Απαρηγόρητος ο Γιάννης Σμαραγδής - Συνόδευσε τη σύζυγό του στην τελευταία της κατοικία

Τα στιγμιότυπα συμπόνιας για τον γνωστό σκηνοθέτη

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Απαρηγόρητος ο Γιάννης Σμαραγδής - Συνόδευσε τη σύζυγό του στην τελευταία της κατοικία

Ο αγαπημένος Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής συνόδευσε σήμερα τη σύζυγό του Ελένη, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή στην τελευταία της κατοικία μεταξύ οικείων προσώπων και φίλων. Οι φωτογραφίες από την κηδεία είναι πραγματικά σπαρακτικές, αφού ο καλλιτέχνης αδυνατεί ακόμα να πιστέψει το χαμό. Παρευρέθηκαν επίσης γνωστά πρόσωπα, όπως ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας και η Όλγα Κεφαλογιάννη με το σύζυγό της Μίνω Μάτσα.

Η κηδεία έγινε στις 5 το απόγευμα σήμερα 18/7 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι. Η οικογένεια της Ελένης Σμαραγδή απηύθυνε παράκληση προς όσους θέλουν να στείλουν στεφάνια να προτιμήσουν να κάνουν μια δωρεά για τα παιδιά στα Παιδικά Χωριά SOS: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: IBAN GR 69 0110 1040 0000 1044 8022 763.

Τα συγκινητικά στιγμιότυπα από την κηδεία της Ελένης Σμαραγδή

Ο Γιάννης Σμαραγδής στην αγκαλιά οικείου του προσώπου στην κηδεία

Απαρηγόρητος ο Γιάννης Σμαραγδής στην κηδεία της αγαπημένης του συζύγου

Η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μίνως Μάτσας σττην κηδεία της Ελένης Σμαραγδή

Ο Χάρης Ρώμας στην κηδεία της Ελένης Σμαραγδή

Λίγα λόγια για την Ελένη Σμαραγδή

Η Ελένη Σμαραγδή σπούδασε γαλλική φιλολογία και σινεμά στο Παρίσι στα Πανεπιστήμια Sorbonne Nouvelle και Paris VIII αντίστοιχα. Από το 1980 έως το 1995 υπήρξε υπεύθυνη του Μορφωτικού Ινστιτούτου της Αγροτικής Τράπεζας. Σ' αυτό το διάστημα διοργάνωσε και επιμελήθηκε πολλές εκδηλώσεις και εκδόσεις μία εκ των οποίων βραβεύτηκε και από την Ακαδημία Αθηνών.

Επιτυχημένη και πολυβραβευμένη παραγωγός, από το 1988 εργάστηκε στο πλευρό του Γιάννη Σμαραγδή ως παραγωγός στην Alexandros Film Co. Ltd.

Μεταξύ των πολλαπλών βραβείων για τις ταινίες ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, EL GRECO, Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ, ΚΑΒΑΦΗΣ, το 2018 τιμήθηκε με το βραβείο Grand Remi Award Καλύτερης Ταινίας για την ταινία ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.

Το 2010 εξέδωσε το λεύκωμα ‘El Greco - η ταινία’ από τις εκδόσεις Μίλητος. Στις 8 Μαρτίου 2010, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, της απενεμήθη τιμητική διάκριση από το Σύνδεσμο Γυναικών Ηρακλείου Κρήτης για την ταινία El Greco και την δημιουργία και επιμέλεια του Μουσείου «El Greco: Επιστροφή στην Πατρίδα» στο Ηράκλειο, στην Κρήτη.

To 2009 επιμελήθηκε την μόνιμη έκθεση «EL GRECO–Επιστροφή στην Πατρίδα» στην Πύλη Βηθλεέμ του Ηρακλείου Κρήτης. Στις 16 Μαΐου 2008 τιμήθηκε με το βραβείο ΑΡΤΕΜΙΣ από το Ευρωπαϊκό-Αμερικανικό Συμβούλιο γυναικών ως παραγωγός για την ταινία EL GRECO.

Το 2007 τιμήθηκε με το Α΄ Κρατικό βραβείο καλύτερης ταινίας για την ταινία EL GRECO.