Επικό σκηνικό - Ο μαθητής που αρίστευσε στις Πανελλήνιες βγήκε στην Μενεγάκη και δεν ήξερε ποια είναι

"Κάγκελο" η παρουσιάστρια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Επικό σκηνικό - Ο μαθητής που αρίστευσε στις Πανελλήνιες βγήκε στην Μενεγάκη και δεν ήξερε ποια είναι

Το μεσημέρι της Τετάρτης 29/6 η Ελένη Μενεγάκη φιλοξένησε μέσω skype στην εκπομπή της τον νεαρό Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί από το Ιράν, ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας πριν από τρία χρόνια και κατάφερε να αριστεύσει στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι δηλώσεις του Κούρο Μπαγκί στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη

Αρχικά, η παρουσιάστρια που αποθέωσε χθες τον Σάκη Ρουβά αποκάλυψε: «Τον πήρε η αρχισυντάκτρια, η Ελένη Γελαλή τηλέφωνο και του είπε: “θα θέλαμε να μας μιλήσεις στην εκπομπή της κυρίας Μενεγάκη” και λέει, “δεν την ξέρω, ποια είναι;”»

Λογικό να μη με ξέρει εκείνος αλλά αν ρωτήσει στη γειτονιά του όλο και κάποιος άλλος θα με ξέρει, δε μπορεί».

Μετά, εμφανίστηκε ο Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί, ο οποίος εξήγησε πως μέσα σε μόλις τρία χρόνια κατάφερε να μάθει τη γλώσσα μας και να αριστεύσει στις Πανελλήνιες.

«Χθες ήταν μία πολύ ωραία ημέρα για εμένα και την οικογένειά μου. Οι γονείς μου έκλαιγαν και ήταν άφωνοι, δεν μπορούσαν να μου πουν κάτι. Ήταν μία πολύ ωραία μέρα. Είχα θέμα με τη γλώσσα. Στην Έκθεση, ακόμα και με τόσο διάβασμα που είχα κάνει, υπήρξαν λέξεις και φράσεις που δεν τις ήξερα. Οπότε πως θα απαντούσα στα ερωτήματα χωρίς να ξέρω τι σημαίνουν οι λέξεις;.

Αυτή τη χρονιά δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να δώσω Πανελλήνιες. Δεν είχα χαρτιά, δεν είχα ταυτότητα, δεν υπήρξα κάπου, κάπως… Πολλοί άνθρωποι από το υπουργείο Παιδείας και υπουργείο Μετανάστευσης με βοήθησαν και μπόρεσα να πάρω επίσημα έγγραφα και να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις. Χωρίς τους καθηγητές μου, τους συμμαθητές μου και του ανθρώπους του υπουργείου δεν θα ήμουν εδώ» δήλωσε ο Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί.

Μάλιστα, ο Κούρο αποκάλυψε πως δέχτηκε τηλεφώνημα και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον ίδιο να μην πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός του έδωσε συγχαρητήρια.

Οι 4 μαθητές που "έσκισαν" και οι σχολές που πέρασαν

Τέσσερις ιστορίες διαφορετικών μεταξύ τους μαθητών, που κατάφεραν να δουν το όνειρό τους να αποκτήσουν την πολυπόθητη φοιτητική ιδιότητα, να γίνεται πραγματικότητα.

Με εφόδια τη μελέτη, την ψυχραιμία και τα όνειρα ο 17χρονος Αμπανόμπ με καταγωγή από την Αίγυπτο που θέλει να γίνει γιατρός, η 27χρονη Τάρα με πτυχίο Χημείας, ο 17χρονος Σταύρος από τη Θεσσαλονίκη που θέλει να μπει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο Παναγιώτης που από μικρός έβαλε στόχο την επιστήμη, αφηγούνται...διαβάστε στο Athensmagazine.gr