Είναι επίσημο - Στην Κέρκυρα τα γυρίσματα μεγάλης παραγωγής του εξωτερικού

Συγκεκριμένα στην τοποθεσία Καλάμι

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Είναι επίσημο - Στην Κέρκυρα τα γυρίσματα μεγάλης παραγωγής του εξωτερικού

Έπειτά από ρεπορτάζ της εκπομπής «Περίμετρος» της ΕΡΤ3, έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής 1/7 πως τα γυρίσματα της ταινίας «Γάμος αλά ελληνικά 3» θα μεταφερθούν στο όμορφο νησί των Φαιάκων, δηλαδή την Κέρκυρα, ενώ λίγες μέρες πριν είχαν θέμα επίσης σε γυρίσματα.

Μάλιστα πρόκειται για ένα σπίτι οικείο στον Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος παίζει στη σειρά, μιας και το εν λόγο σπίτι έχει φιλοξενήσει και γυρίσματα της σειράς The Durrells αλλά και της γνωστής ταινίας Μποντ «Για τα μάτια σου μόνο» με τον Ρότζερ Μουρ.

Τι οίκημα που θα γυριστούν πλάνα για την ταινία «Γάμος αλά ελληνικά 3»

Σε αυτό το οίκημα άρχισε την συγγραφική του δουλειά ο Λώρενς Ντάρελ, με πλήθος βιβλίων που έχουν επηρεασθεί από τη μακρόχρονη διαμονή του στην Ελλάδα. Εκείνη την περίοδο η Κέρκυρα είχε πολλούς Βρετανούς, καθώς τα Επτάνησα, είχαν περιέλθει στο Στέμμα το 1815 και το 1864 παραχωρήθηκαν ως προίκα στο νέο βασιλιά της Ελλάδος, Γεώργιο Α’.

Τα γυρίσματα της ταινίας της Νίας Βαρντάλος ξεκινούν στην Κέρκυρα την ερχόμενη εβδομάδα. Η ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος έκανε τα πρώτα ποστς από τα γυρίσματα με μέλη της παραγωγής.

Έτσι έγινε το ατύχημα στα γυρίσματα

Όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα με τα δύο σκάφη που συμμετείχαν στα γυρίσματα του «Γάμος αλά ελληνικά», σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida έγινε ως εξής: Στο ένα ταχύπλοο επέβαιναν οκτώ τεχνικοί της ταινίας της Νίας Βαρντάλος και στο ένα σκάφος κομπάρσοι και ηθοποιοί.

Το σενάριο προέβλεπε τα δύο ταχύπλοα να διασταυρώνονταν για να ληφθεί το το πλάνο που ήθελαν. Ωστόσο, από λάθος χειρισμό του χειριστή του σκάφους στο οποίο επέβαιναν οι ηθοποιοί και οι κομπάρσοι προσέκρουσε πίσω δεξιά σε αυτό των τεχνικών. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν, όπως προαναφέρθηκε κάποιοι από τους επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν για βοήθεια επτά σκάφη που βρίσκονταν εκεί για ασφάλεια.

TAGS