Κωνσταντίνος Τζούμας: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση - Μοναχική βόλτα στο Κολωνάκι

Αποκλειστικές φωτογραφίες

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Κωνσταντίνος Τζούμας: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση - Μοναχική βόλτα στο Κολωνάκι

Θλίψη επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά την είδηση ότι πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών. Ο ηθοποιός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός έδινε μάχη εδώ και αρκετά χρόνια με τον καρκίνο.

Η τελευταία φορά που ο φωτογραφικός φακός τον τσάκωσε ήταν στις αρχές του χρόνου, στις 13/1, σε μία βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι, μετά τις δηλώσεις του, που είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Κυκλοφορούσε μόνος του με μάσκα - μιας και ακόμα ήταν υποχρεωτική- και μια σακούλα με έγγραφα.

Nα σημειώσουμε τις δηλώσεις του, που είχαν δημιουργήσει πανικό: «Έχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες. Μιλάνε πολύ σε σημείο που εκνευρίζεσαι. Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών. Μιλάνε ακατάπαυστα. Θα μου πει τώρα, δεν μπορεί να γενικεύεις. Είναι αφόρητο πάντως».

Φωτογραφίες από την τελευταία εμφάνιση του Κωνσταντίνου Τζούμα

Τζούμας Κολωνάκι

Τζούμας Κολωνάκι βολτα

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Κωνσταντίνο Τζούμα

Ο πολύ καλός του φίλος, ο Σπύρος Μπιμπίλας, μίλησε γεμάτος συγκίνηση το Σάββατο 25/6 στην εκπομπή «Τι λες τώρα».

«Ήταν ένας ευφυής άνθρωπος με απίστευτο καυστικό χιούμορ, βιτριολικό. Αυτό που θα θυμάμαι πάντα ήταν το πόσο ευχάριστος ήταν στη συντροφιά. Ακόμα και στο σπίτι που ερχόταν ήταν μία όαση χιούμορ και χαράς. Αυτό έχω να θυμάμαι από τον Κωνσταντίνο», είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Για το περιστατικό με τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Τζούμα για τις γυναικοκτονίες, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε: «Είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Τον πίεζαν να μιλήσει και γίνονταν συνεχή ατοπήματα μέσα από τις εκπομπές. Ένιωθα πολύ αμήχανα με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, λόγω κάποιων δηλώσεων».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε επίσης: «Το ατόπημα δεν το λέω για τον Κωνσταντίνο Τζούμα, αλλά για το πως χρησιμοποιήθηκε από τις εκπομπές η λάθος έκφραση».