Είχε πεθάνει νέος - Σπάνιο στιγμιότυπο του πατέρα της Χάρις Αλεξίου

Η φωτογραφία που δημοσίευσε η τραγουδίστρια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Είχε πεθάνει νέος - Σπάνιο στιγμιότυπο του πατέρα της Χάρις Αλεξίου

Με αφορμή τη γιορτή του πατέρα, η Χάρις Αλεξίου θέλησε να δημοσιεύσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μια φωτογραφία του μπαμπά της, ο οποίος έφυγε νέος από τη ζωή και συγκεκριμένα στην ηλικία των 35 ετών, ενώ η ίδια έχει χάσει και τον αδερφό της.

Σπάνιο στιγμιότυπο του πατέρα της Χάρις Αλεξίου

Η φωτογραφία που δημοσίευσε η τραγουδίστρια είναι ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο που δείχνει έναν καλοντυμένο άντρα, με καπέλο και ντύσιμο της εποχής και μάλιστα πολλοί διαδικτυακοί της φίλοι τόνισαν πως μοιάζει πολύ στον πατέρα της.

 Σπάνιο στιγμιότυπο του πατέρα της Χάρις Αλεξίου

«Τα πιο πολλά τραγούδια που γράφουμε είναι για τη μάνα. Ο πατέρας μου απουσίαζε από τα τραγούδια μου, γιατί δεν μεγάλωσα μαζί του. Πέθανε 35 χρονών παιδί. Μεγάλωσα με την μητέρα μου. Κάποια στιγμή, ''εμφανίζεται΄΄ η απουσία και μετράει αυτή απουσία!

Είναι αυτός που μου έλειψε περισσότερο. Ο Θανάσης Ρουπάκας. Όλοι βάζουμε τη μάνα από όλους, αλλά μεγάλη πια κατάλαβα πως η απουσία του πατέρα μου έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Τον “έψαξα” στους άνδρες μου, τον έβαλα στον χαρακτήρα μου και εν τέλει του έδωσα -πιστεύω- τη θέση που του αξίζει. Ήταν μόλις 35 χρόνων όταν πέθανε και αυτό δεν μπόρεσα να το συγχωρήσω. Τον ήθελα κοντά μου στα δύσκολα, αν με υπερασπιστεί να γίνω η κοκόνα του, να του θυμώσω και να τον λατρεύω. Τώρα θέλω να γράψω τη λέξη πατέρας μόνο με κεφαλαία», είχε δηλώσει παλαιότερα η Χάρις Αλεξίου σε συνεντεύξεις της.

Τι δουλειά έκαναν οι γονείς της

Η Χάρις Αλεξίου αποτελεί ίσως την πιο καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια της εποχής μας. Η τεράστια καριέρα της και οι μεγάλες επιτυχίες που ερμήνευσε, την έφτασαν στην κορυφή του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι σε πωλήσεις δίσκων βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, πίσω από τον επίσης κορυφαίο, Γιάννη Πάριο.

Η Χάρις Αλεξίου γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1950 στη Θήβα, ενώ το πραγματικό της όνομα είναι Χαρίκλεια Ρουπάκα. Ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία 20 χρονών. Το μεγάλο της ντεμπούτο έγινε ε έναν δίσκο 45 στροφών και το τραγούδι «Όταν πίνει μία γυναίκα» των Βασίλη Βασιλειάδη και Πυθαγόρα.

Αυτό που πολύ λίγος κόσμος γνωρίζει είναι πως η αγαπημένη τραγουδίστρια προέρχεται από δύο γονείς που πάλεψαν σκληρά προκειμένου να της προσφέρουν τα απαραίτητα.

Ο πατέρας της ήταν αγρότης, ενώ η μητέρα της ήταν μοδίστρα με καταγωγή από τη Μικρά Ασία.

Η οικογένεια αναγκάστηκε να μετακομίσει για την Αθήνα, όταν ο πατέρας της θα φύγει από τη ζωή σε ηλικία μόλις 35 ετών. Στην ελληνική πρωτεύουσα, η μητέρα της αναγκάζονταν να εργάζεται πάρα πολύ σκληρά προκειμένου να τα βγάζει πέρα, αυτός είναι και ο λίγος για τον οποίο η Χάρις Αλεξίου, θυμάται με λύπη την παιδική της ηλικία.

Χάρις Αλεξίου γονείς