Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Ρίγη συγκίνησης με την πράξη του Γιώργου Μαζωνάκη

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη

Ρίγη συγκίνησης με την πράξη του Γιώργου Μαζωνάκη
News 24.06.2022 18:50
Από Δάφνη Επιθυμιάδη

Ο Γιώργος Μαζωνάκης βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη για την συναυλία που πρόκειται να πραγματοποιήσει απόψε το βράδυ της Παρασκευής 24/6. Ο τραγουδιστής, πέρα από τους επαγγελματικούς λόγους, βρήκε την ευκαιρία να ικανοποιήσει και τα φιλανθρωπικά αισθήματα, που τον διακατέχουν.

Πιο συγκεκριμένα, θέλησε να συνδράμει στο έκτακτο μαγείρεμα που διοργάνωσε ο ” Άλλος Άνθρωπος” στην καρδιά της πόλης. Αμέσως “σήκωσε μανίκια” και άρχισε να ψιλοκόβει τα λαχανικά για τη λαχταριστή μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών που περιλαμβάνει σήμερα το μενού.

Να σημειωθεί ότι ο τραγουδιστής είναι γνωστός για τις μαγειρικές του ικανότητες, καθώς και για τα διασκεδαστικά βίντεο με εκτέλεση συνταγών που δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το τελευταίο διάστημα συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της εθελοντικής ομάδας ” ο άλλος άνθρωπος”, όπως έκανε και την φετινή Τσικνοπέμπτη.
Άλλωστε τα έσοδα των συναυλιών όλης της καλοκαιρινής περιοδείας του φέτος θα διατεθούν στην ομάδα.

Αν και η θερμοκρασία ήταν υψηλή και ο ήλιος καυτός, το μαγείρεμα στέφθηκε με επιτυχία, ενώ οι εθελοντές συγκίνησαν τους περαστικούς από την Αριστοτέλους, με την προσήλωση τους στην προσφορά.

Βίντεο από από το σημείο που μαγείρεψε ο Γιώργος Μαζωνάκης

Λίγα για τη δράση ο «Ο Άλλος άνθρωπος»

Η ιδέα της Κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος" ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά, από αυτά που τρώμε και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές.

Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα. Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό. Επίσης στόχος της κοινωνικής κουζίνας είναι να καταφέρει μεσα απο την δραση της, να δίνει σε άνεργους που ασχολούνται καθημερινά με την δραση της κουζινας,οτι χρηματα περισευουν απο το ταμειο,(30-40 ευρώ τον μήνα)καθώς και από τα διάφορα δρόμενα που θα γίνονται για την ενίσχυση της κουζίνας να βγαίνει κάτι και για τους εθελοντές!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έχει κορμάρα ακόμα στα 50 του - Ο Μαζωνάκης ποζάρει με μαγιό σε ερημική θάλασσα

Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα για τον Γιώργο Μαζωνάκη - Έγινε γνωστό πως...

Share