«Ζητώ συγγνώμη από τους τηλεθεατές, με πείραξε πολύ...» - Ασύλληπτο περιστατικό με την Χρηστίδου στο MEGA

Ποιες ήταν οι δηλώσεις που εξόργισαν την παρουσιάστρια

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
«Ζητώ συγγνώμη από τους τηλεθεατές, με πείραξε πολύ...» - Ασύλληπτο περιστατικό με την Χρηστίδου στο MEGA

Η εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» φιλοξένησε την δικηγόρο του προπονητή της ιστιοπλοίας που κατηγορείτο για το βιασμό της ανήλικης αθλήτριάς του και κάποιες δηλώσεις της έκαναν τη Σίσσυ Χρηστίδου να βγει έξω απ' τα ρούχα της. Κάθειρξη 13 ετών χωρίς κανένα ελαφρυντικό ήταν η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας.

Ο προπονητής κρίθηκε ένοχος μόνο για αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια, ενώ αθωώθηκε με οριακή πλειοψηφία για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης αθλήτριάς του. Ομόφωνα το δικαστήριο απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών στον καταδικασθέντα προπονητή ιστιοπλοΐας. Ο 39χρονος μάλιστα υπενθυμίζεται πως είχε ξεσπάσει σε λυγμούς στην τελευταία δίκη κατά την απολογία του μιλώντας για τη βία και τον έρωτα.

Ποιες ήταν οι δηλώσεις της δικηγόρου που εξόργισαν τη Χρηστίδου

Η κ. Βάσω Πανταζή, δικηγόρος του 39χρονου, ανέφερε σχετικά με την υπόθεση:

«Η περηφάνεια είχε να κάνει με το θέμα με τον πατέρα του. Οι συγγενείς ανεβαίνουν ένα δικό τους Γολγοθά. Ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή ομολόγησε τα πάντα σε σχέση με την ασέλγεια. Θεωρούσε ότι κάνει κάτι κακό, αλλά δε θεωρούσε ποτέ ότι υπάρχει βιασμός. Είχε τη συγκατάθεση των γονιών της ανήλικης, ήταν μια σχέση γνωστή στον Ωρωπό. Οι μάρτυρες είπαν ότι ήταν ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Δεν επικροτούμε σε καμία περίπτωση σχέση ενηλίκου με ανήλικο. Αυτή η υπόθεση δεν ήταν υπόθεση βιασμού. Είναι υπόθεση κατάχρησης σε ασέλγεια, ορθώς κατηγορήθηκε για αυτό, και ορθώς εκτίει την ποινή του. Η σχέση με ανήλικο είναι απαγορευτική και δεν μπορεί να έχει συναίνεση. Για αυτόν, η σχέση αυτή με την κοπέλα ήταν μια σχέση αγάπης. Ανεξάρτητα από το πώς εκείνη τη μετέφρασε εκ των υστέρων

«Για εμάς το θέμα όλο ήταν ο βιασμός. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για όσα έκανε, για αυτό και εκτίει ποινή κάθειρξης. Ο 39χρονος δε μετανιώνει για αυτά που έχει αισθανθεί. Ξεκαθάρισε ότι έχει μετανιώσει για τη σχέση, αλλά όχι για όσα ένιωσε. Λέγαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν ασκήθηκε βία. Έπρεπε να περιμένει να ενηλικιωθεί. Ένα κορίτσι στην προεφηβεία, το κάλεσμα της φύσης έχει έρθει, αλλά δεν έχει έρθει το συναισθηματικό και ψυχολογικό κάλεσμα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ένα κορίτσι σε αυτή την ηλικία έχει την αίσθηση του τι αντιλαμβάνεται συναισθηματικά και ψυχολογικά. Δεν είναι μια υπόθεση σαν όλες τις άλλες» ανέφερε η δικηγόρος.

Oι δηλώσεις αυτές έκαναν έξω φρενών τη Σίσσυ Χρηστίδου που πήρε το λόγο και είπε:

«Μισό λεπτό γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Αυτοί όλοι οι άνθρωποι που ασελγούν στα παιδιά, νομίζουν ότι δίνουν αγάπη. Τι εννοείτε; Μας συγχωρείτε επειδή έχουμε παιδιά σε αυτήν την ηλικία, δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε… Κυρία Πανταζή θα λέμε ότι είναι παιδί γιατί είναι παιδί. Δεν θα κάτσουμε να το διαπραγματευτούμε σε καμία περίπτωση. Ίσως το παίρνω πιο προσωπικά από ότι θα έπρεπε και δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Να ακούω να λέει ότι είμαι περήφανος δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Δεν θέλω να το συζητήσω αυτήν τη στιγμή…. 100 άνθρωποι γνώριζαν ότι ασελγούσε πάνω του και δεν μιλούσε κανείς… Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι βιασμός αλλά δεν υπάρχει κανένας χώρος για περηφάνια πουθενά… Ζητώ συγγνώμη κι από εσάς κι από τους τηλεθεατές για την ταραχή μου. Με πείραξε πολύ αυτό το θέμα».

«Όταν είδα την ανάρτηση...» - ''Άστραψε και βρόντηξε'' η Χρηστίδου με τα σχόλια της Λατινοπούλου

Με αφορμή το θέμα του bodyshaming που προέκυψε μεταξύ Αφροδίτης Λατινοπούλου και Δανάης Μπάρκα η Σίσσυ Χρηστίδου πήρε και αυτή θέση στο πλευρό της δεύτερης. Τόνισε πως αποτελεί μεγάλο σφάλμα η δήλωση αυτή και κυρίως η συσχέτιση της παιδικής παχυσαρκίας με τα παραπάνω κιλά.

«Να στείλουμε ένα μεγάλο μπράβο στη μαμά της, που έχει κάνει τόσο φοβερή δουλειά με αυτό το πλάσμα και δεν περνάει μέσα της τίποτα. Αυτά δεν είναι τυχαία, δεν γίνονται μια μέρα. Δεν ξυπνάει μια μέρα ένας άνθρωπος και μπορεί να το αντιμετωπίσει με αυτόν τον τρόπο. Σαν πρότυπο περνάει σε όλους εμάς που δεν είμαστε εξίσου δυνατή. Ο μέσος όρος δεν έχει αυτή τη δύναμη» ανέφερε αρχικά η Σίσσυ Χρηστίδου.

«Εγώ το σκέφτηκα πάρα πολύ. Όταν είδα αυτή την ανάρτηση προσπαθούσα να καταλάβω αν η στοχοποίηση είναι η Δανάη, το περιοδικό γιατί υπήρχε η αναφορά τι ωραία που είναι η Δανάη. Αν ήταν το θέμα της ότι τόλμησε να πάει με μαγιό στην παραλία.

Δεν μπόρεσα να καταλάβω. Προσπάθησε να βάλει ένα θέμα μέσα που αφορά την παχυσαρκία, όμως έφερε όλο αυτό το συμβάν σαν παράδειγμα ότι αυτό αφορά πρότυπο. Το πως αισθάνεται η Δανάη με το σώμα της αφορά μόνο την Δανάη, δεν αφορά κανέναν άλλον!

Θα έπρεπε να είναι όπως είναι τα μαλλιά, δεν θα κάτσει κανείς να εστιάσει σε αυτό. Ποιον ενόχλησε; Η Αφροδίτη Λατινοπούλου δεν έχει μετανιώσει. Δεν πέφτει λόγος σε κανέναν μας».