Παντρεύτηκε η κόρη του Ευάγγελου Βενιζέλου, Ελβίνα - Με κατάλευκο ρομαντικό νυφικό και τιάρα

Στην Θεσσαλονίκη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Παντρεύτηκε η κόρη του Ευάγγελου Βενιζέλου, Ελβίνα - Με κατάλευκο ρομαντικό νυφικό και τιάρα

Μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη μέρα ήταν η χθεσινή 3/7 για τον Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς παντρεύτηκε η κόρη του Ελβίνα, τον εκλεκτό της καρδιάς της, Γιώργο Παπαΐωάννου, λίγο καιρό μετά την περιπέτεια υγείας του.

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, ενώ φυσικά την νύφη συνόδευσε ο πατέρας της, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο πλευρό τους ήταν και η μητέρα της νύφης, Λίλα Μπακατσέλου.

Η Ελβίνα Βενιζέλου έχει σπουδάσει Νομική στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Γιώργος Παπαϊωάννου είναι κτηνίατρος, με το ζευγάρι να γνωρίζεται το 2018.

Παντρεύτηκε η κόρη του Ευάγγελου Βενιζέλου, Ελβίνα

Λίγα λόγια για την πολιτική σταδιοδρομία του Ευάγγελου Βενιζέλου

Το 1998 ως Υπουργός Πολιτισμού υπέγραψε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος με την καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας εθνικής μνήμης.

Διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη, ήταν ο εισηγητής της Αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος που άρχισε το 1996 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2001. Εισηγήθηκε νομοθετικό έργο στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, της δικαιοσύνης, της ενέργειας, του πολιτισμού κ.ά.

Με εισήγησή του ψηφίστηκαν μεταξύ άλλων νόμοι για τα μέσα ενημέρωσης, για την απορρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Πολιτισμού οργανώθηκε η αμφιλεγόμενη Πολιτιστική Ολυμπιάδα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004.

Ως Υπουργός Πολιτισμού επικρίθηκε για την απόφασή του τον Δεκέμβριο του 2003 να επιβάλει την απομάκρυνση του έργου “Asperges Me”, που επιδείκνυε ένα σταυρό και ένα πέος σε στύση, μετά από αντιδράσεις που ξεκίνησαν από τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Το έργο αυτό είχε φιλοτεχνήσει ο Thierry de Cordier με το οποίο και συμμετείχε στη διεθνή έκθεση OUTLOOK, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Για αυτή την παρέμβασή του δήλωσε ότι «η ελευθερία στην τέχνη περιορίζεται από τον νόμο και το κοινό γούστο». Σε σημείωμά του στον κατάλογο της έκθεσης ανέφερε «Οι καλλιτέχνες που έχουν κληθεί να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών, "δρουν" ελεύθερα, με μοναδικό όριο την έμπνευση, το ταλέντο και τις επιλογές τους».