«Κάποιες φορές γράφονταν...» - Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου αποκαλύπτει για τη συνεργασία του με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου

Παραμένουν ακόμα φίλοι, και ας μη συνεργάζονται

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Κάποιες φορές γράφονταν...» - Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου αποκαλύπτει για τη συνεργασία του με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εφημερίδα Espresso και τον Ηλία Μαραβέγια. Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, για τη γνωριμία του με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, τη συνεργασία τους, αλλά και τη σχέση τους σήμερα.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Φραγκιόγλoυ για την σχέση του με την Δήμητρα Παπαδοπούλου σήμερα

Πίσω στα 80s δουλέψατε στο ραδιόφωνο με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, με την οποία βρεθήκατε έπειτα και στους Απαράδεκτους. Πώς προέκυψε η συνάντησή σας;

Το «Πάμε γυρεύοντας», όπως λεγόταν αυτή η ραδιοφωνική εκπομπή στο Β Πρόγραμμα, το ξεκίνησα εγώ κι έπειτα κάλεσα τη Δήμητρα να συνεργαστούμε. Στην πραγματικότητα εκεί πρωτοέγραψε κείμενα. Εγώ είχα κάνει τον πιλότο της εκπομπής και, αφού βγήκε στον αέρα, διαπίστωσα στην πορεία ότι κάπου υστερούσε.

Έτσι, όταν εντόπισα τη Δήμητρα μέσα από ένα κείμενό της σε εναλλακτικό περιοδικό της εποχής, της πρότεινα να γράψει και για το «Πάμε γυρεύοντας», όπου ήταν και άλλοι δύο συνεργάτες μαζί μας. Μάλιστα, όταν γινόταν η ηχογράφηση της εκπομπής, μαζευόταν πολύς κόσμος για να την παρακολουθήσει.

Όσο για τα κείμενα, κάποιες φορές γράφονταν μέσα στο ταξί καθώς πηγαίναμε στο στούντιο. Υπήρχε χημεία μεταξύ μας, γι’ αυτό και όταν ξεκίνησαν οι Απαράδεκτοι, μετά το ενδέκατο επεισόδιο, με κάλεσε εκείνη τότε να δουλέψω μαζί της στην πλοκή των σεναρίων.

Έχετε επαφή σήμερα με τη Δήμητρα;

Πάντα έχουμε επαφή με τη Δήμητρα, ασχέτως που δεν συνεργαζόμαστε. Είναι βαθιά και ουσιαστική η φιλία που μας δένει.

Δημήτρης Φραγκιόγλου

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Φραγκιόγλoυ

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου είναι Έλληνας ηθοποιός.

 • Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
 • Εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα σε ηλικία 18 ετών.
 • Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη.
 • Ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας «Οι Χρυσοθήρες».
 • Διδάσκει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Κερατσινίου.
 • Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με: το Εθνικό Θέατρο, την Ομάδα Θέαμα, το Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί, την Θεατροκίνηση, το Θέατρο Στοά, το Θέατρο Πολιτεία, το Θέατρο Τόπος Αλλού και τα ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Λάρισας, Καλαμάτας και Ρόδου.
 • Έχει σκηνοθετήσει τα έργα: Charlie the Chicken, Dreamers, Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας, Όσο για τη Νίνα…,Ένα Άδειο Πιάτο Στο Μπιστρό «Το Μεγάλο Βόδι».
 • Μαζί με την Χριστίνα Παπαδάκη έχουν μεταφράσει τα έργα: Φερμουάρ των M. Cash & D. Hughs, Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου του David Sedaris, Γελώντας Άγρια του Christopher Durang (Εκδ. University Studio Press, 2001), Ο Γάμος Διεκόπη των E. Scribe & M. Μélesville, Ο Σούπερσταρ των B.V. Zandt & J. Milmore, Ο Διάολος Μέσα του του David Lindsay-Abaire (Εκδ. University Studio Press, 2004), Όσο για τη Νίνα… του Steven Dietz, Ένα Άδειο Πιάτο Στο Μπιστρό «Το Μεγάλο Βόδι» του Michael Hollinger (Εκδ. University Studio Press, 2009) .
 • Έχει γράψει με την Χριστίνα Παπαδάκη το θεατρικό έργο Οδός Μετσάνσκαγια Νο 3 (Εκδ. University Studio Press, 2006).
 • Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε πολλές σειρές όπως: Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του, Της Ελλάδος τα παιδιά, Η Αναγέννηση ενός Έθνους, Οι Απαράδεκτοι, Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή, Cheek to Cheek, Μόνη εξ’ Αμελείας, Οι Περιπέτειες της Χριστίνας του Ευγ. Τριβιζά κ.α.
 • Έχει παρουσιάσει την παιδική εκπομπή για το βιβλίο Ταξίδι στις Σελίδες.
 • Παράλληλα, έχει συνεργαστεί στα σενάρια των τηλεοπτικών σειρών: Οι Απαράδεκτοι, Της Ελλάδος τα παιδιά, Καλά Ξεμπερδέματα, Cheek to Cheek. Επίσης έχει συνεργαστεί στα σενάρια των ταινιών: Ο Γιος του Τσάρλι του Κ. Ζωναρά (μεγάλου μήκους), Ποιος κούρεψε τον Courier; (μικρού μήκους) την οποία και σκηνοθέτησε.
 • Έγραφε και παρουσίαζε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου την ραδιοφωνική εκπομπή Πάμε Γυρεύοντας – Β! Πρόγραμμα (1984-1985).
 • Έχει διδάξει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κερατσινίου και στο Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λυκόβρυσης.
 • Έχει εμφανιστεί σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Τελευταία εμφάνιση: Ο Γιος του Τσάρλι (Κ. Ζωναράς, 2008).