"Λύγισε" ο Κώστας Τουρνάς με την σπάνια αποκάλυψή του - «Για εμένα είναι σοκ»

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor

Στην τελευταία εκπομπή για την φετινή σεζόν βρέθηκε καλεσμένος ο Κώστας Τουρνάς στο πλατό της εκπομπής «Ανοιχτά» με την Αννίτα Πάνια όπου "άνοιξε" την καρδιά του και μίλησε για όλους και για όλα.

Συγκεκριμένα, ίδιος δεν δίστασε να αναφερθεί για τον καλλιτεχνικό χώρο ενώ από την άλλη αποκάλυψε μια συγκινητική στιγμή που του έχει μείνει χαραγμένη στην καρδιά του. Δείτε επίσης εδώ την σπάνια εξομολόγηση που είχε κάνει για την καριέρα του.

Οι δηλώσεις του Κώστα Τουρνά

«Έζησα πολλά χρόνια με φίλους μου, που ήταν ομοφυλόφιλοι κι υπήρξαν κάποιες σκηνές οι οποίες με σόκαραν για την κοινωνική τους πλευρά και τι βιώνει ο καθένας μόνος του. Μια εικόνα που δεν ξεχνώ ποτέ ήταν όταν η μητέρα του Γιώργου Μαρίνου ήταν πρώτο τραπέζι. Πάντα ερχόταν σε μία παράσταση η μητέρα του κι ο πατέρας του».

«Ο Γιώργος έλεγε τότε μια εξαιρετική μπαλάντα, όπου ανάμεσα σε άλλα έλεγε να είχα κι εγώ τη δική μου την αγάπη. Μιλώντας για την έλλειψη συντροφικότητας, ταιριού κι αγάπης. Επειδή ήταν εξαιρετική μπαλάντα μπορούσες να μπεις μέσα σε αυτό συναισθηματικά.

Πολλές φορές κοιτούσαμε από την κουίντα τον Γιώργο, τους συναδέλφους, το κοινό και τις αντιδράσεις. Κοιτάζω από την κουίντα τη μητέρα του Γιώργου, η οποία ήταν ανέκφραστη αλλά ήταν μούσκεμα κι έτρεχαν τα μάτια της. Αυτό για εμένα είναι σοκ. Σαν να της συμβαίνει κάτι και να τη θλίβει».

Λίγα λόγια για τον σπουδαίο Κώστα Τουρνά

Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1949 και έζησε εκεί μέχρι 10 χρονών. Το 1959 ήλθε στην Αθήνα και άρχισε μαθήματα κιθάρας από το 1961 μέχρι το 1965. Στα 13 του δημιούργησε το πρώτο του γκρουπ που έπαιζε λατινοαμερικάνικα τραγούδια. Από το καλοκαίρι το 1967 ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη μουσική. Λίγο αργότερα, σαν επαγγελματίας πια, έπαιζε και τραγουδούσε σε διάφορα κλαμπ της Αθήνας.

Το «Άνθρωπε αγάπα» γράφτηκε το '70 με αφορμή την αντιπολεμική ταινία του Στιούαρτ Χάγκμαν "Φράουλες και Αίμα". Το «Ήλιε μου» γράφτηκε σε συνεργασία με τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Την άνοιξη του 1971, πριν ακόμα ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε πρόβες με τους POLL, τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς, τον Σταύρο Λογαρίδη και τον Κώστα Παπαϊωάννου.

Το συγκρότημα είχε μεγάλη επιτυχία, αλλά διαλύθηκε έχοντας βγάλει δύο δίσκους και έκτοτε άρχισε η σόλο καριέρα του Τουρνά. Πρώτος δίσκος μετά από τη διάλυση του συγκροτήματος ήταν τα «Απέραντα Χωράφια» και ακολούθησαν τα άλμπουμ: «Αστρόνειρα», «Κυρίες & Κύριοι», «Λευκά Φτερά», «Επί Γης Ειρήνη», «Στο Σινεμά», «Τρωικός Πόλεμος», «Αγαπημένη», «Η Πρόβα», «Τώρα», «Λίγη Αμαρτία», «Υπερβολές», «Tora Tora Tora», «Κλισέ», «Παιχνίδι», «Αλητείες», «Κάτω απ' την Ακρόπολη», «Ντουέτα» με τη συμμετοχή 12 ακόμα τραγουδιστών, «Δεν Λέει» και «Κλέβει ο Καιρός».

Το '78 και για τέσσερα χρόνια πήρε ιδιαίτερα μαθήματα από τον Κώστα Κλάβα. Το 2012 εξέδωσε το "Κώστας Τουρνάς '11" με τέσσερα νέα τραγούδια. Στη συσκευασία αυτή περιλαμβανόταν και ένα cd με live εκτελέσεις τραγουδιών του και το ίδιο σε οπτικοακουστικό σε DVD, μαζί με ένα βιβλιαράκι με σκέψεις του. Επίσης την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το App "Tournas" από το iTunes.

Κέρδισε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ με βραβεία και διακρίσεις, με «χρυσό» κατάλογο σε πωλήσεις δίσκων, τηλεοπτικές και παραγωγικές δραστηριότητες.Δεκάδες τραγουδιστές έχουν πει τραγούδια του, ενώ έχει συνθέσει πάνω από 500 τραγούδια.

Τον Δεκέμβριο του 2021 κυκλοφορεί το βιβλιο “ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥΡΝΑΣ” - 50 ΧΡΟΝΙΑ (ΣΤΙΧΟΙ, ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟ) Το βιβλίο τόμος, συγκεντρώνει όλους τους στίχους που έχει γράψει, ιστορίες και αφηγήσεις για τα τραγούδια του, στιγμιότυπα και βιώματα που δεν είχε μοιραστεί ως σήμερα, φωτογραφικό υλικό και κείμενα του (Δοκίμια & Ποιήματα) με σκέψεις και απόψεις του για την ζωή, και τον ψυχικό/πνευματικό μας κόσμο, που πρώτη φορά δημοσιοποιούνται.

Είναι κάτοικος Αθηνών (Άνω Κυψέλη) παντρεμένος από το 1977 με τη Μαρία, το γένος Λιαροπούλου.