«Έπρεπε να φτάσω 35 χρονών για να...» - Ραγίζουν καρδιές τα λόγια του γιου της Μοιραράκη για τον Γιάννη Κοντούλη

Αβάσταχτος ο πόνος για την οικογένεια

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Έπρεπε να φτάσω 35 χρονών για να...» - Ραγίζουν καρδιές τα λόγια του γιου της Μοιραράκη για τον Γιάννη Κοντούλη

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του χαμού του λατρεμένου συζύγου της Δέσποινας Μοιραράκη, ναύαρχου Γιάννη Κοντούλη, που δημοσιοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 24/6. Το γεγονός έγινε γνωστό μέσα από τον «αέρα» του Happy Day, πρώτα από την Σταματίνα Τσιμτσιλή και έπειτα από τον Δήμο Βερύκιο.

Η Δέσποινα Μοιραράκη είναι συντετριμμένη από τον θάνατο του συζύγου της, μετά από επικοινωνία που είχε μαζί της το πρωί της Παρασκευής. «Ο Γιάννης δεν ήθελε να το ξέρει κανείς, δεν ήθελε κανείς να τον λυπάται...» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων...

Το μήνυμα του γιου της Μοιραράκη για τον χαμό του Γιάννη Κοντούλη

Λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση της είδησης, ο μεγαλύτερος γιος της Δέσποινας Μοιραράκη, ο Τάσος, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, θέλοντας να αποχαιρετήσει τον πατριό του.

«Αγαπημένε μου captain και στήριγμα της μητέρας μου… Περάσαμε τόσο όμορφα μαζί… έπρεπε να φτάσω 35 χρονών για να καταλάβω ότι όλα τα όμορφα κρατάνε λίγο…. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας και στην οικογένειά μας… Καλό παράδεισο και να μας περιμένεις το μόνο σίγουρο σ’ αυτή τη ζωή είναι ότι θα τα ξαναπούμε…», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής του ο Τάσος Μοιραράκης.

 Ραγίζουν καρδιές τα λόγια του γιου της Μοιραράκη για τον Κοντούλη

Οι νοσηλευτές έκαναν 20 λεπτά να βγάλουν την Μοιραράκη από το δωμάτιο

Κατά τις 9:00 η ώρα που βγήκε στον αέρα το Δήμος Βερύκιος ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για την ζωή του ζευγαριού τους τελευταίους χρόνους όσο και για τις τελευταίες στιγμές που πέρασαν μαζί στο νοσοκομείο, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Συγκεκριμένα ο Δήμος πήρε τον λόγο και ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Εγώ ένα έχω να πω, επειδή την περιπέτεια αυτή την παρακολούθησα διακριτικά χωρίς να το ξέρουν και οι δυο, τρεισήμισι χρόνια κράτησε αυτός ο Γολγοθάς λίγο μετά την αποστρατεία του, ο Γιάννης διαγνώσθηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο, ένα έχω να σας πω είναι μια μεγάλη δυνατή γυναίκα η Δέσποινα και το λέω με πλήρης συνείδηση και μακάρι ο κάθε άντρας, ο κάθε άνθρωπος να βρει έναν τέτοιο σύντροφο.

Ο Γιάννης να ξέρετε ήταν ένας καλός άνθρωπος, άριστος αξιωματικός, εγώ όπως σας είπα και το πρωί τον Γιάννη τον Κοντούλη τον γνώρισα εξ' αποστάσεως. Ήταν ένα μεσημέρι στο γραφείο του υπουργού και έρχονται σε έναν κλειστό φάκελο τα αποτελέσματα αυτόν που είχαν αποφοιτήσει από την σχολή πολέμου(;), εθνικής άμυνας (;) και τον ανοίγει και μου λέει ξέρεις ποιος βγήκε πρώτος; Ο άντρας της Μοιραράκη, θα τον παντρευόταν τότε βασικά."

Έπειτα, η Σταματίνα αποκάλυψε πως ήρθε σε επικοινωνία με την Μοιραράκη στο διάλλειμα της εκπομπής:

"Επειδή μίλησα μαζί της πριν από λίγο είναι συνεντριμμένη απλά επειδή όπως είπες είναι μια μάχη που δίνεται εδώ και τρεισήμισι χρόνια παρά το γεγονός πως εμείς δεν το γνωρίζαμε αυτό την είχε κάνει και να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα, να του δείχνει πιο έντονα την αγάπη της. Μου είπε πως δεν ήθελε ο Γιάννης να το ξέρει κανείς, κανείς να τον λυπάται και να στεναχωριέται για εκείνον. Τον τελευταίο ένα χρόνο δεν είχαμε εμφανιστεί πουθενά μαζί, είχε χάσει 25 κιλά, έδινε μια μάχη με αξιοπρέπεια και χαίρομαι γιατί ήμουν μαζί του μέχρι το τελευταίο λεπτό. Εγώ πρόλαβα να μου πει σε λατρεύω δυο φορές, του κρατούσα το χέρι."

Τέλος, ο Βερύκιος αποκάλυψε τα τελευταία λεπτά στο νοσοκομείο:

"Φώναζε μου είπαν οι νοσοκόμοι "Δεσποινάκι, δεσποινάκι, δεσποινάκι". Δεν ήθελε να γίνει γνωστό το πρόβλημά του γιατί δεν ήθελε να στεναχωρήσει τους γονείς του. Τον έπαιρναν τηλέφωνο και τους έλεγε ότι βρίσκονται στο εξωτερικό για να μην τους στεναχωρήσουν. Τα ξημερώματα 4-4.30 το πρωί επί 20 λεπτά δεν μπορούσαν να την σηκώσουν να την βγάλουν οι νοσηλευτές, τον είχε πάρει αγκαλιά... "