"Ουδέποτε αναφέρθηκα στον Λιγνάδη" - Ο Δημήτρης Μοθωναίος ξεκαθαρίζει για την κακοποίησή του

Η ανάρτηση στα social media

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρθηκε σήμερα 27/6 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στο όνομα του ηθοποιού Δημήτρη Μοθωναίου. Συγκεκριμένα, σε απόσπασμα της απολογίας του και αφού αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησαν οι καταγγελίες σε βάρος του, απέδωσε ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα και επιχείρησε να καταγγείλει σκευωρία σε βάρος του.

Η αναφορά του Δημήτρη Λιγνάδη στον Δημήτρη Μοθωναίο

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέφερε: «... Δεν ξέρω, εγώ είδα άτομα εντελώς διάτρητα, που θα μπορούσαν να έχουν τα ταπεινά ελατήρια, να περιφέρουν τα δράματά τους -γιατί αυτό έχει προσφέρει η συγκυρία, δείτε πόσους ακόλουθους έχει. Προσφέρθηκαν διαφημίσεις και σε άλλους που βάλανε το λιθαράκι τους, όπως ο Μοθωναίος. Ανήκει κι αυτός στην ομάδα αυτών που είπαν το κάτι τις, όπως ο κύριος Καρατζάς, που τόλμησε να πει για κουτσομπολιά και για φήμες -ποιος ο Καρατζάς, χωρίς να μας πει ποτέ για ποιες φήμες, δεν θα επεκταθώ. Δεν καταδέχθηκα ποτέ να απαντήσω κι εγώ με φήμες». (διαβάστε εδώ ολόκληρη την κατάθεσή).

Η απάντηση του Δημήτρη Μοθωναίου στον Δημήτρη Λιγνάδη

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μοθωναίος θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν αναφέρθηκε ποτέ στον κατηγορούμενο. Σε αναρτήσεις του στο Instagram, ο ηθοποιός έγραψε:

«Τον Φεβρουάριο του 2021 παραχώρησα μία συνέντευξη αναφερόμενος στην κακοποίηση που βίωσα κατά τη διάρκεια της παιδικής, της εφηβικής και της ενήλικης ζωής μου. Ουδέποτε αναφέρθηκα καθ΄οποιονδήποτε τρόπο στον κύριο Λιγνάδη. Το γεγονός ότι ο ίδιος στη σημερινή του απολογία προέβαλε στη δική μου εξομολόγηση το εφαλτήριο των κατηγοριών που στοιχειοθετήθηκαν εναντίον του θα έπρεπε ίσως να μας προβληματίσει.

Είμαι ευγνώμων για όλους τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου είτε στάθηκαν απέναντί μου με καλή είτε με κακή πρόθεση, πολλώ δε μάλλον σε όσους αποπειράθηκαν και να με βλάψουν, καθώς όχι μόνο με έκαναν να πεισμώνω για επιβεβαίωση, αλλά το σημαντικότερο: μου έδωσαν την ευκαιρία να αναγεννηθώ, κατορθώνοντας να αγαπήσω ο ίδιος τον εαυτό μου και μου χάρισαν τη λυτρωτική συνειδητοποίηση πως έχω υπερηφήφανα επιβιώσει μέσα από αδιανόητο σκοτάδι και έχω οδηγηθεί κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, στον δρόμο του φωτός.

Αυτός ήταν και ο μόνος λόγος που αποφάσισα να μιλήσω πριν ενάμιση χρόνο. Η προσδοκία να δώσω -παραβλέποντας το ανυπολόγιστο κόστος της προσωπικής έκθεσης- κουράγιο και ελπίδα σε όσους έχουν βιώσει αντίστοιχο πόνο να περάσουν στην αντίπερα όχθη. Είμαι ευτυχής και ήρεμος και το ίδιο εύχομαι από καρδιάς σε ολους».

Η απάντηση του Δημήτρη Μοθωναίου στον Δημήτρη Λιγνάδη