«Ήταν συγκλονιστική...» - Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου συγκινεί αναπολώντας την Ντίνα Κώνστα

Η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε χθες 3/7 τα ξημερώματα

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Ήταν συγκλονιστική...» - Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου συγκινεί αναπολώντας την Ντίνα Κώνστα

Η είδηση του θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού Ντίνας Κώνστα στα 83 της χρόνια τα ξημερώματα της Κυριακής 3/7 σκόρπισε τη θλίψη στο κοινωνικό της περίγυρο και τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και στους αμέτρητους θαυμαστές της.

Πρόκειται για μία αρκετά ηχηρή απώλεια και πολλοί ήταν εκείνοι που βαθιά συγκινημένοι θέλησαν να την αποχαιρετήσουν . Ανάμεσά τους ήταν και η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, που μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Οι δηλώσεις της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου για την Ντίνα Κώνστα

«Ήταν ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, ντόμπρος και με πάρα πολύ χιούμορ. Μια σπουδαία ηθοποιός κι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Η Ντίνα πλήρωσε τις επιλογές της και με κόπο κατάφερε να κάνει ότι ήθελε σε αυτή τη ζωή. Η Ντίνα είχε τεράστια θητεία στο θέατρο, είχε παίξει καταπληκτικούς ρόλους κι εκεί φαινόταν το πόσο καλή ηθοποιός ήταν. Εγώ που είχα την τύχη να τη δω σε πάρα πολλές παραστάσεις, είχα δει το μεγαλείο της τέχνης της Ντίνας Κώνστα.

Όσοι την είχαμε δει στην παράσταση “Σωτηρία Μπέλλου”, δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Ήταν συγκλονιστική ηθοποιός. Η Ντίνα Κώνστα δεν είχε καμία σχέση με τη Ντένη Μαρκορά. Ήταν αυτό που λέμε πραγματικά, οι Δύο ξένοι! Είχε καταπληκτικό χιούμορ, καυστικό χιούμορ, ήταν πολύ ωραίος άνθρωπος», είπε αρχικά η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου είπε επίσης: «Είχε επιλέξει να ζει μόνη της, από άποψη και ιδεολογία. Κρατούσε χαμηλούς τόνους στην προσωπική της ζωή, είχε πολύ έντονη πολιτική δράση και η ζωή της ήταν τελείως διαφορετική από αυτή της Ντένης Μαρκορά, σίγουρα».

Το αντίο του δημιουργού της σειράς Δύο Ξένοι Δημήτρης Αποστόλου για την Κώνστα

Διάφοροι συνάδελφοι και το κοινό της τεράστιας ηθοποιού, κατακλίζουν τα social media, με τις αναρτήσεις τους για εκείνη, όπως και ο ο Δημήτρης Αποστόλου, ο δημιουργός της σειράς Δύο Ξένοι, όπου εκεί την αποθέωσε κυριολεκτικά ο κόσμος για τον ρόλο της, που με μία συγκινητική φωτογραφία αποχαιρέτησε την αγαπημένη ηθοποιό.

«Καλό ταξίδι Ντινα μου, Ντενη μου , Γιολάντα μου...Σ αγαπήσαμε μ όλα τα "πρόσωπα" σου.. Μας πήρες από το χέρι και δραπετεύσαμε μαζί σου εκεί που δεν μας πήγε ποτέ κανείς... Εκεί που η αλήθεια δεν λεγόταν τρέλα ακρότητα σουρεαλισμός όπως μας μάθανε να την λέμε εδώ..

Λένε ότι η υποκριτική δίνει ευκαιρία να κρυφτείς πίσω από ένα πρόσωπο και να γίνεις κάποιος άλλος.. Λάθος.. Κι αυτό το πρόσωπο δικό σου ήταν.. απλά το δείξεις εκεί και όταν έπρεπε.. Πάντα είχες σωστό κριτήριο..

Ποτέ δεν έκανες κάτι άστοχο και εκτός καιρού.. Πίσω από το εύκολο γέλιο που μας χάρισες κρυβόταν για όσους κατάλαβαν και νοιώθανε μια δύσκολη βαθιά εξομολόγηση που δεν τολμήσαμε να κάνουμε οι υπόλοιποι...

Θα πούνε ότι θα μείνεις μέσα από τους ρόλους σου. Μέσα από τη συνέπεια σου σαν καλλιτέχνης και σκεπτόμενος άνθρωπος... θα πούνε ότι είναι μεγάλη απώλεια η φυγή σου.. Θα πούνε τόσα που θα μοιάζουν πολύ με όσα είθισται σε τέτοιες στιγμές για ανθρώπους της αξίας σου

Εγώ θα σου πω ότι μπήκες στη μικρή ομάδα των αναντικατάστατων... ξεκουράσου Ντίνα μου Ντενη μου Γιολάντα μου.. Το αξίζεις περισσότερο από όλους..», έγραψε ο Δημήτρης Αποστόλου.

 Έτσι αποχαιρέτησε την Κώνστα δημιουργός της σειράς Δύο Ξένοι Δημήτρης Αποστόλου