Δεν υπολογίζουν από κορωνοϊό - Το αδιαχώρητο στη χθεσινή συναυλία του ράπερ ΛΕΞ στη Νέα Σμύρνη

Πάνω από 20.000 άτομα βρέθηκαν στο γήπεδο του Πανιωνίου

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Δεν υπολογίζουν από κορωνοϊό - Το αδιαχώρητο στη χθεσινή συναυλία του ράπερ ΛΕΞ στη Νέα Σμύρνη

Μπορεί με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου τα κρούσματα του κορωνοιού να έχουν εκτοξευθεί και ο ΕΟΔΥ να κάνει τη μία έκτακτη ανακοίνωση πίσω από την άλλη, ωστόσο ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει και να διασκεδάσει και αυτός φαίνεται. Ο αγαπημένος ράπερ ΛΕΞ από την Θεσσαλονίκη, έδωσε χθες το βράδυ 3/7 συναυλία στη Νέα Σμύρνη στο γήπεδο του Πανιωνίου και εκεί επικράτησε το αδιαχώρητο. Φωτογραφίες και βίντεο από το live κατέκλυσαν τα social media.

Ο ράπερ έχει άλλωστε μεγάλο κοινό, καθώς όλοι εκτιμούν τους αυθεντικούς, βγαλμένους μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας στίχους του, ενώ παρά τη μεγάλη επιτυχία του παραμένει ταπεινός. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που στα social media μετά την τεράστια επιτυχία της συναυλίας του, μπήκαν σε συγκρίσεις με τους τράπερς της εγχώριας σκηνής που μετά το σκηνικό στα MVMA 2022, έχουν πέσει στα μάτια πολύ κόσμου.

Βίντεο και φωτογραφίες από τη χθεσίνη 3/7 συναυλία του ΛΕΞ στη Νέα Σμύρνη

Το γήπεδο του Πανιωνίου πλημμύρισε από 20.000 κόσμο που έσπευσε να απολαύσει από κοντά τον αγαπημένο του καλλιτέχνη. Τα social media γέμισαν με φωτογραφίες και βίντεο από το κατακόκκινο σκηνικό που στήθηκε για τον ΛΕΞ.

Ο δημοφιλής ράπερ ερμήνευσε τα αγαπημένα τραγούδια του κοινού και χάθηκε… μέσα στους καπνούς!

Η σημερινή 4/7 ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την αύξηση των κρουσμάτων

Διευκρινίσεις για το τρέχον επιδημικό κύμα, αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης και ανάλυση σε σχέση με το τι αναμένεται από εδώ και στο εξής δόθηκαν από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη και τον αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παρασκευή. Προβλέπονται αυξητικές τάσεις σε κρούσματα και θανάτους και αυτή την εβδομάδα, έως τις 10 Ιουλίου. Ο ιός έχει χτυπήσει για τα καλά και το δημοσιογραφικό χώρο αφού μετά τον Γιώργο Λιάγκα, μαθεύτηκε ότι νοσεί και η Φωτεινή Πετρόγιαννη.

Τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται συνεχώς, με την πίεση στο ΕΣΥ να έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή, με τους “σκληρούς δείκτες” (σ.σ. θάνατοι και εισαγωγές στις ΜΕΘ) να καταγράφουν ανοδική πορεία τόνισε ο Θεοκλής Ζαούτης. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ξεκίνησε την ενημέρωση με στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη και την αύξηση του δείκτη θετικότητας.

Η Ελλάδα, είπε, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις εισαγωγές ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού. Αναφερόμενος στις δυο νέες υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον, η Ελλάδα είναι πάνω από 50% της μετάλλαξης.

Για την επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα ενημέρωσε ο Δημήτρης Παρασκευής. Οι περιοχές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων είναι τα νησιά του Ιονίου, του Νοτίου Αιγαίου και η Αττική. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις ηλικίες 18 έως 24.

Ειδικότερα, στοιχεία από δέκα χώρες δείχνουν σταθερές τάσεις στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, φτάνοντας τις 6,7 νέες εισαγωγές λόγω Covid ανά 100.000 πληθυσμού.

Όλα τα κράτη στην Ευρώπη έχουν αύξηση κρουσμάτων, σημείωσαν οι καθηγητές με βάση τον αριθμό των τεστ που κάνει κάθε χώρα.

κορωνοιος

Η Ελλάδα είναι δεύτερη μετά την Κύπρο στον αριθμό των τεστ ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού.

Τα κρούσματα στους άνω των 65 ετών παρουσιάζουν αύξηση. Τα περισσότερα κράτη που έχουν δώσει στοιχεία νοσηλείας δεν βρίσκονται στο «κόκκινο» αυτή τη στιγμή, ενημέρωσαν οι καθηγητές.

Στο κύμα της πανδημίας που βρισκόμαστε, όπως τονίστηκε, έχουν περάσει 28 ημέρες και δεν έχει φανεί ακόμη σημαντική αύξηση στις νοσηλείες στις ΜΕΘ. Αυτό δείχνει, σύμφωνα με τους καθηγητές, ότι πρόκειται για ένα ήπιο κύμα.