«Ο θάνατος της μητέρας μου ήταν...» - Η εξομολόγηση του Γιάννη Λιγνάδη για την ψυχολογική κατάσταση του Δημήτρη

«Η δική μου ψυχολογία είναι παρόμοια....»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Ο θάνατος της μητέρας μου ήταν...» - Η εξομολόγηση του Γιάννη Λιγνάδη για την ψυχολογική κατάσταση του Δημήτρη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο αδερφός του Γιάννης, λίγες ημέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου, μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα για την ψυχολογική του κατάσταση.

«Η ψυχολογία είναι αυτή που θα περίμενε κανείς, υπάρχει μια νευρικότητα, η οποία όμως καλύπτεται από μία ψυχραιμία και μία αξιοπρέπεια από την πλευρά του αδερφού μου. Αυτή η αξιοπρέπεια υπάρχει από την αρχή σε όλο αυτόν τον Γολγοθά που περνάει. Εσωτερικά θα υπάρχει μια ένταση, την οποία μπορεί και χαλιναγωγεί. Μη ξεχνάτε ότι υπάρχει έντονο και το στοιχείο του φόβου. Η δική μου ψυχολογία είναι παρόμοια» ανέφερε αρχικά.

Η εξομολόγηση του Γιάννη Λιγνάδη για το θάνατο της μητέρας τους

«Προτεραιότητα για μένα αυτή τη στιγμή έχει η κρίση για την υπόθεση του αδερφού μου. Μετά θα προσπαθήσω να αντιμετωπίσω όλα τα υπόλοιπα, γιατί αυτή η ζωή πάντα φέρνει τέτοια βάρη. Ο θάνατος της μητέρας μου ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τον αδερφό μου. Δεν πρόλαβε να τη χαιρετήσει, να της πει αντίο, να τη δει για τελευταία φορά. Ίσως αυτό μεταγενέστερα να του κοστίσει ακόμη περισσότερο. Ο αδερφός μου έχει μια θαυμαστή ψυχραιμία και ευγένεια» εξομολογήθηκε ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του μετά την απόφαση εισαγγελέα

«Κατωτάτου ουσιαστικού και νομικού επιπέδου η εισαγγελική αγόρευση. Εξέθεσε την εισαγγελική έδρα και έφερε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση το δικαστήριο. Με την πρότασή του ο κύριος εισαγγελέας ουσιαστικά πρόσβαλε τη διαδικασία, η οποία ήταν κατανυχτική 5 μήνες. Αγνόησε παντελώς τα όσα ρώτησε το δικαστήριο, οι ένορκοι και οι δικηγόροι.

Και ουσιαστικά έγραψε από το σπίτι του ένα ταπεινό πόνημα πολύ χαμηλού νομικού επιπέδου, το οποίο ήταν αντιγραφή του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Σε μια δίκη που διαρκεί 5,5 μήνες δε μπορείς να έρχεσαι και να κάνεις μια αγόρευση μιας ώρας που είναι αντιγραφή του παραπεμπτικού βουλεύματος… Είναι άνευ σημασίας η αγόρευσή του και δε μου δημιούργησε κανέναν ουσιαστικό και νομικό προβληματισμό. Με τον Δημήτρη Λιγνάδη δεν πρόλαβα να μιλήσω γιατί έχω μια πολύ σοβαρή δουλειά να κάνω και βγήκα αμέσως έξω» ήταν τα λεγόμενα του μεταξύ άλλων.