Εντοπίστηκε πριν λίγη ώρα η 8η σορός του Antonov - Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Οι νεότερες πληροφορίες

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Εντοπίστηκε πριν λίγη ώρα η 8η σορός του Antonov - Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το αεροσκάφορς που έπεσε την Καβάλα και στοίχησε τη ζωή στο πλήρωμα του, μιας και μετά τις τρεις σορούς που ανασύρθηκαν, εντοπίστηκε και η 8η, η οποία μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν η μοναδική που αγνοούνταν.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των σορών στο Antonov

Ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Κυριακής 17/7 , η επιχείρηση ανάσυρσης και των οκτώ σορών από το μοιραίο αεροσκάφος Antonov, το οποίο συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου στην Καβάλα. Σύμφωνα με την ενημέρωση, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά τους στο Γ.N. Κομοτηνής.

Επίσης, κατόπιν αιτήματος από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) διατίθεται όχημα από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη μεταφορά των σορών από τη περιοχή του δυστυχήματος.

Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους

Επίσης, έγινε γνωστό πως έχει βρεθεί αντικείμενο που πιθανολογείται ότι είναι το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους. Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός, έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης, με συμμετοχή ειδικευμένου προσωπικού του ελληνικού στρατού και 30 πυροσβέστες για δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς σορών σε χώρο απολύμανσης.