, μετρητά, ράβδους χρυσού αλλά και θυρίδες. Ωστόσο, όλη η περιουσία έχει δεσμευτεί, το ίδιο και της γυναίκας του και οι αρμόδιοι ψάχνουν με ποιον τρόπο ο δημοσιογράφος απέκτησε τόσα πολλά χρήματα και ακίνητα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Σύμφωνα μάλιστα με το Mega, ένα από τα «κόλπα» του δημοσιογράφου για να δικαιολογεί τα χρήματα που φέρεται να κέρδιζε είναι από εκβιασμούς. Μετά από καταγγελίες που είχαν φτάσει στην Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, είχε γίνει γνωστό ότι ο Γιώργος Τράγκας απειλούσε με δημοσιεύματα επιχειρηματίες και συγκεκριμένα τους ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, ορισμένες φορές και με τη μορφή «μηνιάτικου» για να μην δυσφημούνται οι εταιρείες τους.

Όταν παραλάμβανε τα ποσά αυτά, ο Γιώργος Τράγκας εξέδιδε εικονικές αποδείξεις από ένα κοινό μπλοκ αποδείξεων. Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να δείξει ότι υπάρχει μία νομιμότητα στις συναλλαγές του με τους επιχειρηματίες. Από τα στοιχεία που προσκόμισαν στις Αρχές οι επιχειρηματίες, αυτές οι αποδείξεις δεν είχαν πάνω τους κάποιο φορολογικό στοιχείο, ήταν ουσιαστικά εικονικές αποδείξεις. Παράλληλα, στο πόρισμα των 60 σελίδων, αναφέρεται ρητά ότι ο Γιώργος Τράγκας έχει υποπέσει στο αδίκημα της εκβίασης.